Ne erts felre..nem vagyok annyira kepben a 4iggel, de lattam mit muveltek az elmult 3 evben. Azt mondanam, hogy az lepne meg ha nem ide jonne, foleg J1G utan. Senki nem akarta a kisbufik kozul a fuziot sem..a tobbi mar tortenelem.
Ez így van. Ha lesz egyaltalan paks2. És a kivitelezés erosen lehetetlen hogy megkezdodjon 2 éven belül, tehát az opus szamaiban sem jelenhet meg még addig sem.
Jah ertem..itt is racionalis az 1500, csak Paks2 miatt csuszik az is☺ Egy elemzo csinal egy worst case, illetve elfogadhato scenariot is a cegekre. En itt is mondtam, hogy ez az ev vege/2020 eleje lesz az amikor a megrendelesrk megjelennek a jelentesekben, onnantol pedig beepulnek az arfolyamba is. Nah akkor lettunk shortos topik, meg lebeszelok, pedig csak a racionalitast/ szakmaisag szemuvegen neztuk itt paran a torteneseket.
Jah, csak egy dolgot nem szamitottal bele: fenntarthatosag/minden evben hozni a szamokat, szakembergarda aki megvalositja, a bevetelt nem koltik el/veszik ki a cegbol, J1Gvel mar el is kezdtek a beolvasztast vagy ami rosszabb az apportozast.
A nemzet veje eddig is ITban nyomult, de most hirtelen csinalnak neki konkurens ceget es kirakjak onnan... vagy egyesitik a symmetria zrt es 4iget es mas erdekcsoport lesz a 4ig... ennyire nem latni a fatol az erdot azt felelmetes...
A legkezenfekvobb, hogy az Opi tenyleg akkorra durranas lesz ahogy itt sokan varjuk es ebbol a tobbiek sem akartak kimaradni, vagy szimplan tenyleg a nagy kulfoldi alapokra hajtanak, ahol min 1milliard kap. /pl MSCI W./ A vagyonmerlegek alapjan pedig meg jo hogy nem 1:3 lett a valtas, igy elmeletileg mindket fel jol jart.
Az nem teveszme, hanem racionális számítás, teljesen elérhető megrendelés allomannyal, ami szintén realitás talaján áll. Olyan értelemben spekuláció, hogy ez mint legoptimistabb scenario ki tudja, milyen hányadban valósul meg.
A 3 pontbol mindegyik teny. J1G feltunese pedig tudjzk mit jelent...bar az elobb olvastam egy 200.000ezres celarat, nah az tenyleg teveszme. Ettol fuggetlenul kivanom hogy annyi legyen es J1G ne vagja ugy at az embereket, ahogy a Konziban tette.
Az is lehet, hogy holnap fejedre esik egy tégla. De így nem lehet élni, illetve nem érdemes. Az egész élet az esély latolgatasokbol áll, és akik helyesebben kovetkeztetnek, azok nyernek. Ez tőzsdén fokozottan igaz. Ma a világ összes aranya kb annyit ér mint az USA összes termofoldje. Lehet , hogy az arany ára emelkedik, de aki 20 évre inkább megvenné a világ összes aranyát a termofoldek helyett, az vessen magára.
Ezek lázálmok. Az a vágy táplálja, hogy azok az opus tulajok, akik kimaradtak 4ig emelkedésből , most remélik, olyan egyszerűvé teszi nekik a tulajdonosi kör a kimaradás bepótlását, hogy szívességből 4ig -et berakjak nekik opusba :)
Opus Global Nyrt Forecast