"Az a baj a logikáddal, hogy kifizeti 8 hónap múlva az osztalékot, és utána szart sem ér a papírod.
Mennyit fog érni osztalékfizetés után a papír? "
Valszeg az utolsó osztalékszelvényes nap után az osztalék értékének megfelelő összeggel lejjebb fog nyitni a papír.Nem többel.Az a nem mindegy ,hogy az utolsó osztalékszelvényes napon mennyire húzzák föl az árfolyamát, valamint addig mennyivel lesz magasabban ,mint ahol ma vettem esetleg.
Amint érkezik biztos infó az osztalék mértékéről és időpontjáról, akkor az adatok alapján elkezdődik majd még egy spekuláció!
Attól függően,hogy az osztalék mekkora lesz, egy vagy dupla osztalék, és az árfolyam ehhez képest magas lesz e vagy sem.
Minden esetre elég komoly vételek jelentkeztek a papírban, ami enged egy két dologra következtetni esetleg.
Az utolsó szelvényes napokban a várakozások és a speki miatt szokás ,hogy irreálisan túlhuzzák a papírt.
"Nem egy év osztalékból kell meghatározni a papír árfolyamát, hanem az "összes" várhatóból. "
Igen , ha nem fizet osztalékot, akkor halott a papír, de fizet, és fizetni is fog, az elöbb említett okok miatt.
Idén sem fizetet és mégsem omlott össze a 0-ig.
És van még egy dolog, ez egy részvény ahol van árfolyamnyereség,és aminek a mozgását lehet elemezni:
pl.: most egy jún. közepe óta, emelkedő háromszögből tört ki tegnap 915-nél ,amire a mai lenne a megerősítés ha fölött tud zárni.Szoktam alkalmazni a 2 nap 2% ot is.
Valszeg a mostani speki a magas osztalékra megy, tehát nem 70ft miatt.
?????
Tehát szerinted ha ma fizetne osztalékot a tcom akkor 556 ft on nyitna,és annyin forogna a papír?!
:DDDDD
Az csuda fasza lenne ,5 éves mélypont kb.!
Na ebből látszik, hogy azért ez nem így szokott működni!
Az a baj a logikáddal, hogy kifizeti 8 hónap múlva az osztalékot, és utána szart sem ér a papírod.
Mennyit fog érni osztalékfizetés után a papír?
70Ft éves osztalékkal 8,58%DKJ kamat mellett (ha marad addig) 4% kockázati prémiumot belediszkontálva, mivel ez egy részvény és nem állampapír:
70/(0,0858+,04) = 556 forint, köszi.
Nem egy év osztalékból kell meghatározni a papír árfolyamát, hanem az "összes" várhatóból.
.......egyszerű barom logikával:
-ha ma veszek 925 ön mtcomot és jövő júniusban fizet két osztalékot 140 Ft , 8 hónap alatt, 15%/8 hó alatt, azaz 22,7%évesítet hozam.
-ha csak egy osztalékot fizet, akkor 7,56%,8 hó alatt =11,34% évesített!
-ha veszek DKJ -t most arra csak jövő okt, ben kapom meg a 8,58% -ot.
Szerintem!
Van valahol hiba a gondolatmenetemben?
Jah persze van 10% adó rajta ha magánszemély vagy!De ahogy számolom még ezzel is magasabb.
zsosz, akkor ne tévedj!
Ez a szar évente akkor sem termel neked 70 forintnál többet.
Egyébként totál nem biztos, hogy kétszer fog neked fialni.
De hogy legyen egy kis örömöd, vond le időarányosan az árfolyamból amit fial erre a pár hónapra (májustól mondjuk 25Ft) és akkor megkapod, hogy:
DKJ 8.58% (1 éves benchmark)
MTelekom 7,78% (925-25 Ft-on, évi 70Ft-al)
megintcsak az a következtetés, hogy a sok barom... :-))))
Nemcsak a balhé a probléma, hanem az emelkedő kamatláb és a stagnáló eredmény.
70Ft osztalék mellett ez a papír 600Ft-nál (+70+30Ft osztalék) nem ér többet, 7,75%-os jegybanki és 8,70%-os 1 éves DKJ banchmark mellett.
Ha DKJ hozammal számolunk és a 70+30Ft osztalékot hozzáadjuk, akkor sem ér többet a jelenlegi árfolyamnál a papír.
Azaz aki itt mtelekomot venne, az jobban jár egy sima DKJ-val :-)))
én még tartom a részvényeimet, bizom benne! minden esetre legyen igazad!
Törölt felhasználó2006. 10. 05. 10:56
a Telekomnál dolgozom, nemrég hallottam, hogy egyelőre jók az eredmények, vettem is részvényt, igaz, elég magasan, majdnem 900-on. bízom benne, hogy a köv. hetekben nagyon megindul, de mittudomén, legfeljebb eladom, ha nem
MTelecom