ATV-én háborús vitaműsor volt. Agyamat majdnem eldobtam. Volt 4 szakértő. Abból ~2 tolta a moszkovita propagandát. Volt amelyik az orkok győzelmét akarta. Nem is bírtam tovább nézni.
Közben kilőttek pár T-90 -est sima hátrasiklás nélküli (m4?) cuccal az ukránok, olyan variánst ami a legújabb ellenintézkedésekkel van felszerelve tankelhárítók ellen :)
Pont tegnap beszéltem egy mérsékelten fidesz-tálib ismerőssel, ő hozta fel a háború témát és nagy meglepetésemre elismerte, hogy vállalhatatlan a ruszkik civilek elleni támadása, háborús bűn, stb. Lehet változik a propaganda itthon, vagy csak elszigetelt eset lehet? Van visszaút az agyhalálból?
Hasonlót említett régebben egy beszédében Zelenszkij, de ott mondta, hogy ha hasonló válaszcsapásokat csinálnának, akkor nem lennének különbek, mint ez a barbár horda, aki elköveti ellenük ezeket a bűnöket.
USA A Bradley IFV-k mellé küld Paladinokat is, ezek is jó kis fejlett önjáró tarackok. Kell is hamarosan a Fehéroroszok felől megint jövő Kyiv elleni támadást kivédeni sajnos.
Sajnos igen, ez az egyetlen "logikus" lépés erre, az aszimmetrikus hadviselést szimmetrikussá kell tenni... Egyszerű játékelmélet, csak sajnos itt emberek életével játsszák, de akkor is ez a logikus lépés az ártatlan életveszteségek minimalizálására.
Igy van ezt kellene meglépni, de nincs mivel, mert a nyugat fél adni olyan rakétákat amivel lehetne. Minek is megy ez a nem adunk sz ukilnak olyat mert maj átlőnek? Igazából a nyugatnak be kellett volna szállni az ukrán területek megszállóival szebeni harcokba.
Én az ukránok helyében minden ilyen lakónegyedre mért csapás után orosz lakónegyedre mérnék csapást. Pár viszontválasz után kisebb kedvvel rakétázgatnának civileket az orosz szarzsákok is.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik