A II. és a XXII. Kerület után Óbudán is bevezetik a kommunális adónak keresztelt ingatlanadót a magánlakásokra - írja a Magyar Hírlap. Az új adó oka a forráshiány.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=43514
A gyurcsánydiktatúra senkit sem kímél!
Csakhogy tudod én csak azokat sajnálom, és azon emberek síránkozása jogos akik nem erre a féregre szavaztak!!!
Ha jól emlékszem budapest megszavazta őket tavaly!
Na meg demszkit is, úgyhogy nekem egy pesti se pofázzon hogy gondja van a városban!
Megérdemlik!
lényeg hogy be vagytok tojva
Szili Kati is megmondta )
Csak a lapátfölű kokai vigyorog.. gyf meg 1ügyüen vigyorog...
ez a jővő? na neeee
lapátra velük ..
jöhetne már egy szoci párt . mert ezek a milliárdos csókáknak csak a bolond hisz
Ute te sík izé vagy .... de nem írom le...
Te is azokhoz tartozol akik gyf után buszoznak "ingyén" ha éppen elkoszál az országban
persze szigorúan csak meghívottak elött beszél, mert hát oly népszerű
Adó nem kell senkinek, de a vagyoni adók egyre szaporodnak, mert ezt nehezebb eltitkolni
kamatadó, ingatlanos, kocsi...
szocikon mulna lenne gyerekadó is
fogyon csak a magyar...
Egyetértek én is azzal, hogy ezzel az adófajtával bizonyos szintig meg lehet fogni az adózatlan jövedelmeket. Viszont van olyan (bármilyen hihehetetlenül hangzik), aki az adózott jövedelméből vette az ingatlant. Ezért én levonhatóvá tenném az adót az SZJA-ból.
Törölt felhasználó2004. 09. 07. 12:48
Szerintem a lakó ingatlannak adóztatásának a lehetősége adott. Nagyon könnyen adóztatható, és a fekete jövedelmekből vásárolt villa vagy külföldi illetőségű tulajdonos is adófizető lenne. A kommunális adóval vidéken sok helyen él is az önkormányzat lakásra, garázsra és sok esetben egy 25 m2-es 2,0 MFt-ot érő faházra is évi 6.000 Ft-ot vetnek ki. Szóval ez egy adó, amit sok helyen ki kell fizetni, de Óbudán most nem.
Törölt felhasználó2004. 09. 06. 09:42
Talán a rengeteg észrevétel és a józan (politikai életben maradást szolgáló) ész alapján a III. kerület visszavonta a kommunális adóról szóló rendeletét - visszamenőleges hatállyal! Visszavon t rendelet kommüniké: "Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2004. augusztus 26-án a kommunális adóról szóló rendeletét visszavonta. "
Szerintem meg az a kérdés, hogy ezt hogyan lehet beszedni. Szerintem sehogyan.....
Törölt felhasználó2004. 07. 22. 10:52
A rendelet már nem terv (régi volt a MH híre), hanem meg is hozták. A nyugdíjasoknak nincs kedvezmény, de az állandó címen ott lakók fejenként 1200 forintot levonhatnak. Így egy 30m2 (!) alatti lakásban, ha 4-en (!) laknak, nem is kell adót fizetni. Részletek az önkori honlapján: http://ww w.obuda.hu/cikkek.ph p?filetart=Hír%20rés zletesen*Bevezették% 20a%20magánszemélyek %20kommunális%20adój át*hirek/hir20.txt A z adó mértéke: 30 négyzetméterig évi 4600.- Ft 31-40 négyzetméterig 5800.- Ft 41-50 négyzetméterig 7000.- Ft 51-60 négyzetméterig 8200.- Ft 61-80 négyzetméterig 9400.-Ft 81-100 négyzetméterig 10.600.-Ft 101-130 négyzetméterig 11.800.-Ft 131 - négyzetmétertõl 12.000.-Ft Persze kérdés, hogy egy így bevezetett (a tömegszavazót is érintő) helyi adó mennyire lesz "kifizetődő" a követkető önkormányzati választáson...persze Tarlós úr magas népszerűsége ezt is elbírhatja. Érdekes, hogy a 14. kerületben csak a cég nevén lévő lakások és a kiadott lakások után kell ezt az adónemet megfizetni.
Hat igen! A baj nem ott van, hogy adot kell fizetni, hanem ott, hogy nem latjuk ertelmet fizetni, aminek pedig nincs ertelme, miert finanszirozzuk? Ott van egy kib@szott nagy lyuk a koltsegvetesen es azt tobb ado kivetesebol befolyo penzzel probaljak betomni! Amig nem "varrjak" be a lyukat, addig minden csak atesik rajta! Hat nem egy penzugyi zsenik az biztos! Hol kaptak ezek a diplomajukat? Van egyaltalan nekik?
Világosan látszik, hogy azokon a területeken próbálkoznak, amiket nem lehet eltitkolni (árfolyam nyereség, kamat, ingatlan, autó (azaz parkolás)), stb... Ez persze teljesen igazságtalan, hiszen a legtöbb adót a fekete jövedelmeken lehetne beszedni. Ehhez viszont komoly (sokba kerülő) apparátust kellene kiépíteni, ezért inkább az ingyenes, a lakosságot teljesen indokolatlanul megszivató intézkedésekkel próbálnak pénzt beszedni...
Az adóra nem azért van szükség, hogy ne kelljen hasznos intézményeket bezárni, hanem a hatalmas vízfejjel rendelkező önkormányzati szférát, illetve a pazarlásokat, bratyizásokat fedezni lehessen! matgab
Lakásadó Budapesten
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=43514