Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 02. 04. 12:06

Momentum: Nem az olimpiára, igen a melegházasságra!  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
marcus 2017. 02. 22. 10:07
"Ez a lendület pedig átragadt Fekete-Győrre is, aki közölte, hogy a még 2017 folyamán párttá alakuló Momentum közlekedési víziójának része, hogy minden megyeszékhelyről egy óra alatt el lehessen jutni vonattal Budapestre."
...alakulgat...megy ez mint a karikacsapás...:-))))))Hajrá momentum!!!, de nem sok kicsit az az 1 óra???, legyen már inkább fél óra , esetleg 3/4...( jobban hangzik nem??? )
exmnbs1 2017. 02. 22. 10:04
Előzmény: #1418  ________
HVG-ben tudósítás folyamatosan a varoshazarol
________
________ 2017. 02. 22. 10:01
Előzmény: #1417  elemes
kell az ellensúly, mert M.o.n nagyon sokan, nagyon sok mindent nem akarnak...

ha ez nincs, továbbépül a teljhatalom

azt meg éppeszü ember nem hinném, hogy akarná (Fidesz hívek természetesen kivételek, mert ök csak azt akarják, amit a vezír)
elemes
elemes 2017. 02. 22. 09:58
Előzmény: #1415  Törölt felhasználó
"soha nem lesz belőlük politikai formáció, mert nincs mondanivalójuk, csak az, hogy mit nem akarnak"

Szerintem inkább csak arról van szó, hogy most EZ bukkant felszínre, ezzel lépték át a közvélemény ingerküszöbét. Ha a kevésbé hangos nyilatkozataikat is megkeresed, kifejezetten konstruktív társaság. Életkori sajátosság, a lázadó kamaszkor után, de még tervekkel telve.

(A "mit nem akarnak" egyébként elég jól életben tartja a szocikat, dékát, külön magyarországért pártot (akik magukat "együtt"-nek nevezik), a pm-et, sőt, még a náci pártot is.)
elemes
elemes 2017. 02. 22. 09:50
Előzmény: #1410  upgrayeddAKS
"Azért az MSZMP-ből jó sokan "átejtőernyőztek" a FIDESZ-be"

Szó szerinti értelemben igen, de az MSZMP 90-re már távolról sem volt olyan homogén kövület, mint akárcsak a cseh kommunista párt.

90-ig elég kevés tere volt a társadalom modernizálásáról szóló beszélgetéseknek: volt a szadi, ahol az okosok részben a rokoni kapcsolatok ("apák") részben az antiszemita kártya segítségével elég jól tudták védeni magukat, meg nyilván az ügynökök is ott voltak, szóval a szadi volt az egyik ilyen (belterjes fészek).

A másik csapat a búsmagyarok, a "vidékiek", csikóbőrös kulaccsal, 20-as évek iránti nosztalgiával, vesszen triatlonnal. Szándékosan túlzom el, persze, mert itt is voltak azért nagy koponyák, de a tömeg és a közös nevező azért ez volt.

Harmadik nagy játéktér volt az mszmp keretein belüli "kutatgatás", a pártnak mindig is voltak belső fórumai ahol nyíltabban lehetett beszélni, realitásokról, erőviszonyokról, kilátásokról. Ezekben születtek meg az olyanok, mint az szja, kétszintű banrendszer, GMK és társai, tehát ténylegesen a piacgazdaságba való átmenet termékei. Az ősfidesz egyik fő forrása a szadi feltörekvő fiataljai voltak, akik nem jutottak levegőhöz az öreg szadisok mellett, de Kövér például valami mszmp kutatóintézetből jött -- mégsem korrekt mszmp ejtőernyősnek nevezni.

Ez nyilván túlegyszerűsítés, ahány ember annyi sors és annyi motiváció. De talán kevésbé feketefehér.
Törölt felhasználó 2017. 02. 22. 09:45
Előzmény: #1408  upgrayeddAKS
Szerintem egy kicsit optimista vagy, soha nem lesz belőlük politikai formáció, mert nincs mondanivalójuk, csak az, hogy mit nem akarnak. Most például olimpiát (tudom, lopást) nem akarnak. De vélhetőleg már ma ki fogják végezni őket, mert egyszerűen vissza fogják vonni a pályázatot ... oszt jó napot ...
Törölt felhasználó 2017. 02. 22. 09:42
Előzmény: #1411  exmnbs1
nem láttam
link
a momemtumos helyretette?
))
Törölt felhasználó 2017. 02. 22. 09:37
Előzmény: #1392  elemes
Igen, egyetértek, ez csak politika ... de az a baj, hogy ez pénzbe kerül(ne). Én fizetek adót, az én szempontomból nem is keveset. Én azt szeretném, hogy legyen olimpia, de ne legyen jövedelemadó, csak fogyasztási. Mert akkor én dönthetném el, hogy mire adok ki bármit is és utána nem kéne szégyenkeznem, hogy mások mire költötték el az én pénzemet. A brazilok például így jártak (bocsánat az angolul nem beszélőktől) ...
link
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 02. 22. 09:36
Előzmény: #1409  elemes
Nem tudom én sem, hogy mi lesz velük/belőlük. Remélhetőleg nem CM vagy LMP. (Bár az sem rossz, ha 2018-ban "csak" LMP2 lesz belőlük.) A CM esetén elég sok a hasonlóság (népszavazási kezdeményezés, ami effektíve nem volt siekres, bár összejöttek az ívek). Itt talán az ambíciók nagyobbak, majd meglátjuk... a baloldali pártok mindenesetre nem érdekelnek, soha nem fogok rájuk szavazni. B. pártra eddig sem szavaztam soha (sem az MSZ(M)P-re, sem másra), egyéni jelöltükre már többször is, ezt viszont töredelmesen be kell vallanom. (Egyéni jelöltre azért, mert sokkal "sztároltabb név" volt a számomra is tök ismeretlen, de amúgy "jó párt" jelöltjénél... így elő-előfordult, hogy egy vállalható ill. esélyes MSZP-s jelöltön keresztül a nyamvadt szocikat támogattam, de azzal hajtottam nyugovóra a fejem, hogy náluk töredék akkora pártfegyelem/frakciófegyelem sincs, mint a fityiszben, így konkrét személynek szavaztam bizalmat, nem egy ejtőernyős komcsi formációnak. Ma már az MSZP amúgy is tele van új arcokkal, még ha nem is tudni, hogy mennyire bábok csak. Ezért is jobb, ha van választék rendesen. Ha elég ügyesek a Momentumosok, szereznek szavazókat a szociktól is...)
exmnbs1 2017. 02. 22. 09:26
Előzmény: #1410  upgrayeddAKS
Torok Gábor hvg
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 02. 22. 09:22
Előzmény: #1407  elemes
Azért az MSZMP-ből jó sokan "átejtőernyőztek" a FIDESZ-be. Ez nem mellékes körülmény...
Vegyük akkor az MDF-et...
A belügyminisztert ők adták (ha jól emlékszem, valami Horváth Balázs lehetett, de majd megnézem), a miniszterelnököt dettó. Elég jó poziban voltak pusztán hatalmi szempontból. Nem voltak tökös legények, annyi szent, egy taxisblokádot sem tudtak kezelni. De mégis mire számítottak? Arra, hogy a média, ami akkor nem éppen rokonszenvezett az MDF-fel, majd nem csap le az ügyre? Szvsz. ez az ügy inkább volt egy önbeteljesítő jóslat: arra fogadtak, hogy így is, úgy is buknak majd, akkor legalább legyen egy kis pénzmag. Aztán persze megideologizálták valahogy. Egy ügyesebb spindoctor ezt megoldja...
elemes
elemes 2017. 02. 22. 09:18
Előzmény: #1408  upgrayeddAKS
"megmutatja az irányt a NER-t leváltani akaróknak"

a leváltani akarók sajnos mindenre vakok, aminek nem a leváltás van a fókuszában: az úgynevezett baloldali pártok már fikázzák a momentumot (akárcsak eddig az elempét) merthogy nem eléggé orbángyűlölők.

nehéz az élet a pöcegödörben.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 02. 22. 09:11
Előzmény: #1400  negevhero
"Valaki feltalálta az időgépet, és "elkészítette" 0vi értelmesebb változatát, akinek remélhetőleg nem lesz beteg az elméje... (vagy csak a nagy számok törvénye szerint akad néhány hasonlóság)"

(Idézet tőlem.)
Az már igaz, hogy a bibliában szereplő istenség elméje megbomolhatott, legalábbis amit az "ószövetség" szerint művelt. Occam borotvája alapján azonban nincs isten, csak kretén emberek sokasága, akik kitalálták, továbbadták, hagyományt csináltak belőle, stb. A mai ember meg készen tálalva kapja a teljes legendáriumot, és hinni akar benne. Én nem hibáztatom őket (a fél családom vallásos, ezért is vagyok megértő), és beérem annyival: ismerjék el, hogy létezik az evolúció, azt akár az istenük is elindíthatta, és nincs is vita köztünk :)
Én speciel a "multiverzumban hiszek".
Ha pedig az ISS-re utaltál, amire felnézünk :) hát közlöm, hogy nem látjuk... valahol ott kering mint anno a MIR, de mindegy is, a lényeg az, hogy én egy Elon Musk-Bill Gates-Warren Buffett triónak jobban örülnék, de be kell érnünk a Momentumosokkal, akiket remélhetőleg nem ront meg a politika. Nem sanszos, hogy kormánypárt lesz ripsz-ropsz belőlük, de megmutatja az irányt a NER-t leváltani akaróknak. Megmutatja, hogy le lehet váltani a NER-t (nemzethy együttlopás rendszere), mert az gyáva és sebezhető. Egyelőre amúgy annyit tudni, hogy a fityisz tele van rablókkal, a többi kezdeményezésről pedig még nem tudni, hogy azok lesznek-e egyáltalán... én a statisztikai döntéselmélet használhatóságában hiszek, vagyis abban, hogy van egy szinte végtelenül negatív jelenértékű valami (P=1 bizonyossággal lopnak, hazudnak, stb., miközben ku..va sok egyéb kárt is csinálnak), ami az MSZMP utódpártokkal fémjelezhető (=fidesz+mszp), meg van egy csapat, aki TALÁN majd megközelítőleg tesz annyi kárt, mint amit az MSZMP, de P<1 a valószínűsége ennek, mondjuk legyen P=0,33... do the math :)
elemes
elemes 2017. 02. 22. 09:10
Előzmény: #1395  upgrayeddAKS
"Javíts ki, ha rosszul tudom, de ott pártvagyonból lett magánvagyon."

Így van, akárcsak az MSZMP egészében.

"Különben meg: az MDF miért nem talált valami értelmes megoldást?"

Nem volt értelmes megoldás, részben az információk hiányából adódóan (ma már egy csomó dolgot legalább sejtünk az akkori viszonyokból) részben az MDF-nek talán még az egyszerű többsége sem lett volna meg az MSZMP örökségének államosítására.

"Szerintem nem lopással kell elkezdeni a politizálást, ennyi."

Az erkölcsi megítélésen túllépve: a rendszerváltó pártoknak reménytelenül kicsi tényleges hatalmuk volt az országban a papíron 10%-ra olvadt MSZMP-vel szemben. Választhattak abból, hogy legalább becsületesek maradnak és állva halnak meg, vagy megpróbálják legalább részben csökkenteni a hátrányukat. Az utóbbit választották. Mondhatjuk, hogy rosszul döntöttek, de nem tudhatjuk, mi lett volna más esetben.

A csehek ügyesebbek voltak, egyszerűen kizárták a közéletből meg egy csomó pozícióból az állampárt volt vezetőit, de nálunk más volt a struktúra, ott nem voltak "reformkommunisták" csak kb a Berecz - Grósz színvonal. Így is voltak nagy átmeneti turbulenciák.
-pny 2017. 02. 22. 09:01
Törölt hozzászólás
negevhero 2017. 02. 22. 08:58
Előzmény: törölt hozzászólás
Én nem a helyedben az Orbán miatt nem aggódnám.

Neked az Orbán MINDIG hazudik.

Arra várhatsz, ha már nem hazudik. Nem fog szólni mikor nem hazudik.
Vazsmegyei
-pny 2017. 02. 22. 08:58
Törölt hozzászólás
Vazsmegyei 2017. 02. 22. 08:55
Előzmény: törölt hozzászólás
Ezt hazudod már hetek óta! Egyre romló hitelességeddel.
-pny 2017. 02. 22. 08:51
Törölt hozzászólás
marcus 2017. 02. 22. 08:44
Előzmény: #1385  negevhero
/"minden politikus hazudik" nyilatkozta a fiatal Momentumos. Fekete-Győr András Budapesten született 1989. április 13-án. Az ELTE-n szerzett jogi diplomát./

... és fiatal barátunk, mivé is szeretne válni???? Politikus lészen belőle, akárki meglátja, most keményen dolgozik,hogy fizetett hazudozóvá tudjon válni ...

Topik gazda

qvazi500
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek