Civinjanos
5
4
4
2012. június 28. | 12:23
#1

Nyomozás HUMET azaz NUTEX ügyben  

Mint az már ismeretes, a BRFK nyomozást folytat a HUMET / NUTEX Igazgatótanácsának tagjai ellen. Az ügy száma 01000-4415/2010. Minden bizonnyal tanúként meghallgatják majd az FB tagjait, akik az alábbi levéltervezet szerint jártak volna el, ha azt Huber István, akkori FB tag, majd IT tag nem akadályozza meg a távolmaradásával. Néhány nap múlva az FB tagjai Huber kivételével lemondtak, majd lemondott az IT alelnöke és a könyvvizsgáló is.

Íme a levéltervezet:----A HUMET Nyrt Felügyelő Bizottsága (a továbbiakban: FB) 2009. augusztus 31-én ülést tartott és egyhangúlag meghozott határozatával kijelenti és közli, hogy az ebben az évben az FB vizsgálataihoz semmilyen információhoz nem jutott, mivel a HUMET Nyrt Igazgatósága és annak tagjai (a továbbiakban: Igazgatóság) a FB 2009. évben feltett kérdéseire válaszokat a mai napig nem adott, a megküldött emailekre semmilyen formában nem reagált.Tekintettel arra, hogy a FB az Igazgatóság együttműködése nélkül a törvényben és Alapszabályban meghatározott funkcióját betölteni, feladatát ellátni képtelen, ismételten kéri az Igazgatóságot, illetve azok tagjait, így a HUMET Nyrt és a Reanal Zrt vezérigazgatóját, hogy az alábbiakban felsorolt ügyekre vonatkozó részletes jelentésüket a FB tagjainak nyolc napon belül, azaz szeptember 8-ig küldje meg.A FB az éves munkatervét az alábbiak szerint fogadta el és alábbi kérdésekben indított vizsgálatot:o a HUMET® Csoport tagvállalatainak egymás közötti nyitott kölcsönelszámolásai;

o a Reanal Zrt és leányvállalatainak készletei, azok értéke;

o a Reanal Zrt 2009. -2010. évi üzleti terve;

o az Enerex 2009.-2010. évi üzleti terve;

o a HUMET-PBC North America Inc. kibocsátott részvényei, részvénystruktúrája;

o a HUMET Nyrt és a Reanal Zrt között HUMET® részvényekre 2008 augusztusában létrejött határidős ügylet részletei;

o a Reanal Zrt, majd a HUMET-PBC North America Inc. tulajdonában volt jelentős értéket megtestesítő ingatlan (Telepes utcai irodaház) és különösen jelentős ingatlantulajdont megtestesítő GyNKI részvényállomány értékesítése, az ingatlanok jelenlegi tulajdonosa.A FB megállapítja, hogy az Igazgatóság nem tájékoztatta a FB-ot

o a legutóbbi részvénykibocsátás szándékáról, pénzügyi forrásáról, céljáról és az indokként megjelölt akvizíció helyzetéről, az ezzel kapcsolatos tárgyalásokról;

o a Senergie Zrt által lejegyzett kötvénykibocsátásról és

o (a nyilvánosságot sem) a 2009. félévi gazdálkodásról.Az FB megállapítja továbbá, hogy az Igazgatóság a nyilvánosságot nem tájékoztatta arról sem, hogyo Dr. Takács Imre a FB alelnöke 2009. június 30-iki hatállyal lemondott;

o Dr. Galamb Vilmos elnök – cégei, a DMC Pharma és a HSBelt Kft által - a HUMET Nyrt-ban 5% feletti részesedéssel bír.

A FB ezt a határozatát a HUMET Nyrt részvényeseinek és befektetőinek érdeke védelmében nyilvánosságra hozza azzal, hogy felszólítja az Igazgatóságot, hogy a HUMET Nyrt honlapján a fenti szöveget tegye közzé. A FB a vizsgálatok lezárultával meghozott határozatait nyilvánosságra hozza.--------------Őszinte hívük
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2013. október 14. | 23:43
előzmény: #40  Civinjanos
#41
Ezek szerint jövő pénteken fog hivatalosan is kiderülni, hogy nem történt bűncselekmény...
2013. augusztus 23. | 20:49
#39
** server can't find organicmission.hu: REFUSED

Na ezeknél is kidőlt a kula...
2013. július 29. | 12:44
előzmény: #36  AntiOrganicMission
#37
Tisztelt jó lenne tudni ki vagy,

az is egy lépés, de amíg itt a magyar hatóságok előtti eljárásokat nem merítem ki, addig hiába megyek Strassbourgba.
Az azért gyönyörű, hogy egy büntetőeljárás alatt álló ember kihallgatását követően nem szüntetik meg ellene az eljárást (azaz nem tudja kimenteni magát a gyanú alól), majd értékpapírokat bocsát ki, minden kontroll és előzetes figyelmeztetés (warning) nélkül.

A hatóságokat azért hozta létre az adófizető, hogy betöltve szerepüket kisebb társadalmi költsége legyen a törvényt nem tisztelők cselekedeteinek, mintha hatóságok nem lennének.

Ez az eset - Humet- Nutex - Organic Mission - az iskolapéldája annak, hogy emberek a hatóság által alkalmazva miképpen nem fogják fel, miért is kapják a fizetésüket.

Őszinte hívének email címe: janos@civin.hu
2013. július 28. | 20:19
#35
CIVIN JÁNOS
H-2001 Szentendre, Pf.13
Tel: +36-20-42-11-111

Szentendre, 2013-07-28

Dr. Polt Péter úrnak

Magyarország legfőbb ügyészének
per email: lu@mku.hu
Ajánlott levélben: 1372 Pf. 438.

Igen tisztelt Legfőbb Ügyész úr,

a minap jutott osztályrészemül az a megtiszteltetés, miszerint kollégája, dr. Éhn Dávid főügyészségi ügyész úr válaszra méltatott. Az ügyész úr levele korrekt és kiegészítést nem igényel. Teljesen világos, hogy
 a nyomozás folyik
 fel nem függesztették,
 nem szüneteltették.
Tekintettel arra, hogy akkor ezek szerint a nyomozás több mint két éve folyik, mint érdekeltnek – úgy vélem – kötelességem Öntől megkérdezni, hogy mikor és mennyi időre hosszabbította meg a dr. Éhn levelében írt ügyszámon futó nyomozást.

Válaszát várva, maradok ismeretlenül is

őszinte híveMellékletek:

 2011. május 17. dr. Nagy Zita ügyész határozata
 2013. július 12. dr. Éhn Dávid levele
 kivonat a Be.-ből
2013. július 19. | 13:23
#31
STANDARD Felszámoló és Vagyonkezelő Kft.
1137 Budapest, Pozsonyi út 32. fsz. 1.
Telefon:329-4940
Fax: 236-0546
email címük: standardfelszamolo@standardfelszamolo.hu
Ügyvezető:Dr. Dózsa Gábor
Honlap: www.standardfelszamolo.hu

Ide szíveskedjen végre valamely átvert/csődbe juttatott/megkárosított leírni, amit itt olvas, meg a a Fővárosi Törvényszék 23.Cspk.01-13-000017/9. sz. számú okiratára hivatkozva a Fővárosi Törvényszéknek!

Végül is hátha talán valaki felismeri a büntető vonzatát IS ezen cselekményeknek!
2013. július 19. | 10:05
előzmény: #27  tomi140
#28
félreértés ne essék, nem védeni akarom az OMI-t meg egyértelműen patkány a csereklei meg a ludmán... csak a pánikkeltés felesleges amíg szegény kötvényeseknek van valami halvány reménysugár arra hogy akár 1 Eurot is látnak belőle. és még van... szerintem.
2013. július 18. | 15:39
előzmény: #21  tomi140
#26
A dolog azért ennél lényegesen tisztább. A magyar törvény kötvények forgalomba hozatalát tiltja meg, illetve köti PSZÁF engedélyhez. Amit Csereklei Németországban csinált, az a kibocsátás, amit a német törvények valóban nem tiltanak, illetve nem kell hozzá engedély. Magyarországon azonban az OM, azaz az OrgFood Zrt, mint csődbemenendő cég hozta forgalomba a kötvényeket (warrantokat) oly módon, hogy összehozta a vevőket az OME céggel, amely valamennyi kötvény tulajdonosaként azokat árulta.
A forgalomba hozatal büntetendő, ezt viszont az OM Magyarország, azaz az OrgFood Zrt követte el, és igen nagy kár, hogy ezt a csődeljárásban, ahogy hallom többen nem jelentették be követelésként.
2013. július 18. | 09:30
előzmény: #20  tomi140
#23
Van ebben az országban azért néhány "Corleone", akik közvetlenül az úristen jobb kezénél szívják a legfinomabb havannaszivart, ebben légy biztos...
2013. július 18. | 08:50
előzmény: #19  AntiOrganicMission
#21
volt egy OMI Frankfurt is! valahogyan azt is belevették az adásvételbe. ha jól emlékszem úgy, hogy UK adta el a kötvényeket Frankfurtnak, de megvehette volna bárki a föld kerekén... ezért nem ütközött magyar jogszabályokba. ha valamit eladnak az angolok a németeknek, de igazából megveheti a magyar, az a magyarnak nem bűntett... ezért megfoghatatlan az egész kötvényezés. szépen két országon át oldották meg ahogy azt illik, hogy kellően csavart legyen ahhoz hogy nem lehessen egyértelműen megmondani jogilag mi újság.
2013. július 18. | 08:48
előzmény: #18  Civinjanos
#20
ami egyértelmű: hogy kussoltatós pénzek és fenyegetések jönnek mennek, különben már bezártak volna pár embert, ez a napnál is világosabb. de vajon kinek van akkora hatalma hogy kussoltasson egy bét-et meg a szerveket is...
2013. július 16. | 06:59
előzmény: #17  muvezeto
#18
Tisztelt Művezető,

Önnek teljesen igaza van, csakúgy, mint ama adomabeli fiatal jegyzőnek, aki odaülhetett a bíró mellé és figyelhette a tárgyalást.
Ami megindul azzal, hogy a bíró felszólítja a felperest, adja elő a keresetét. A bíró végighallgatja, majd halkan megjegyzi:
- Felperes úr, igaza van… no de halljuk az alperest is!
Meghallgatja őt is és halkan dörmögi:
- Alperes úr, igaza van… - mire felcsattan az ifjú jegyző:
- Bíró úr, az nem lehet, Azt mondja, hogy a felperesnek is, meg az alperesnek is igaza van! Az nem lehet… - mire a bíró:
- Na látja jegyző úr, magának is igaza van…

Mondja, ha Önnek is és nekem is igazam van, akkor mire megyek azokkal a jövőbeni, potenciális kapcsolatokkal, amely közel, vagy több mint ezer ember megkárosításának részese volt? Csináljak velük közös bizniszt? Írjak hozzájuk ódákat? Kussoljak?
Tudja az az álláspontom, hogy vagy a hatóságok ellátják a baját ennek a bandának, vagy pótmagánvádas lesz az ügy. Akkor viszont bűnrészesként vádolom majd a hatóságokat is (ide értve a BÉT-et). Az biztos, hogy a kussolással ahhoz hozzájárultak, hogy 2,5 milliárddal a Nutex (Humet) részvényeseit megkárosították és aztán orgazda módjára eladták több száz hiszékeny embernek a Reanalt.

Ha nem hallgat a PSZÁF, a BÉT… no meg a nyomozóhatóság, amely már rég vádat emelhetett volna… és akkor legalább ez az 1,7 milliárdos buli talán nem jött volna létre…

Köszönöm, hogy óv. Őszinte híve
2013. július 16. | 05:53
előzmény: #16  Civinjanos
#17
Tisztelt Civin Úr!

Az ilyen heves beírásokkal - bár semmi közöm hozzá, de ha adhatok egy magánvéleményt - óvatosabban kellene bánni. Hamar elég sok haragost szedhet össze, aztán jók lennének még azok a kapcsolatok majd máskor...

Tisztelettel:
2013. július 08. | 08:02
előzmény: #13  Civinjanos
#14
T. Civin Úr!

Magánvádas eljárása folyik már? A bíróság a bizonyítási indítványait lefolytatja ha tudja.

Úgy látom ha maga nem dolgozik akkor senki... :(

Tisztelettel, Watson
2012. szeptember 27. | 09:28
előzmény: #11  Bacherachi_rabbi
#12
Tisztelt Rabbi,

annak idején, amikor még a HUMET elnöke voltam, rosszakaróim rám küldték az adónyomozókat. Házkutatást tartottak és előzetesbe tették a főkönyvelőnket. Tizenegy éve ennek, a jogerős adóhatározatok, ítéletek meghozattak, így aztán nem korai az akkori következtetésemet ismét levonni: mindezt alaptalanul tették. Négy évig küszködtem ezzel a problémával, végül újra a céggel lehetett foglalkoznom. De addig számtalan esetben feltették a kérdést: miért hadakozom?

A válaszom nem volt túl bonyolult. Elmondtam, hogy ezek a taknyosok, akik most (2001) a politikát játsszák, azért ülhetnek a székükben és gyakorolhatják a hatalmat, mert mi, akik már Kádár alatt mertünk vállalkozást indítani, bebizonyítottuk, hogy megváltoztatható a rendszer, másnap is lesz kenyér meg más áru a boltokban, megmarad az ipar hatékony része; nem kell besz@rni, mi tartjuk a frontot. Sajna, nekik (politikusok) ezen közben nem volt alkalmuk megtanulni a szakmájukat, autodidakták, fogalmuk sincs arról, mi a demokrácia. Majd én, meg egy páran, majd mi! a helyére tesszük az agyukban, hogy nem ők a háziurak (azok nem mások, mint maguk a polgárok, a választók, azaz mi magunk volnánk), ők csak a házmesterek, viceházmesterek, szemétszállítók, akiket mi fizetünk. Ennyi volt az őszinte és – belátom - naiv reflexióm.
A válaszom ismeretében annyi merült még fel, hogy ez nem fog menni. Mondták, döntenem kell, mi is vagyok tulajdonképpen, vállalkozó vagy demokrata. Együtt a kettő nem fog menni.

Igaza lett azoknak, akik ezt mondták. Mára Magyarországon – kis túlzással – se’ vállalkozás, se’ demokrácia. Hacsak… vállalkozásnak nem hívjuk a Nutex, meg az Organic Mission féle szélhámosságokat, meg demokráciának azt, ami itt és most alakul.

Semmi haszna nem lett annak, amit csináltam ott és akkor. Szélmalomharc akkor is, most is. Valószínűleg valami génhiba az ok. Nos, nyilván most sem lesz semmi eredménye annak, amit csinálok, mert ezeket a gazembereket valaki nagyon védi. Minden esetre annak idején is, meg most is azon igyekszem, hogy a tőzsde (a pénzügyi befektetések) értelme, haszna és lényege – nem beszélve annak kockázatairól – azoknak is világos legyen, akik nem tanultak közgazdaságtant, magas matematikát, pszichológiát, ilyesmiket. Ha csak egy ember elsörözi a haverjaival azt a pénzt, és/vagy virágot vesz és visz a kedvesének abból a pénzből, amit egyébként lenyelne ez a Nutex/OM bagázs, már van értelme ennek a szélmalomharcnak.

A spongya ügyében: egy minapi megjegyzésre nem álltam meg, hogy ne riposztozzak, amikor Simor MNB elnök viselkedéséről, kvázi ágálásáról volt szó. Annyit mondtam, hogy a külvilágnak (amely végül megment majd minket attól a csődtől, ahová vittek és visznek minket) tudnia kell, hogy vannak itt egynéhányan (és Isten bocsássa meg nekem, de magamat közülük valónak tartom), akik kellően intelligensek, kultúráltak és demokraták – és ezekre az emberekre nagy szükség lesz majd ott és akkor, amikor a sz@rból kihúznak minket. Én már megöregedtem, rám ne számítson senki, de – mint Ön is láthatja - a reflexeim megmaradtak.

Őszinte híve

P.s.:

Volt egy bíró, aki annak dacára, hogy látta mi a helyzet azt ítélte, hogy a HUMET (az én HUMETem) jó hírét nem sértette meg az adóhivatal. 17 oldalon indokolta az indokolhatatlant. Az ítélet kézhezvételét követően azt írtam neki egy privát levélben, hogy ez így nem fog menni, az állam túlterjeszkedését hagyva a polgár és a vállalkozások ellehetetlenülnek, az ítéletének az lesz a vége, hogy nem lesz, aki adót fizessen és pl.: neki (a bírónak) nem lesz nyugdíja, ha ez így megy tovább… Ennek tíz éve. Félek, hogy igazam lesz, bár ne lenne.
2012. szeptember 26. | 21:28
#11
Jó Mester!

A Bacherachi Hitközség nevében szeretettel köszöntjük Önt. Jó látni, ahogy közel négy éve vívja szélmalomharcát. A hátralévő újabb négy évhez kitartást kívánunk!

A Bacherach Hitközség Rabbija

Post Scriptum:

dobjon egy ajánlatot és zárja le pár forintos RÉGI árfolyamon a short pozícióit, aztán spongyát múltra!
2012. szeptember 26. | 15:43
előzmény: #8  Civinjanos
#9
Szemetek.
Megvan még a PSZFÁF-nek írt levelem. Még az 5 éve elévülési idő előtt tervezem elküldni nekik.
Nincs már részvényem, de azért reméltem, hogy csak egy csalás volt, és tőkét emelnek a kiváló társaságban - ahogy az a szétválási szerződésben benne volt - és visszakerül a Nutexba a Reanal.
2012. június 28. | 16:09
előzmény: #4  Jovi
#5
Ebben a "jogbiztos" országban, ha el is jut oda a dolog, hogy valaki felel valamiért, addigra "nincstelen senkivé" válnak valahogy...
2012. június 28. | 13:36
előzmény: #1  Civinjanos
#4
Mivel nem hozták nyilvánosságra, így már érthető hogy ők is be vannak tojva, mert perelhetők az okozott kárért.

7.1.4. A Felügyelő bizottság felelőssége

A felügyelőbizottsági tagok - a Ptk. közös károkozásra vonatkozó szabályai szerint - korlátlanul és egyetemlegesen felelnek a gazdasági társasággal szemben a társaságnak az ellenőrzési kötelezettségük megszegésével okozott károkért, ideértve a számviteli törvény szerinti beszámoló, valamint a kapcsolódó üzleti jelentés összeállításával és nyilvánosságra hozatalával összefüggő ellenőrzési kötelezettség megszegését is.
2012. június 28. | 13:01
előzmény: #2  NagyBarnaMacko
#3
Köszönjük.
Itt legfeljebb csak az igazság kiderítésében lehet bízni.
Az viszont nagyon lényeges lenne.
2012. június 28. | 12:26
előzmény: #1  Civinjanos
#2
köszönjük a tájékoztatást!

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE