Topiknyitó: Portfolio 2010. 10. 14. 12:08

Orbán: háromszorosára kell növelni a takarékszövetkezetek piaci részesedését  

Ugrás a cikkhez
10 év alatt háromszorosára kell növelni a takarékok most 5-6%-os piaci részesedését, ehhez a kormány hosszú futamidejű kölcsöntőkét is biztosít ha kell - mondta el ma Orbán Viktor, a Szövetkezeti Bankok és a kis-és középvállalkozások 3. európai...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=139893
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2010. 10. 18. 16:17
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#66
A lakásrezsi reálisabb megítéléséhez tartozik, hogy az energiatakarékos építési megoldások, megújuló energia-hasznosítás támogatásának köszönhetően az új vagy felújított lakások, házak energiafogyasztása az ötöde-tizede pl. Ausztriában. Ennélfogva a némileg esetleg magasabb egységárak ellenére az energia-költségek töredéke az itteninek.
Törölt felhasználó 2010. 10. 18. 16:16
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#65
egy Sommerschlussverkauf (vagy Winter-) során simán olcsóbb lényegében minden márkás cucc, és nem csak a ruhanemű.
Éltem kint, mindenben überelnek minket ("olcsóság", bérek, stb.) csak néhány dolog tényleg k..va drága.

Zigomer: úgy emlékszem, a fogy. jószágkosár kb. 30%-kal drágább, ami azt jelenti, hogy a lakhatás jóval drágább, viszont az élelmiszer, ami nem kap akkora súlyt, inkább még olcsóbb is (próbáld ki a tengeri herkenytyűket, én sem vettem odakint sok marhahúst, amikor a lazac és a kaviár hasonló árban volt, ill. kicsit volt csak drágább, mint a marha, disznó, stb.)
a zöldség elég drága, viszont a németeknél és az amcsiknál olyan konzerveket kapsz, hogy az nálunk 5 csillagos prémium kategória lenne a Globus, stb. vackokhoz képest...
szóval van mindenre példa: vannak drága dolgok, pláne amibe erősebben beépül a kinti magas bérktg. (értsd: nagyobb a súlya) de vannak "ócsók" is...
Ha a lakbért kifizetted, kint megélsz 200 EUR-ból is, ha kell, és finomakat ettél, a többit pedig, amit megkerestél, félre tudod rakni ill. utazgathasz (az utazási iroda nem túl drága, de ha jó környéken laksz, bicajjal be tudod járni és csak egy-egy Wochenendticket-tel kell számolnod mint ilyen jellegű kiadással...)
1 tanács: el se kezdj e-bayezni :) mert minden zsét hülyeségre költesz majd (mondjuk jó lecke, hehehehehe)
Törölt felhasználó 2010. 10. 18. 15:07
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#64
rendben, nem nyafogni akartam, csak értetlenkedtem.

Egyébként csak az osztrák/német mobil csomagokat tanulmányoztam, és a magyar csomagárak kb. 3-4 többe kerülnek mint az említett országokban.
a Benzin pedig olcsóbb, Ausztriában és németoban is, nem beszélve az elektronikai cuccokról. Bezony. És az hogy a kaja 20-30-40%-al drágább, az ne legyen már megrázó 4 akkora fizetéssel. Azzal persze tisztában vagyok hogy a lakás bérlés/vétel felfoghahatatlanul drága hazai szemmel nézve, meg persze a rezsi is....
Illetve néha szoktam kimenni Bécsbe/grazban stb. ruhát vásárolni, és amellett, hogy 10X akkor a választék közel azonos vagy olcsóbban a ruhák, most a minőségi cuccról beszélek.....
szivacs
szivacs 2010. 10. 18. 14:52
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#63
Valós veszély.
Egy csoport IQ-ja nem egyenlő a csoporttagok IQ-inak összegével.
Néha még a legalacsonyabbat is alulmúlja...
Törölt felhasználó 2010. 10. 18. 13:54
Előzmény: #61  szivacs
#62
Ám ott van az emberi tényező, mégpedig a határtalan kapzsiság, a mértéktelenség.
szivacs
szivacs 2010. 10. 18. 13:37
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#61
A nem teljesen hülye maffiózók is tisztában vannak azzal, hogy ha hosszabb távon is szeretnének a bevételeikhez hozzájutni, akkor nem szabad a "védetteket" túlrabolva működésképtelenné tenni őket. Ezt a színvonalat remélhetőleg választatlan irányítóinkról is feltételezhetjük.
A "világválság" realitásaira való tekintettel a pénzszivattyúk fordulatszámának némi finomhangolására van szükség. Ezért bizonyos fokig hagyni kell, hogy a megtermelt értékből valamivel többet fordíthassanak az értéket előállítók éhenhalásának elkerülésére.
exley 2010. 10. 16. 09:16
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#60
Egyetértek az általad leírtakkal. A magyarok felépítenek maguknak egy rózsaszín víziót és abból nem engenek. Nálunk csak a politikusok a közszféra vezetői élnek, és atolvaj állami megrendeléseket(IMF,EKBfinanszírozásbó) kiszolgáló vállalkozók. azon a szinten ami megfelel a mai jómódú európai életszínvonaknak. Természetesen a többséget alaposan kisemmizve , elbutítva kizsákmányolva. Ez a "Q". ország mindig is szegény marad., mivel ilyen senkih@zi kormányfőket választanak be a "csókósok".
wgl 2010. 10. 16. 05:44
#59
Kerestem az okot aztán megleltem ennek a nagy magyar takszöv pártolásnak!

Demján csókos a takszövben, valamint tavasszal vett egy bankot - Gránit bank lett a neve,- ami szintén takszövi.

Érdekes 98 után lett hirtelen sokszoros milliárdos a sok állami megrendelés okán. Milyen kormány is volt, milyen maffiózóval az élen??
Törölt felhasználó 2010. 10. 16. 01:09
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#58
Nos, csak ideiglenesen, de Németországból írva, alaposan körülnézve - most két hete vagyok itt, nem először mostanában - elmondható, hogy az árak a legtöbb helyen jól érezhetően magasabbak, mint Magyarországon. Vannak persze kivételek, pl. tej JÓVAL olcsóbb - az nálunk otthon kurva drága dolog valamiért -, olcsóbbak a tésztafélék is. Ha történetesen érdekel, a Dr. Oetker-féle bazsalikomos paradicsomos mártás is kb. 20%-kal olcsóbb, mint otthon a Sparban. Ha jól nézem, a csoki is olcsóbb sok helyen, Milka 1 euró, na jó, ez kb. ugyanannyi, egy tábla sima Lindt viszont 2 euró, ami otthon 700 körül szokott lenni, ha jól emlékszem. Üdítők kb. azonos árban vannak (boltban persze - utcán véve duplája, mint otthon). A legtöbb dolog viszont jóval drágább. Alapból említeném a kenyeret, ami kb. a duplája az otthoninak. 20 euró alatt alig kapsz sajtot, többnyire csak akciósat meg szutykot. Otthon ez a spéci, extra sajt kategória. Csirkemellfilé 10 euró, rohadt drága. Zöldség, gyümölcs sokkal többe kerül, bár persze van kivétel, ma a nürnbergi piacon pl. mindössze 2 euró volt az import francia paradicsom, na, ez kb. egyezik a magyar árral, igaz, a boltban jó másfélszer ennyi szokott lenni. Mellette a szőlő kilóját viszont 4-5 euróért árulták. 20 euró volt egy kiló málna, igaz, nem igazán van szezonja... Egy zacskó ropit, akkorát, ami nálunk max. 150 Ft, 0,89 euróért vettem ma este. Tojást átszámítva 40 Ft alatt darabját nem kapod meg, de inkább jóval több.

Mindez csak ízelítő, lehetne még ragozni. Gondolom, Ausztria még drágább lehet, mint Németország, szóval ez a jönnek a rokonok, és elájulnak, hogy nálunk milyen drága a Tesco, ez kb. olyan, mint a régi Galaktikában olvasható történetek. Fantasztikus és kevéssé hihető. Igaz, ha a tejes pultot nézik, akkor elájulhatnak, mert itt 120 Ft-ért átszámítva már kurva jó tejet lehet venni, és a frankó jó biotej, ami nálunk 400 Ft-nál kezdődik, az is csak 1 euró.

Mobilárakat, internetet sem mondanám amúgy olcsóbbnak az otthoniaknál, és lehet még rágódni mindenfélén - közlekedés a többszörösébe kerül az otthoninak, benzin drága, éttermek kurva drágák, lakhatás elképesztően drága, rezsi sokkal magasabb, mint otthon, ruhák drágák - bár biztos vannak olcsó helyek is, nem kerestem -, netkávézók sokkal drágábbak, gyros sokkal drágább, mit mondjak még? Fodrász is sokkal drágább, általában a szolgáltatások jóval drágábbak. Összességében úgy nézem, attól függően, mit csinálsz, mivel éred be, kb. másfélszer annyiban benne van itt az élet, mint Magyarországon. 1000 eurós fizuból kurvára nem él itt jól senkise, az a megélek, de nyaralni mondjuk az életben nem jutok el kategória. 270 rugó kézbe otthon pedig jó pénznek számít azért, ha van eszed, annyiból már jut mindenre.

Szóval ennyit erről a "brühühü, 100 ezer Ft-ot keresek, az árak pedig bezzeg már nyugatiak"-típusú téveszméről.

Egyébként természetesen egy átlag fizuból jobban meg lehet élni itt kint, mint otthon egy átlag fizuból, messzire vezetne, ha meg akarnánk tárgyalni, hogy ez miért van. Az egyszerűség kedvéért maradjunk csak annyiban, hogy azért, mert ezek itt gazdag országok, Magyarország pedig szegény ország.
kiegyezo 2010. 10. 15. 21:39
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#57
Meg az sem, hogy minden Tesco epszilon sugarú környezetében van egy CBA vagy mindegymicsaknemmultilánc, ahol kétszer annyiért felveszik nyilván, merazmagyar.
gazmber 2010. 10. 15. 21:29
Előzmény: törölt hozzászólás
#56
"A pántlikafőzésnek is megisszuk nem sokára a levét!"
..elég szomorú, hogy ~30mrd adót engedett el ov a pálinkafőzők kedvéért, hogy azok minnél olcsóbban és gyorsabban ihassák zsugorodottá a májukat!!
...miközben a mnyp tagoktól ugyanezt meg elvonja/hó
...tehát igyon mindenki, hogy minnél hamarabb adhassák fel a kenetet, akkor semmi szükség a nyugdíjtakarékosságra, a beszedett pénzekből nyugodtan élhetik úri világukat a sz@rháziak...?
loxo 2010. 10. 15. 20:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#55
Ha sok ilyen hozzászólásod lesz, bezárhat a Portfolio!
Egyébként, tényleg gyanús!
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 16:05
Törölt hozzászólás
#54
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 16:01
Törölt hozzászólás
#53
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 15:59
Törölt hozzászólás
#52
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 15:53
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#51
A Fogarasi tecsóban most mondták be, hogy várnak a 32-es fülkébe. Menj dolgozni, mert nem lesz meg a 70 nettó sem:)
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 14:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#50
Válság nincs, nem is volt meg nem is lesz.
A pitiáner szabolcsi veres-tolvaj mondotta volt anno a múlt ködében.
Vagy a legrosszabb esetben megáll Hegyeshalomnál.
Na mindegy.
Ismét csak a saját véleményem: abszolút nem sajnálom a multikat a különadó miatt, annak ellenére, hogy fércmunkáról van szó.
Hosszú-hosszú esztendők óta nagyon-nagy haszonnal tevékenykednek (bankok, kereskedelmi láncok, telekom cégek, stb. stb.), az ARANYKORNAK valószínűleg vége.
Ahogyan a megboldogult, bocs, megbolondult gyurcsányi mondta: ha nem tetszik, el lehet menni innen, kérem szépen.
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 14:39
Előzmény: #46  kassziopeia
#49
Példák? Milyen értelemben képednek el?
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 14:35
Törölt hozzászólás
#48
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 14:32
Törölt hozzászólás
#47
kassziopeia 2010. 10. 15. 14:30
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
#46
rokon kint él Angliába, a kinti és az itteni tescó ár köszönő viszonyba sincs egymással, elképednek a hazai áraktól
kassziopeia 2010. 10. 15. 14:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#45
Andrássy út szépen tele van luxi boltokkal.
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 14:27
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#44
"szabályozni igenis szabad a piacot. pl. a tesco 90 napos fizetési hatáéridejét (mindenki máséval együtt egyébként) 8 napra kellene szorítani, tiltani kellene a polcpénzt, stb., ezzel léélegzethez jutnának a szállítóik.
azonban az ilyenfajta szabályozás gondolkodást, munkát igényel. ennél könnyebb annyit mondani, legyen mondjuk 30 MD Ft az adó.

magunk között szólva: matolcsyék programjának kidolgozása nem igényel néhány óránál többet. te ettől persze gondolhatod zseniálisnak, de valójában igencsak rövidtávú gondolkodást mutat."

Teljesen egyetértek.

Orbánék nem a piacot akarják jól szabályozni, hanem ők akarnak a piac helyébe lépni. Nem ugyanaz a kettő. Ez a multiadó meg egy ad hoc, egy délután alatt összehozott, rövid távú tűzoltás. Ez nem program, amire ugye évek óta azt hazudták, hogy készek a kormányzásra. Francokat, még most se tudják, mit kéne tenniük.
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 14:25
Törölt hozzászólás
#43
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 14:23
Előzmény: törölt hozzászólás
#42
Jólét? Itt?
Befizet 10 mrd-ot (elbírja), én is befizetem a bérem kb. felét állambácsi feneketlen pocakjába, mégsem vonulok ki, de még csak éhen sem haltam.
Hogyne emlékeznék, - sajnos - már nem vagyok annyira fiatal.
Törölt felhasználó 2010. 10. 15. 14:18
Törölt hozzászólás
#41

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek