Topiknyitó: Portfolio 2018. 06. 21. 12:48

Megszólalt Varga a forint zuhanásáról  

Ugrás a cikkhez
A KSH által ma közzétett béradatok kommentálása kapcsán Varga Mihály pénzügyminiszter a forint árfolyamáról is megszólalt az M1 aktuálison, éppen aznap, amikor 326 felett új 3,5 éves mélypontra bukott a forint az euróval szemben
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
431145 2018. 06. 21. 14:01
Előzmény: #2  airmax_2_0
#4
2006-ban kellett volna ezt csodacsapatot odaengedni a  volánhoz,lehet más világ lenne itt,nem lenne ennyi plussz pénz a zsebükben amivel most lehet  erősnek látszani.
Bandinem
Bandinem 2018. 06. 21. 13:22
#3

Csak az úgynevezett "bér emelésekhez" fűzném hozzá, hogy az aligha volt mind a katonaság, rendőrség, egészségügyben dolgozók elmondhatják amit azelőtt kaptak pótlékokat (éjszakás, délutános egyebek) mind megszűntek és beleépítették a fizuba ennyi történt.
Szóval még arra se nagyon foghatják hogy a béremelések extra költséggel jártak az államnak.
airmax_2_0 2018. 06. 21. 12:48
Előzmény: #1  portfolio
#2
Viszont az probléma, ha a spekulatív árfolyameséssel elinflálják a béremelkedéseket...
Ami korábbi kormányzatok eseten mindig megtörtént, csak az a különbség, hogy akkor eladósodásból lett fedezve a bérnövekedés.. Most NEM..
Amúgy a növekedés is jócskán kérdőjeles, hiszen a nagy része nem valódi bérnövekedés, hanem egyszerűen a "kifehéredő" (értsd a legálisan bejelentett) bérekből fakad.
Igazából itt elválik a realitás, és az, hogy kis önálló pénzzel rendelkező országként könnyű spekulációs célpont vagyunk...
Itt nem értek egyet sem Varga Mihály, sem a jegybank túlságosan türelmes álláspontjával... (nem tolerálnám a spekulációt az említett okok miatt)
Mind a külker aktívum, mind az EU transzferek lehetőséget adnának a spekuláció letörésére...
Sajnos nem teszik mert TILOS... En megtennem a helyükben, csak hogy lássák a "befektetök" (shortosok,)  hogy hol a helyük... Ha mar vesztettem pár millát óvatosabbak lesznek...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók