Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 11:57

Meddig mehet a "lufi"?  

Sterintetek a pénz okozhat-e vakságot,ha igen akkor milyen gyógysz. gyógyitja?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 11. 13. 15:05
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
Van olcsón" pisztolyom" eladó!

Kölcsön is tudom adni!
Usa=k.o.
Törölt felhasználó 2006. 11. 13. 12:15
Előzmény: #60  Monster
Köszi!

Majd ugy állok ,hogy a lufit nem érheti bántódás!
Monster 2006. 11. 13. 11:57
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
A lufira azért vigyázz;)
Törölt felhasználó 2006. 11. 13. 11:21
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
EZ már nem is lufi ,légballon!
VÉGEM VAN!
/elmentem szerzek valahonnan egy pisztolyt/
Törölt felhasználó 2006. 11. 13. 00:29
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
Nálam ezek szerint sok-sok tőke veszlik el!
/+autó/
Törölt felhasználó 2006. 11. 13. 00:08
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
b-apatok!
Nem akarlak megbántani, de Kosztolányi szerint akkor jön a krach ha Te részvényt veszel.
Vigasztaljon az a szintén Tőle eredő sztori, hogy egy öreg shortos azt mondta neki, csak az a tőke vész el amit a longosok időközben elisznak és el nőznek.:)

Amúgy pedig már alakúl, a többség már bullos, már senki sem emlékszik, hogy miért kiálltottak túlértékeltséget a szakértő 2000-es OTP-nél (pedig az akkori favorit mutató a P/BV azóta kb duplázódott).
BuySell 2006. 11. 12. 23:25
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
:)
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 23:21
Előzmény: #53  BuySell
Most lettem igazán nyugott!

Kedves Buysell, nem szeretnéd,hogy teljesen megnyugodjak és jól tudjak aludni?

Mert ,ha igen ekkor utalj légyszi 10misit,hogy tudjam tartani a dolgokat még pár száz pontig!/vicc volt!/
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 23:21
Előzmény: #51  Törölt felhasználó

Azért a Matyi nem olyan rossz szerintem. Növekedni tényleg nem növekszik, de benne van a szinregiahatás ami az összeolvadás következménye lesz.

És a minap volt egy összehasonlítás, hogy a környék telekomjaihoz képest még mindig alulértékelt!!!

De azért azt hozzá kell tenni, hogy a Mol és Otp nekem olcsóbbnak tűnik(!!!) most.

Mondjuk a Mol-ban vége a növekedési sztorinak jelenleg.
Az OTP-t az orosz és az ukrán piaci jelenlét és növekedés húzhatja...
BuySell 2006. 11. 12. 23:12
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
b-apatok , egyszer fent egyszer lent... előbb-utóbb igazad lesz :)))))))
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 23:10
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
Köszi,azt nem mondanám,hogy megnyu.-m,viszont jo látni,hogy más is hall olyanokat mint amire én "készülök"-ki!

/Tehát marad a sávozás?/
Esetleg csucs?-Nem,nem,nem!
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 22:58
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
Még annyi: Kecskeméti előadása után hazajöttem, másnap minden rv-met eladtam, és vártam az Armageddont:) De nem jött... Szóval a shorttal csak óvatosan. De holnap szvsz jól jöhet.

A legnagyobb lufi szvsz a Matáv, én (Kecskemétitől függetlenül is:) 840 óta várom, hogy kipukkadjon, de ehelyett csak megy föl... igazgatósági botrányok....szar üzletpolitika.... ki tudja, lesz-e osztalék.... stb..... mégis, Matyi csak megy, megy fölfelé.
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 22:54
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
B-Apatok,
szerintem nem teljesen hülyeség a topikindító kérdés.
Aug. vége felé voltam egy tőzsdeklubos előadáson, ahol Kecskeméti István elég vacakul látta a helyzetet, és elég meggyőzően elmagyarázta, hogy a bikapiacunktól búcsúzzunk el, hamarosan elindul lefelé az egész, technikailag ő egy jó hosszú maci-ciklusra számít az egész BUX-on.
Namost ez máig nem kövekezett be, meg a TA egyébként is hol bejön, hol meg nem. De ezért Kecskeméti I. ért valamennyire a tőzsdéhez, és ha nem is jött be eddig a jóslata, legalábbbis ő is úgy érezte, hogy ennek (mármint egy trendfordulónak a BUX-szal) elég nagy az esélye. Szóval tényleg a levegően lóg, amit kérdeztél.

Kérdés persze, hogy fundamentálisan milyenek a magyar részvények, mennyire vannak alulárazva... para volt-e az elmúlt években, vagy ellenkezőleg, éveken át töretlenül optimista beruházók... Kérdés, hogy Románia és Bulgária mellett mennyire maradunk vonzó célpont és ha igen, mivel (ez utóbbiban én kételkedem, magas adók, csökkenő g. növekedés, koncepciótlan, ide-oda kapkodó gazdaságpolitika stb.). De ezt úgyis a külf. nagybüfik döntik el, ők meg akárhogy gondolhatják...
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 22:48
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
Legalább egy ?-t tehettél volna a végére!
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 22:43
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
pisztoly
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 22:30
Előzmény: #45  Monster
Gyerekek,meg kell,hogy "kövesselek"benneteket a mult heti szereplésemért!!!!!!!!Itt sok gondolkodó emberke is írogat!
Miért is voltam agressziv kis malac?

MINDENNEL SHORT-BAN VAGYOK MÉG A KUTYÁMAT IS SHORTOLTAM!

Megoldás?
Kötél,vasut szóba se jöhet!
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 22:13
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
Na, végre, látod-látod, napok óta próbálod feltenni ezt a kérdést, és eddig marha meglepő módon, mivel érthetetlenül tetted, nem válaszolt senki, leírtad érthetően, rögtön kaptál választ is.
Jórészt egyetértek az előttem szólókkal. A BUX egy picit sincs túlhúzva, nézd meg a nagypapírokat, mind diszkonttal forog még a régiós szektortársakhoz képest is.
Ráadásul, ha most valóban elindul egy javuló makrohelyzet, akkor az elmúlt - most már - 3-4-5 év makroparája és ezzel a tőzsdén diszkontja fog kiárazódni, ami önmagában jelentős potenciál (hasonlítsd össze a BUX papírok árazását pl. a lengyelekével). Persze, ez megtörténhet úgy is, hogy mi csak 30%-ot szakadunk, míg a többiek 50-et:)
És akkor ott van még a konvergencia, ami méghosszabb távon nyugati árazási szint felé közelítene bennünket, meg ugye a kamatkonvergencia, ami szintén ez irányba visz.
Én így - világösszeomlást leszámítva - nem számítok nagy bedőlésre. Persze ettől még 18K-ig minden atomvillanás nélkül is lenézhetünk.
Ezzel együtt éves távlatban nagy nyerőt sem várok, szerintem hosszabb idejű többezer pontnyi széles sávra kell készüljünk, amin belül pár hetes/hónapos kis trendek lesznek le is, fel is.
Monster 2006. 11. 12. 21:59
Hmm:)
Majd akkor szakadunk, ha annyira felpuhítják a csomagot, amit mindenki szapul jobbról, hogy nem látják garantálva az államháztartás rendbetételét.

A nyugati nagybefektetőket nem azzal lehet elriasztani, hogy megemelik a gáz árát, vagy csökkentik a kórházi ágyak számát, netán iskolákat vonnak össze.
Sőt, feltehetően attól sem szarnak be, ha befagyasztják a közalk. fizetéseket két évre, vagy bevezetik a vizitdíjat.

Ha viszont semmi nem történik, akkor jó eséllyel beleadnak....
BuySell 2006. 11. 12. 21:57
Én nem hinném hogy a BUX esetében lufiról lehetne beszélni. Hónapok óta azt olvashatjuk hogy a magyar cégek mennyire "alulértékeltek" a külfüldhöz képest. Lásd OTP, MOL, pedig az e két legnagyobb BUX komponens.

Vagy én gondolom rosszul?
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 21:54
Ha TA alapon nézed a buxot, akkor valóban levegőben lóg egy nagyobb korrekció...de...szerintem mi speciális helyzetben vagyunk, és hosszú évek kellettek míg valóban helyére kerültek az áraink, így nem hiszek kiadósabb és hosszabb távú korrekcióban. Viszont amcsik egyre kevésbé festenek fényesen, az őszi minibika max jövő év elejéig húzhatja, ha meg ott meglendítik az ostort, nálunk mindig háromszoros erővel csattan. De karácsonyig szerintem nyugiban lehetünk :)
Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 21:47
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Ugylátom le kell egyszer.-m a kérdést!

A nagyok mikor kezdenek eladási rohamba,mondjuk 16k bux-ig!

Szerintem csak idő kérdés!

Vagy valamit nagyon benéztem?

Törölt felhasználó 2006. 11. 12. 21:30
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
"Rosszzul csak az jár aki rossz cégre tesz."
A BÉT papírjai közül kb. 8-10 forog magasabb szinten, mint bevezetésekor, másik jelenlegi/volt 50 nominálisan is minuszban van/volt, pedig milyen bullon vagyunk túl...

Topik gazda

b-apatok
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek