én is így gondolom:)
semmilyen batmanben nem hiszek, mivel sosem e szerint kereskedtem. azt sem tudom --- még mindig nem igazán tudom, mi az ---
viszont a lottónál kicsit több esély a tőzsde, főleg, ahogy én csinálom:
blue forever, és néha kispapír-próba / na jó, nem néha, hanem gyakran, de ez az én "mániám"/
"több, mit 20 éve tőzsdézek sikeresen
/egy-két bakival/"
Ezt miért kell, most komolyan? Kb. 2010 környékén kezdted el, ezt itt is írtad anno privátban meg sokat kértél tőlem tanácsot akkoriban kezdőként...
"a sikeres tőzsdézés nem mindig agyonelemzés és nem mindig agyonvárás egy belépésre"
Ez igaz. De senki nem írta ennek az ellenkezőjét. Az, hogy valamihez szerencse is kell, vagy, hogy teljesen a szerencsére bízod magad, nem ugyanaz.
a sikeres tőzsdézés nem mindig agyonelemzés és nem mindig agyonvárás egy belépésre
szerintem igenis annyiban szerencsejáték,, hogy be mersz-e szállni , ha úgy gondolod, most nagyon felszáll
be mertem szállni konzumba és nagyon nem bántam meg
eddig
hosszútávon sem vérzek, ,több, mit 20 éve tőzsdézek sikeresen
/egy-két bakival/
szóval nutex=konzum?
két szerencsejáték?
pedig elég megfontoltan léptem be az egyikbe, és még kint sem vagyok belőle
de az óvást megfogadom és megköszönöm ...
Nem. Pont ez a lényege a SIKERES tőzsdézésnek: hogy nem szerencsejáték. Ha teljesen szerencsejátékként űzöd = a véletlenre bízod magad, akkor olyan, mint a kaszinó, azaz biztosan elvérzel hosszútávon. A roulette 0-ása a tőzsdén a brókeri jutalék, aki vak szerencse alapján mondjuk minden nap keményen daytrade-al, az pont azt teszi, mint a szerencsejátékosok.
ex, help
azt írtad, dupla tető
az ugyanaz, mint a batman?
"dupla tető= batman?
már kezdek röhögni, mert egyáltalán nem értek ezekhez
csak mondjuk konzum: 50 -200 -- 100 -- 230 -- 200 most
és nutex: 30--85--60--78---58 most
az egyik batman a másik mi?
az egyik duplatető, a másik mi?"
ráadásul a nutexet verik állandóan 60 alá
a konzum azért megyeget szépen, ha törik is néha
"Nincs mit elhallgatni. Te mondod allandoan ugyanazt."
Az elmúlt 1-2 hónapban "csak" ezek derültek ki veled kapcsolatban:
- Nem tudtad, hogy a saját tőke = eszközérték - kötelezettségek.
- Nem tudtad/elhallgattad, hogy most is hígítottak a Nutexnél, nemcsak a régmúltban. Tették ezt extrém mértékben (70%).
- Nem tudtad/elhallgattad, hogy a tőzsdei papírok esetében ezt 24 Ft-on tették (és tehetik meg bármikor).
- Nem tudtad/elhallgattad, hogy jelentős mennyiségű tőzsdén kívüli papírjaik is vannak (emiatt az irányítás átvétel lehetetlen, nem úgy mint az Opimusban tette Mészáros).
- Nem tudtad/elhallgattad, hogy a tőzsdén kívüli papírok 10-szeresen szavaznak és így 2,4 Ft-on jutnak hozzá maguknak. És tehetik ezt meg bármikor.
- Pozitív színben tüntetted fel azt, hogy tőkeemelésről szavaztak a közgyűlésen, miközben az előbbiek alapján ez kisrészvényesként triviálisan negatív, BÁRMIKOR MEGTEHETIK és amúgy legalább 10 éve része minden kgy határozatnak.
- Kifejezetten félre tájékoztattál (hazudtál) itt, amikor más cégek (Duna House) tőkeemelését írtad példaként, kifejezetten azt hazudva, hogy ott is piaci ár alatt emelnek tőkét, úgy csinálva, mint aki nem tudja, hogy a tőkeemeléseknek van egy jegyzett, névérték szerinti része és egy kibocsátási értéke. Normál cégnél nincs a piaci ár töredékéért zártkörű kihígítás.
- Pozitív színben tüntetted fel azt, hogy saját rv vásárlásról szavaztatnak a közgyűlésen, miközben ez a kamu változatlan formában legalább 15 éve része minden kgy-nek.
- Pozitív színben tüntetted fel azt, hogy eredményfelosztásról, osztalékról szólt a közgyűlési meghívó, miközben ez legalább 7-8 éve része minden kgy meghívónak és 2016-ban veszteségük volt (nem is kevés), tehát jogilag sem fizethetnek osztalékot, ráadásul megszavazott osztalékot sem fizettek ki 2012-ben, amit azóta se rendeztek.
- Nem tudtad/elhallgattad, hogy nem sokára lejáró nagy hiteleik vannak. 260 milliós tartozás extrém nagy évi 120 milliós teljes árbevétel mellett.
Undorító, amit itt művelsz, az elrontott spekidből (a céget totál benézted és alapinfókkal sem vafy tisztában) próbálsz valahogy kimenekülni. Ami érthető: ebben a fosban több 10k-val benne lenni, oltári szívás. De ne mások átverésé el próbáld megúszni a saját hibád!
dupla tető= batman?
már kezdek röhögni, mert egyáltalán nem értek ezekhez
csak mondjuk konzum: 50 -200 -- 100 -- 230 -- 200 most
és nutex: 30--85--60--78---58 most
az egyik batman a másik mi?
az egyik duplatető, a másik mi?
NUTEX RALI INDULT