Szia. Bocsika, ma nagyon elvoltam bobiskolva, vhogy nem az en napom vokt a mai. De orulok hogy vagy draga, vegul akkor sikerult a multkori vetel? :) xx
Törölt felhasználó2017. 07. 05. 19:24
Előzmény:
törölt hozzászólás
Tegyél már meg nekem kérlek egy szívességet és számold ki a Wáber kapitalizációját, előre is köszönöm kedvességed. :)
Annál bonyibb, szorítják ki a kelet-európaiakat, ott a brexit, már a neve se Waberer, meg ott a biztosításban van pénz. Amúgy az is egy kamu papír, mert jóval drágábban bocsátották ki a papírokat mint amennyit ér. Az könnyeben megbecsülhető. Az olajár is kockázatokat rejt magában pl.
A mai átlagok:
Konzum 1493.3
Opimus 189.3
Ide azért felvárnám 1-2 napon belül.
Törölt felhasználó2017. 07. 05. 19:21
Előzmény:
törölt hozzászólás
Egyetértek. A Wáberers-nek azért bőven van vetélytársa. Fuvarozócég sok van.
De Pénztáros LöLö csak egy. :) :)
Törölt felhasználó2017. 07. 05. 19:20
Előzmény:
törölt hozzászólás
Holnap wabi nap lesz, sokan ott fognak vásárolni, szerintem esni fog, nehezen ment a kibocsátás is, a legalacsonyabb áron, nem volt akkora érdeklődés se.
Legfontosabb szabályok a Prémium kategória esetében:
-Ebbe a szegmensbe a jövőben már csak törzsrészvényeket lehet bevezetni
-Kötelező már a bevezetéskor elkészíteni és közzétenni a Felelős Társaságirányítási Jelentést.
-Eltörlésre kerül a részvényesek minimális számára (100) vonatkozó kritérium
-A kategória további bevezetési feltételei a jelenlegi A kategória bevezetési feltételeihez képest (árfolyamérték, közkézhányad, 3 éves működés, stb.) változatlanok maradnak.
-A forgalomban tartási követelmények az alábbi két elemmel bővülnek: 1.A kibocsátóknak kötelező a PSZÁF által elfogadott választott nyelv (ez többnyire a magyar nyelv a BÉT-en jegyzett cégek esetében) mellett a közzétételeiket angol nyelven is megjelentetni
2.Társasági eseménynaptárt kell készíteni, amelyet a kibocsátók kötelesek közzétenni minden üzleti év elején (január 1-jén, vagy eltolt üzleti év esetén az üzleti év első napján) az aktuális évre vonatkozóan. A naptárnak tartalmaznia kell az éves beszámoló közzétételének, az éves beszámolóval kapcsolatos sajtókonferenciának, az évi rendes közgyűlésnek, valamint a negyedéves/féléves jelentések közzétételének dátumait (továbbá, amennyiben rendelkezésre áll, az előzetes pénzügyi jelentés közzétételének időpontját). Az év közben felmerülő fontos események szintén bekerülnek menet közben az eseménynaptárba, így kötelező például jeleznia rendkívüli közgyűlések időpontját a meghívó közzétételével egyidejűleg.
Prémiumnak prémium, talán több 100 milliós forgalom, lesz, ha lesz. Ha nehezen adogatják érdekes lesz...Paksnál pár limites nap lehet, meg I. féléves jelentésnél is, meg közgyűlés előtt is után is várható nagyobb mozgás a véleményem szerint.
BIST 100
A török távközlési szolgáltató, a Kron árfolyama tavaly november vége óta közel ötszörösére emelkedett, csak idén 232 százalékkal került feljebb, a papírok részben azért raliznak, mert a vállalat őrült növekedési fázisban van, tavaly az árbevétel 87 százalékkal nőtt, az adózott eredmény pedig több mint duplájára emelkedett, idén pedig több nagy megrendelésről is beszámolt a cég, ez alapján pedig tovább bővülhetnek a bevételek. Olyan ismerős a szitu...
Köszönöm, én is így látom. Ezért nem is adtam ma egy darabot sem. Pedig tudom, napon belül is szépet lehetett volna keresni rajta, viszont abszolút nem bánom! :)
OPIMUS
Kizárólag Opimus részvénnyel rendelkező vagy annak vételén gondolkodó kultúrált személyeskedéstől mentes kisbefektetők részére.
Sok sikert kívánok az Opimus részvényeseinek.