Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
A politika annyira szab bármire bármit, amennyire engedik. (demokráciában persze)
És szerinted miért nem fogad be az USA az Európába egyébként gumicsónakokon meg gyalog érkező menekültekből? Na miért? Gondolkodj! Rá fogsz jönni!
OK, te egy látnok vagy, én nem. Te tudod, hogy utánuk is csak hazaáruló kormány jöhet, én nem. Te tudod, hogy hogyan reagálnék rájuk, én nem. Én csak azt tudom, hogy egy nyilvánvalóan és súlyosan kártékony kormány rosszabb, mint egy talán kevésbé kártékony. (Azt már le se merem írni, hogy esetleg egy talán hasznos, mert attól gondolom megállna a fideszes szíved!)
igazad van, korábban nem olvastam amit írt, de az látszik, hogy a szellemi képességei alapján nincs értelme vele vitatkozni; megpróbáltam, de feladom, mert képtelen a gondolkodásra; csak azt a szart fújja, amit obánék a közmédiában nyomnak anélkül, hogy egy pillanatig is elgondolkodna rajta;
de annyi érdeme van, hogy el lehet olvasni amit ír, ami a többi bértrollra már nem igazán mondható el
"Ja értem. Tehát szerbek fogadja be az összes menekültet, mert bizonságos ország? "
igen.
"Kérdezek valamit: a magyarországra bármilyen módon bekerült (illegális határátlépés, a határátlépésnél a kormány regisztrálta, stb.) menekültet aki tovább megy ausztria, szlovákai, németország felé, ezek szerint a fenti országok minden további nélkül visszatoloncolhatják magyarországra, hiszen simán mondhatják, hogy mo. egy biztonságos ország "
igen.
"azaz tavaly, amikor a magyar kormány hónapokig szállította vonaton és busszal a menekülteket az osztrák határra, azokat minden további nélkül szerinted vissza kellene fogadnunk, ha ausztria, németország, stb. úgy dönt? "
"Szerbia biztonságos ország, csatlakozását kérte az EU-hoz.Miért kellene onnan bárkinek is elmenekülnie?"
Ja értem. Tehát szerbek fogadja be az összes menekültet, mert bizonságos ország?
Kérdezek valamit: a magyarországra bármilyen módon bekerült (illegális határátlépés, a határátlépésnél a kormány regisztrálta, stb.) menekültet aki tovább megy ausztria, szlovákai, németország felé, ezek szerint a fenti országok minden további nélkül visszatoloncolhatják magyarországra, hiszen simán mondhatják, hogy mo. egy biztonságos ország
azaz tavaly, amikor a magyar kormány hónapokig szállította vonaton és busszal a menekülteket az osztrák határra, azokat minden további nélkül szerinted vissza kellene fogadnunk, ha ausztria, németország, stb. úgy dönt?
"Paul Romer, a NYU (New York University) oktatója, neves közgazdász a vele készült interjúban egy igen sajátos megközelítést vázolt fel a svéd migránskrízis megoldásáról. Véleménye szerint valami olyasmi rendszert kellene kialakítani a skandináv államban, mint amilyen Hong Kongban volt a britek irányítása alatt.
A menekülttéma egy hatalmas problémakör, de van néhány megoldás. A svédeknek biztosítaniuk kellene egy kisebb területet az országból [...], itt menekültek millióit tudnák elhelyezni, akik saját magukat tartanák el a későbbiekben, gyakorlatilag egy Svédországtól független zóna jönne így létre saját törvényekkel, saját szabályokkal."
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319