május 06. | 10:55
#1

LÓGÓFIBÓ  

JÓ REGGELT!

Úgy gondolom, többen olvassátok a bejegyzéseimet (jót/rosszat egyaránt), viszont jelen pillanatban egyéb elfoglaltságaim miatt nincs időm és energiám átolvasni vagy átlapozni az egyéb hozzászólásokat. Akit továbbra is érdekel a véleményem, azt kérem itt keressen főleg dax, eurusd-ben. Egyenlőre próbálok esténként reagálni, esetleg hétvégén.

Megértéseteket köszönöm:
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
kedd, 14:25
előzmény: #137  ocsibroker
#138
A jelenlegi 47,2 körüli szint kétszer is visszafordította a kurzust, úgyhogy egyenlőre én kivárok egy esetleges long beszállóval. Igaz magasabb a két nappal ezelőtti alj a kb. 2 héttel ezelőttinél, így meglehetősen nagy a csábítás :)
kedd, 12:36
előzmény: #136  ocsibroker
#137
Közben oil-kánál is kialakult egy belépési pont, bár egyenlőre még mínuszban

napi:link
kedd, 12:17
előzmény: #135  DE30_1974
#136
Pedig szépen kezd alakulni:

Heti: link
hétfő, 14:40
előzmény: #134  ocsibroker
#135
Heti rajzod meglehetősen baljós célárat vázol - mármint "long-os" szemszögből...
július 17. | 12:48
előzmény: #133  DE30_1974
#134
Jó reggelt!
Kissé elmaradva, de 1-2 nap szabi újra idehozott
Eur/Usd: heti charton gyönyörűen beteljesült a hetekkel ezelőtt felrakott lógófibó célára, egyenlőre kivárás, számításaim szerint akár lassan elindulhat lefelé
Heti:link
Dax: h4-en ismét teljesült mindkét irényba a célár, szintén kivárás, eléri-e a 100%-ot, vagy innen lefordul
H4:link
heti:link
Sok sikert Mindenkinek!
június 02. | 10:03
előzmény: #132  ocsibroker
#133
Szia! Ne is mond... Az Xtb lengyel fiókjainál vagyok ugyhogy a Margin követelmények változása miatt most szórtam ki egy nagy rakás pozim ami egyébként tartható lett volna meg simán de inkább daraltam sajna jo nagy veszteséggel.Pár nappal ezelőtti Dax long ötlet is ment a levesbe persze most délelőtt meg teljesülni látszik a celar...Hat nem vagyok most rózsás kedvemben.Azt meg csak-csak értem hogy Trump döntése miatt az eurusd miért igy mozog, de hogy a tőzsdék erre miért robog ám tovabb északnak mar nem nagyon áll össze... Tudom tul sokat gondolkozom...
június 01. | 20:13
előzmény: #131  ocsibroker
#132
reggel=hajnali 5
június 01. | 20:12
előzmény: #129  DE30_1974
#131
Ez a csak reggel, meg csak este pár perc verzió nem sok mindenre elég :(
június 01. | 20:09
előzmény: #129  DE30_1974
#130
Rezeg az még most is sajnos, mert közben kialakult egy long lehetőség is, ami akár új csúcsra is viheti, így a stopom felment a long 100-as fölé pár ponttal, viszont a tp-t is lejjebb vittem a 100 elé (ennyit azért még megkockáztatok) :))

H4:link
június 01. | 09:06
előzmény: #128  ocsibroker
#129
Rezgeti a léc a stop-nál...
Tegnapi Bézs-könyv alapján, azért talán illene délnek venni az irányt, bár lehet már árazva volt...
május 30. | 20:05
előzmény: #127  ocsibroker
#128
kép lemaradt, H4:

link
május 30. | 20:03
előzmény: #125  ocsibroker
#127
Mint írtam, kialakult egy short beszálló, szépen lement 61.8-ig, jelenleg a 38.2 visszatesztelése zajlik, én is ma délután szálltam be shortba, sajnos csak előre berakott pozícióval tudok játszani, tegnap este tettem be a pozit, ha visszamegy a 38.2-ig, teljesült is. Miután egész nap nem vagyok gépközelben, a 76.4 előtt pár ponttal van a tp-m, stoppom a "0" fölött
május 25. | 19:20
előzmény: #122  mita11
#126
Látom hasonló a gondolkodásunk :)
május 25. | 19:18
előzmény: #124  fxboy
#125
De valszeg nem tud. Vagy az irigység beszél belőle, vagy születési hiba :)) Szerintem ez legyen az ő problémája...
eurusd:1.1165 alatt h4-en kialakulhat egy short beszálló
május 25. | 08:39
előzmény: #121  ocsibroker
#124
Valakinek nagyon nem tetszik a dumcsink. Pedig adott a lehetőség, hogy írjon okosabbat.
Tudom én, hogy nem tudsz Te semmit. Még a jövőt sem. Csak úgy nyomkodod össze-vissza a gombokat. :) ezért csak költői volt a kérdés....
május 24. | 13:58
előzmény: #108  dogma
#123
Én elhiszem, hogy jókat kötsz. Most. Mostanában. Elmúlt negyedévben. Elmúlt évben. Milyen régóta is? Ez a meccs nem 100-as sprint, hanem maraton, mindíg érdemes felidézni. Évtizedekben mérik az eredményt. A kérdés az, hogy hosszútávon hogyan tud sikeres lenni a trader. Most jól megy, OK. Örülünk neki. De a kérdés ott motoszkál: jó jó, Birgernek is volt kiemelkedő éve, majd utána olyan bukót hozott össze, hogy jaj. Ő is ember. Miért is nem zárta azt az istenverte short pozit? Velem előfordulhat ilyen? Ha nem akkor miért nem?
Szerintem ezeken érdemes gondolkodni egy kicsit.
Ha feltennék a kérdést: na hogy megy a trade üzlet?
Gyors válasz: tök jól, minden happy.
Időnyerő válasz: Öööö..... hány trade (trading nap) vonatkozásában is kérdezed?
Fejvakarós válasz: hááát úgy melózok nap mint nap, hogy tök mindegy, hogy mennyit keresek a hónap végére, vagy az elmúlt egy évben tudom, hogy lehet olyan szitu, hogy egy nap alatt elbukom az accountom. Van az a valószínűség. Ez van. Miért? Két ok miatt legalább:
1. Rendszerszintű kockázat: - becsődöl a brókered, ugrott a pénzed, vagy annak a biztosításon felüli része.- flash crash, nem működött a stoppod (ha volt) és a piac nem áll vissza. Pánik sell. 2. Emberi lét- ér valamilyen erős érzelmi hatás (pozitív - negatív lényegtelen). Csak azt veszed észre, hogy nem te tradelsz, hanem valaki más. Kidobtad a trading tervedet ami eddig megvédett. Mire észbe kapsz már késő. Mindez persze egy olyan napon, amikor nincs láblengetés (pl. Draghi hapci).
És még biztos, hogy van egy pár lehetőség amit kihagytam.
Persze jöhet a kérdés: oké okostojás, akkor mit kellene tennem, hogy a jó kötéseim ne csak a számomra legyenek jó kötések, lássátok benne a jót? Egy kicsit távolabbról indítva:
Jó (produktív) trading nap:
- Eldöntöttem, hogy ma tradelek A-tól B-ig. Nincs rajtam kényszer, motivált vagyok, hogy ismét bebizonyítsam magamnak, hogy a trading tervem szerint kötök meg, értékelek és tanulok tradeket. Tudom, hogy minden egyes kötés - értékelés - tanulási ciklussal több leszek a trade világában.- Elvégzem a kezdeti szertartást, felkészülök a session-ra. Belépek a trade világába, kicsukom a külső világot. Nincs más, csak a piac és én. Figyelek az emócióimra, főleg azok intenzitására. Figyelek magamra folyamatosan és kezelem az emóciók intenzitását légzéssel és izom relaxációval. Ezek ekkor már a részeim.- Fizikailag fitt vagyok, kajáltam, nem vagyok szomjas ill. figyelek a hidratált állapot fenntartására.- Érzelmileg kiegyensúlyozott vagyok - nincs olyan érzelmi momentum most az életemben, aminek direkt hatása lenne a trade világában.- Napi szakmai felkészülés: előző nap, hét áttekintése, hírek, zónák bejelölése, stb.- Figyelem a kiválasztott piacot. Ha az adott stratégia szerint lépni kell. akkor a trading terv szerint lépek. - Elfogadom, amit a piac közölni akar velem. Ha stop akkor stop. Nem kapcsolódik hozzá érzelem. Ez csak egy trade. A kimenetelének nincs jelentősége. Csak EGY elem a statisztikában.- Dokumentálom a tradeket. Külön hangsúlyt fektetek a döntési pont közeli érzelmi jellemzők dokumentálására.- Ha letelt az idő, befejezem a tradinget, offline-ba megyek.- Ha maradt még dokumentációs feladat, akkor azt befejezem.- Kiértékelem a trédeket: betartottam-e a trading terv szabályait? Ha nem, akkor miért? Mit kell tegyek, hogy ezek lehetőleg ne forduljanak elő többet? Mennyire voltak jellemzőek a múltban ezek a szabálytalanságok? Mi a tendenciájuk? Milyen következtetést kell, hogy levonjak ebből?- Kiértékelem a trédeket: stratégiák értékelése. R/R terv - tény - lehetőség összehasonlítás, elemzés trédenként.
- Kiértékelem a trédeket: entry és exit pontok érzelmi értékelése. Összefüggéseket keresek adott érzések és a tradek valós és potenciális kimenetele között. Összefüggések értékelése.- Heti - Havi szinten: változás menedzsment. A kitűzött célok - tények összehasonlítása. Különbség elemzése, következtetések. Ha kell, akkor a szükséges (stratégiai, mentális) változások kidolgozása, integrálása a trading tervbe.
Befejeztem a napi trade session-t. Lezárom, elfelejtem. Visszalépek a valós világba. Élem a valós világi életem tovább. Feltöltődöm fizikailag (sport), érzelmileg (család) és ha úgy érzem, akkor kieresztem a gőzt.

Jelen tudásom, tapasztalatom szerint így élném meg a trading napjaimat. Hosszú utat kell megtennem, hogy idáig elérjek, de én ebben hiszek.
Igen, ha így élné meg az ember a trading napjait, akkor elég nehéz lenne jó trédekről beszélni, hiszen az előzőek mint a hagyma héjai épülnek egymásra és a kötések önmagukban csak egy héjat jelentenek. Kontextusból kiragadva pedig nincs nagyon értelme beszélni.
A fenti út az én utam, a tapasztalataim ebbe az irányba mutatnak. Mind különbözőek vagyunk, különböző utakkal. A fejlődési utak egyéniek, mindenkinek saját magának kell kialakítania a sajátját. Ismerve mások útjait talán segíthet ebben. A kötéslistám garantáltan nem segít ebben.
Sok sikert!
május 24. | 12:29
előzmény: #121  ocsibroker
#122
Nagyon fontos meglátások. kicsit kivonatolom magamnak:1. "Nem tudom a jövőt:" Jó meglátás! Itt a többség elvérzik, mert ők azt hiszik, hogy tudják a jövőt, de azt még maga a piac sem tudja. Ha azt hiszed, hogy tudod mit fog lépni a piac, akkor egyenes úton vagy a frusztációhoz ennek minden negatív következményével. A trade világa egy valószínűségi világ. A normál élet egy másik világ. A két világ között ég és föld a különbség. A trade világa alapjaiban másmilyen, nem hétköznapi gondolkodást kíván. A hétköznapi sikermintákat ami alapján sikeres lettél jórészt kidobhatod a trade világában, mert konplettó máskép lehet itt sikeres az ember. Sajnos erre csak akkor jöttem rá, miután elégettem egy kis pízt (néhány felesnyit + a borravalót). 2. A "jelre poziba lépés gondolkodás nélkül". Ez bizony jó tanács a trade világában. Amikor a jel algoritmusát összeraktad, akkor hideg racionális fejjel gondolkodtál. Ha poziban vagy és megjön a jel, akkor minden van, csak nem hideg fej. Nem léped meg, amit kellene. Hogyan fogod kiértékelni így a jel algót a későbbiekben? Ha nem gondolkodol és megléped amit meg kell lépni a jelre, akkor legalább van esélyed arra, hogy a jel algót hitelesen kiértékeld és eldöntsd, hogy jó-e vagy sem, ill. hol lehet változtatni.
május 23. | 20:12
előzmény: #119  fxboy
#121
Szia!

Természetesen én sem tudom a jövőt, bár sokszor jó lenne, de valszeg ugyan annyiszor rossz lenne. Ettől függetlenül, ha a célmezőt elérte, ki kell várni egy ellenirányú beszállót. Ha tovább akar menni, valszeg nem lesz beszálló, max az ellenség megtévesztésére egy alászúrás, ezért érdemes kivárni a gyertyazárást. Ráadásul ha gondolkodás nélkül, autómatikusan lépsz jelre poziba, kb 80%-ban nyersz, 20-ban vesztesz, legalább is ez az én statisztikám, viszont nem szabad válogatni, jelre lépni kell.
május 22. | 19:00
előzmény: #119  fxboy
#120
pf:
".... A kamatszinteket, inflációs folyamatokat, illetve kereskedelmi, beruházási és egyéb változókat számításba vevő modelljük alapján az 1,25-ös szinten látják az euró/dollár egyensúlyi árfolyamát. ...."
május 21. | 19:51
előzmény: #118  ocsibroker
#119
Ez a lefordulás..?.. és ha még se.?.. és ha 15-től megy följebb.?.. és ha 20-tól is följebb???Szóval én most parázok - ezektől is:
link

link

Bárcsak úgy lenne, ahogyan mondod, föl 145x-ig és le 0.8xxx-ig.De ez a pusztulat sohasem egyszerűen csinálja, ahogyan kigondolom....Dec végén, olyan 04xx körül még lefelé vártam, jan 3-án volt az alja 034x, én még lentebb vártam....
május 21. | 19:03
előzmény: #117  fxboy
#118
Részemről még hetin továbbra is a célmező kivárása, utána havin le kéne fordulnia szintén a célmezőbe

link
május 21. | 17:49
előzmény: #116  ocsibroker
#117
Hi,sztem is fel fog menni a 2,5 éves sávtetőre.
link

...aztán, ki tudja? Lehet, hogy betölti ott 1.20xx körül azt a 20150101 rést, aztán amikor majd fednő már a 3. kamatyot csinálja (csak, hogy szivassa Trumpot) - megindul lefelé... ...tisztára mint 19 éve...
link

De azt is spekizhetem, hogy van két szakadásunk, a kettő közötti részt pedig sziget. A sziget az álmoskönyv szerint forduló alakzat. Közben pedig fednő nem tud 3-szor kamatolni, tehát usd tovább gyengül Trump örömére...
link

De az is lehet, hogy ez a sziget már olyan nagy, hogy nem is sziget, hanem földrész. És nincs trendforduló? Akkor mégis le...?
:)
május 21. | 12:08
előzmény: #46  fxboy
#116
Kb 10 pip hiányzott a 76.4 eléréséhez, szerintem ami késik nem múlik...

link
május 18. | 20:29
előzmény: #104  DE30_1974
#115
Elképzelés mindig van :))

napos:a 61.8-ról szépen visszatesztelte a 38.2-t, elméletileg mehetne a 76.4/100 felé, ezzel akár elérhetné a hetes 100-asát is, amit még a fórum elején felraktam

link
május 18. | 20:19
előzmény: #99  zog
#114
Abszolút nem húztam fel magam, de a véleményemet szerintem én is megmondhatom, én legalább a nevemet adom hozzá :)))
május 18. | 20:17
előzmény: #96  Ryaan
#113
Használd egészséggel, nyugodtan oszd meg a jót és rosszat is egyaránt. Ha esetleg tudsz hozzá chartot is dobni, kitárgyalhatjuk...
május 18. | 20:15
előzmény: #94  micimacko-71
#112
Én is csak remélni tudom :)))
május 18. | 19:43
előzmény: #110  bobsurf
#111
Meglehetősen durcás H1-es gyertya van a GBPUSD-n...
május 18. | 11:55
előzmény: #107  bobsurf
#110
SP és DAX is elérte a célzónát. A kérdés már csak az, h T1, vagy T2, vagy túlszalad?
május 17. | 23:33
előzmény: #108  dogma
#109
Leírtam a Dax fórumban a véleményem erről, amennyiben kíváncsi vagy rá kérlek keresd meg ott.
május 17. | 20:59
előzmény: #106  DE30_1974
#108
akkor tanits meg komunikálni csak segiteni akarok de szar a komunikációm, hidd el jókat kötök
május 17. | 20:51
előzmény: #29  bobsurf
#107
Aranka már elérte az első célárat, a söpö meg már majdnem.Aszem tovább lógatom azt a cuccot
május 17. | 20:34
előzmény: #105  dogma
#106
Ám legyek az, ha így gondolod :)
Több embertől látok az egyes fórumokon értelmes, támogató hozzászólásokat. Én ezeket a fórumozókat kedvelem. Amennyiben egy-egy gratulációt nyalizásnak tartasz, az a te dolgod. Ha téged az ilyen minősítések tesznek boldoggá, akkor hajrá.
Ha már itt tartunk igazán szép volt a Dax fórumban az önfényező posztolásod - igaz magához a sikeres trade-hez grat, aki ekkora szakadásba (akár még "hulló kések" is kialakulhatnak....) bele mer nyitni annak legalább van vér a pucájában. Szépen benyested a pozit egy ellenállásról és sikeresen fogtad a profitot. Sorry: azonban a megnyilvánulásod ennyi volt. Nem előre írtad, hogy ott nyitni fogsz és hol fogsz zárni profitot realizálni. Szóval a trade szép, a kommunikációja meg gagyi.
május 17. | 20:13
előzmény: #104  DE30_1974
#105
de egy ny@lis vagy!
május 17. | 18:33
előzmény: #103  Ryaan
#104
Na este majd megnézem :)
Jó lenne, ha ocsibroker is be tudna nézni, mert az előző setup-ja pontnyi pontossággal koppant (ismét). Kíváncsi vagyok van-e új elképzelése, vagy egyenlőre tervezési fázis van... Nekem is meg kell újra néznem a chart-ot.
Eddig a short beszállóra vártam, de ekkora lerántás után könnyen lehet visszapattanás is. Nem egyértelmű a további lefelé szánkózás. Nekem is volt napokkal ezelőtt egy H1-es rajzom, ott is teljesült a beszállási pont, de a TP még nem. Kérdés érdemes-e abban a pozícióban benne maradni.
május 17. | 18:23
előzmény: #102  DE30_1974
#103
Szia!
Egyelőre csak demószámlán. Igyekszem jó beszállási lehetőségeket találni. Long vagy short? Háát, az elmúlt pár hónapban sokszor előfordult, hogy nézem a grafikont, "érzésre" roppant felfelé-kitörés gyanú volt a dolog, de nem vitt rá a lélek, hogy longot nyissak. :) Persze arra ment. Szóval inkább short mostanság. Pont most meg már túl vagyunk egy szép kis napi esésen. Végre ilyen is van.
Egy kis érdekesség: a tegnap du-i fél 4-es csúcsra rárakva a fibot (annak aljára a 38,2-t), a mostani esés alja (eddig) az 1.618-as fibora mutat. Így utólag nézegetve jól néz ki. És tudja a franc, h mit jelent. :)

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE