Topiknyitó: Portfolio 2018. 04. 11. 19:23

Második hidegháború fenyegeti a világot - Durván egymásnak feszültek a nagyhatalmak  

Ugrás a cikkhez
Már évek óta feszült a viszony Oroszország és a nyugati országok között, a múlt héten bejelentett amerikai szankciókkal viszont szintet léphetett a konfliktus, azok ugyanis Vlagyimir Putyin közvetlen környezetében lévõ
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2018. 04. 12. 21:17
Előzmény: #2  mro
#4
ennyire azért nem egyszerű, sajnos, az oroszoknak nem csak atomfegyvereik vannak
settevoltesette 2018. 04. 11. 19:26
Törölt hozzászólás
#3
mro 2018. 04. 11. 19:23
Előzmény: #1  portfolio
#2
Az oroszok lényegében olyanok, mint az arab országok, a kitermelt energiából élnek, és herdálják azt el. Lehet, itt az ideje, hogy a nyugati világ, melyhez az oroszok kultúrálisan végül is nem csatlakozta, megelégelje az állandó kardcsörtetésüket, és azt, hogy náluk századakkora hadsereggel rendelkező szomszédokat megszállva tartanak, idegenben embereket mérgezzenek, ezzel Damoklész kardját lógatva az egész civilizált világ fölé. A módszer ugyanaz lehet, mint ami a hidegháború idején sikerült. Erre most megvannak a feltételek:
.
1. Az orosz gazdaság kiszolgáltatott az energiaexportnak és áraknak, a piac lényegében az európai NATO tagok illetve EU tagok. A NATO integráció tagjai jelentős hatást gyakorolnak az árakra és a mennyiségekre egyaránt (amerikai termelés fokozása, európai országok vásárlásainak mérséklési lehetősége). Ez leértékeli a rubelt is.
.
2. Az orosz gazdaság nem biztonságos mivolta miatt gigászi vagyonokat tartanak az oligarchák külföldön, többségében a nyugati civilizáció országaiban. Ezek zárolása és további szankciók bedönthetik az orosz gazdaságot.
.
3. Egy monokultúrás gazdaságú, barátokkal nem, immár csak ellenérdekelt felekkel rendelkező ország összerogyik, ha a gazdasága alapját nyújtó exportbevétele lezuhan, egy viszonylag kis lakosságú, 140 milliós, alacsony produktivitású (automatizálású) országról beszélünk.
.
4. Az USA komoly pénzt költ el védelmi képességekre, míg az oroszok felszerelése rohamtempóban avul el
.
A folyamat végén az oroszok olyanok lesznek, mint pl. Pakisztán vagy Észak-Korea, fenyegetőznek az atomfegyvereikkel, de nincs igazán esélyük ezzel befolyást szerezni a globális porondon.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek