Mondjuk képzeld el, hogy holnap bejelentik, hogy az apportok miatt eladtak 56465456464 darab részvényt, ezért esett az árfolyam, de már végeztek.... Mennyire fog felmenni?!? :) Ugye?!?
Hiába bízol meg a menedzsmentben, ha úgy látod, hogy egyéb okok miatt (cég piaci helyzete) miatt nem fog feljebb menni, sőt további esés lehetséges hosszabb távon. Persze, számít az aktuális ár is.
A bizalom más lapra tartozik. Ha az nincs meg valakinél, akkor sehol nem fog venni. Lehet hogy én gondolkozom rosszul, de én sokkal szívesebben vennék 420-on, mint 440-en, hiába volt egyszer egy lokális alj 430-on.
Szerintem, az is kérdés, hogy szabad-e alacsonyan venni. A körülményektől függ. Ha nem bízol a cégben, hogy feljebb fog menni egy kiadós esés után, hiába alacsony az ár. Inkább az a kérdés, hogy az adott árszint fog-e menni feljebb rövidebb-hosszabb távon.
Te magasan szeretsz venni vagy alacsonyan? Minél alacsonyabb az ár annál csábítóbb a vétel. Nem az a kérdés, hogy ki mer majd olyan alcsonyan hozzányúlni, hanem hogy kinek lesz pénze rá.
Te tudod biztosan kijelenteni, hogy nem mondhatja meg a brókernek a politikát. 500 alá ne vidd, ha alá megy, vidd fölé és adj amennyit így tudsz. Ismered eléggé a brókervilág működését?
Opus Global Nyrt Forecast