Rendkívüli közgyűlést tartott a Konzum Rt. 2000. december 29-én a szavazati joggal rendelkező részvényesek 35.52%-os képviselete mellett (így a közgyűlés csak másodjára volt határozatképes).
A részvényesek a következő döntéseket hozták:
- A társaság törölte a tevékenységi köréből a fémipari és faipari gyártásra vonatkozó tevékenységeket.
- A közgyűlést megelőzően a részvények letétbe helyezésének időpontja 3 napról 3 munkanapra változott.
- A jövőben már nem szükséges minősített többség az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjainak a választásához és visszahívásához.
- Az igazgatósági ülésekre a jövőben nem előre meghatározott időpontban, hanem szükség szerint kerül sor.
- Az alapszabály szövegét pontosították az alapszabály módosítása és az alaptőke felemelése hatásköröknél, figyelemmel az igazgatóság alapszabályi felhatalmazására.
- Az alapszabályból törlésre került a már végrehajtott alaptőke-emelésre vonatkozó rendelkezés.
A közgyűlésen visszahívták igazgatósági tisztségéből Raymond O´Malley-t.
Istuka bácsi a vesszőt nem elsősorban mondatokba helyezné, hanem más helyekre, ám a portfolió magazin nem biztos, hogy alkalmas ennek taglalására.... Am ipedig a papírokra való rákotlást illeti, nos, ez a kijelentés helyénvaló. Aki pedig nem tervez sokáig élni, annak marad a day-trade. Ez utóbbit lehetőleg ne Konzummal űzze! Istuka bácsi, amolyan rákotlós fajta régivágású spekuláns
Melyen Tisztelt Istuka Bacsi! Mar csak azt arulja el nekunk, hogy az idezett klasszikus mondatban On hova tenne a vesszot. Ahogy szavaibol kivettem ezt a papirt tipikusan az André Kostolany strategiat koveto befektetoknek ajanlana. Venni kell egy "csomagot" aztan el kell felejteni. Majd egy evtized mulva leporolni es megnezni mit er... No de megel e mindenki kilencvenharom evet?! Kammer U
"Venni nem eladni", mondaná egy klasszikus. Istuka bácsi csak annyit mond, hogy aki most vásárol, annak szembesülnie kell majd a gyorsjelentés "mérleg szerinti eredmény" rovatának negatív előjelével és az utánna sorakozó szásorral, amely elég sok számjegyből áll majd. A mardosásról Istuka bácsi csak annyit mond, hogy a kígyó is mar, de csak addig, amíg jól nem lakik. Aztán összetekeredik és elfekszik jó időre. A Konzum-könyv kígyója nem lehetett túl éhes az elfogyasztott mennyiségből ítélve. Most összetekeredik és elfekszik. Örül a papírjainak, mint kígyó a farkának. Istuka bácsi, a Konzum barátja
Mélyen tisztelt Istuka bácsi, kis késéssel ugyan de valaki mégis kimarta a könyvet, (+10%, 57 ezer Ft-os forgalom mellett !) Érdemes még felugorni a vonatra? Mi áll a háttérben? Csak nem valami aljas fundamentum? Venni, vagy nem venni ez itt a kérdés.
Törölt felhasználó2001. 01. 06. 16:00
Köszönet a redaktőröknek a visszaállításért. Csak a kommunizmust ne állítsák vissza. Aki pedig rendesen, szorgalmasan látogatja a közgyűléseket, udvariasan bemutatkozik az igazgatóságnak, az bizony sok mindent megtudhat a cégről. Megtudhatja például, hogy milyen áron vásárolgatják mostanában a mindenféle TÜZÉP-es papírokat. Megtudhatja, hogy az építőanyag-kereskede lemben a dobogó hanyadik fokán áll a cég. Most csak annyit mondok: dobogós, mint az én szívem. Sőt, pusztíthatja a cég kávékészleteit is, bár én ezzel nem éltem (csak reggel iszom kávét, napközben soha, mint afféle öregek). Azért hétfőn nyitószakaszban nem kell kimarni az ajánlati könyvet. Istuka bácsi, a régivágású bóvlispekuláns
Kedves Portfolio! A mostani beírásotok helyén tegnap még Istuka bácsi kedves - szerintem egyben ártatlan - bejegyzése állt. Még gondolkoztam is, hogy megadom neki az emil címemet (p.i@matavnet.hu), hátha megküldi így ismeretlenül a bizalmas részleteket. (Istuka bácsi! ezt továbbra is szívesen venném). De hol az eredeti bejegyzés? Csak nem moderáltátok ki? Engem meglepne. Vagy csak tévedésből törlődött?
Istuka bácsi! Ne tartsa vissza az információkat, hadd halljuk a részleteket!
Törölt felhasználó2001. 01. 02. 12:08
A társaság igencsak csendesre sikerült közgyűlésén egyetlen külső részvényes jelent meg: Istuka bácsi. A megismételt közgyűlés maratoni hosszúságú volt, hozzávetőlegesen három percig tartott. Néhány magyarázat: - azért kellett törölni a fémipari szerkezetgyártást a tevékenységi körből, mert a cég ezt a részleget külön társaságba vitte. - a közgyűlést megelőző harmadik nap idén karácsony másnapja volt, a letétbe helyezést így már hét nappal a közgyűlés előtt meg kellett tenni idén, ezután a dolog egyértelmű lesz - az igazgatóság majdnem minden nap találkozik, kvázi űléseket tart, ezért nem kell hivatalos összehívásokat eszközölni - az angol úriember azért került az igazgatóságba, mert delegálója alaptőkét akart emelni a cégben, de ez elmaradt, és a tag elfelejtett lemondani, amolyan elegáns angolos stílusban távoznia kellett. Istuka bácsi többet nem közölhet a cégről, bár tud még róla egyet s mást Istuka bácsi a KONZUM Rt. egyik meghatározó részvényese
Konzum közgyűlés
A részvényesek a következő döntéseket hozták:
- A társaság törölte a tevékenységi köréből a fémipari és faipari gyártásra vonatkozó tevékenységeket.
- A közgyűlést megelőzően a részvények letétbe helyezésének időpontja 3 napról 3 munkanapra változott.
- A jövőben már nem szükséges minősített többség az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjainak a választásához és visszahívásához.
- Az igazgatósági ülésekre a jövőben nem előre meghatározott időpontban, hanem szükség szerint kerül sor.
- Az alapszabály szövegét pontosították az alapszabály módosítása és az alaptőke felemelése hatásköröknél, figyelemmel az igazgatóság alapszabályi felhatalmazására.
- Az alapszabályból törlésre került a már végrehajtott alaptőke-emelésre vonatkozó rendelkezés.
A közgyűlésen visszahívták igazgatósági tisztségéből Raymond O´Malley-t.