Pénznyelő 01.08-án beirtjával egyetértek.
"Nemzetközi befektetési alapok " erős vételi nyomására tegnap az őrületes rallyban 4 millios forgalom mellett a NABI emelkedett.
Egyik nemzetközi befektető ( megsértve a banktitkot és befektetési titkot) Pro-Fecoland elnöke , aki komoly lét tett be a tuklajdonképpen csőd szélén álló cégbe ( hasonlóan Fecólandra) , azonban a befektetés jelzésértékü is lehet. Vagy igen és akkor guru lesz és a következő 15 éven keresztül , mint próféta szórhatja az igét , vagy nem és akkor veszteséget realizál és befogja a száját.
Másik komoly befektető Ilus néni ( profi takarítónő), aki megtakarított pénzéből bizonyos papírt akart venni , mert mondták az álltala kihallgatott értekezleten sz@r ez a cég.
Ő profi szvr cég papírját veszi meg és adja kuncsaftjainak a női ill. férfi osztályon.
Harmadik befektető, lehet , hogy nem is volt harmadik befektető. 4 milkát akár egy személy is tud(hat) generálni.
Persze tegnap ennél sokkal komolyabb spekulációk zajlottak le.Eco, Humet, Phyl tuti nemzetközi alapok állnak mögötte és az ilyen gyenge papírok , mint OTP,Ricter,EGIS,MOL is azért még szerepet kaphatnak.
"A Nabi emelkedése mögöt csakis a nagyemberek állhatnak"
Így igaz. 26 milliós forgalmat kizárólag nagybefektetők (abból is jó sok), sőt csak külföldi alapok tudnak összehozni, így ezzel majdnem sikerült elérnie a 29 milliós forgalmú hagyományosan globális alapok befektetési célpontjának számító Econetet...
Törölt felhasználó2006. 01. 08. 20:09
Én vételre ajánlom a Nabit! A héten vagy még ebben a hónapban 300ft fölött lesz! (Egy hét múlva köszönni fogjátok a tanácsomat!) Sok sikert!
Törölt felhasználó2006. 01. 08. 09:05
Régen gondolkodtam a nabin is mi van vele hogy ekkora a baj,miért van csődközelben?
Törölt felhasználó2006. 01. 08. 04:35
A Nabi emelkedése mögöt csakis a nagyemberek állhatnak, mert a +20%-os emelkedés után 400ezer db-ra lett volna vevö egy csödközeli részvényre. Azaz még megéri venni. 300ft alatt nem eladni. Csak nézzétek meg az utolsó 2év Nabi grafikonját. Sok szerencsét!
Amióta nyilvánosan a BÉT-re hozták azóta követem a Nabit ! Nem számoltam de nagyon sokszor ugráltam ki-be mindenféle fontos és kevésbé fontos pletykánál,hírnél.
Visszatekintve a következő volt a történet :
Ez egy kockázatitőke befektetés amiből 100-ból egy , kettő jön be de az qrvára (google) és az 1-2 ultrasikeres befektetés fedezi a másik 98-99 kudarcát !
Számomra BÉT -nek és összes befektetőtársamnak a Nabi történelmileg a legnagyobb gazdasági kudarca, bukása volt-sajnos !
Ami nem jelenti azt,hogy maga a termék szar...a buszok nekem is nagyon tetszenek és technikailaig is qva jók lehetnek !
Ez önmagában kevés volt a baromi kedvezőtlenül alakuló külső piaci tényezők miatt és nem utolsósorban az ezzel párosuló rosz menedszment-stratégiai döntések miatt!
Ami a jelenlegi helyzetet illeti nemlehetnek illuzióink sajnos:szvsz most a nagyobb hitelezők viszik ami még likvidálható, hogy egy közeljövőben bekövetkező csődeljárásnál ne kelljen sorbaállni,várni az esetleges cashre.
Kisüsti baromira kiváncsi lennék mi erről a véleményed ( mit tudsz amit mi nem ).....
A részvényár és a rendelésállomány között esés összehasonlításával csak az a gond, hogy amennyivel a rendelésállomány esett az "bőven" elegendő volt ahhoz hogy üzemi szinten is veszteséges legyen a cég, és erre jön még rá a hitelek tőkeköltsége. Ez pedig elég volt ahhoz hogy megtizedelje a saját tőkét...
Néhány NABI-s fórumon többször is hangoztattam, hogy lesz majd egy olyan ár, amihez képest lehet 50-100 %-ot csinálni.
Nos ez az eset az amikor az ember nem játsza meg a jó elképzelését. A fordulat a Karácsony környéki időkre esett, sajnos ilyenkor a legtöbben mással vagyunk elfoglalva.
Ami a fundamentális dolgokat illeti, a részvény ára legalább egy nagyságrenddel többet eset mint mondjuk a rendelésállomány.
Az alábbi kérdést tartom értelmesnek boncolgatni: A NABI hitelállományának illetve tözsdei értékének összege ér-e annyit mint a NABI buszokban lévő szellemi érték és a cég termelési eszközeinek, rendelésállományának értéke.
Ha lesz olyan befektető, aki szerint igen, akkor kivásárlás, kivezetés valószínű. Tudja-e valaki, hogy mennyi a 6 hónapos súyozott átlagár. Valahol ez lehet az emelkedés teteje.
Drukkolok neked. Nekem ezekben a papperekben úgysincs pozim, nem is volt, valszeg nem is lesz, szóval őszintén drukkolok mindenkinek.
(A Nabit, Humetet még értem, legalábbis abból a szempontból, hogy ha valaki elviselhető mennyiségben spekizni akar. De egy Garexben mit látsz? 29000Ft-s a mai forgalma és a könyv két oldala között 30% van, nincs is miről beszélni, megjátszhatatlan, nem lehet beszállni, ha meg véletlenül nagy nehezen sikerült, akkor meg kiszállni nem fogsz tudni).
kisüsti ha mindent (jól) tudnék én lennék az Isten. Tévedni emberi dolog, én be szoktam látni a tévedéseimet, de örülnék ha rávilágítanál mi az a "rengeteg minden" amit rosszul tudok, ezzel nem csak nekem segítenél hanem azoknak is akkikel "nem vagyok egyedül". Lehet hogy én vontam le rossz következtetéseket, de az én véleményem szerint egy cégnek elsősorban abból kell profitot termelnie (nagy árbevételt elérnie) ami a fő tevékenysége. Ez a Nabinál a buszgyártás. Azt hiszem itt a portfolio.hu-n volt egy jó kis táblázat a cég rendelésállományáról, ott erősen csökkenő volt a tendencia. És szerintem az sem egy pozitív dolog hogy a jegyzett tőkét közel a tizedére csökkentették, leányvállalat eladás az adósságcsökkentés miatt, de a legbeszédesebbek a negyedéves gyorsjelentések....
Ennek ellenére kívánom hogy a cég talpra álljon és sok Nabi busz közlekedjen a világban és nálunk is!
Nabi újra