Topikgazda: Törölt felhasználó 1970. 01. 01. 01:00

Konzum közgyűlés  

Rendkívüli közgyűlést tartott a Konzum Rt. 2000. december 29-én a szavazati joggal rendelkező részvényesek 35.52%-os képviselete mellett (így a közgyűlés csak másodjára volt határozatképes).
A részvényesek a következő döntéseket hozták:
- A társaság törölte a tevékenységi köréből a fémipari és faipari gyártásra vonatkozó tevékenységeket.
- A közgyűlést megelőzően a részvények letétbe helyezésének időpontja 3 napról 3 munkanapra változott.
- A jövőben már nem szükséges minősített többség az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjainak a választásához és visszahívásához.
- Az igazgatósági ülésekre a jövőben nem előre meghatározott időpontban, hanem szükség szerint kerül sor.
- Az alapszabály szövegét pontosították az alapszabály módosítása és az alaptőke felemelése hatásköröknél, figyelemmel az igazgatóság alapszabályi felhatalmazására.
- Az alapszabályból törlésre került a már végrehajtott alaptőke-emelésre vonatkozó rendelkezés.
A közgyűlésen visszahívták igazgatósági tisztségéből Raymond O´Malley-t.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Konzumos
Konzumos 2016. 09. 15. 01:16
Tisztelet Istuka bácsinak!
Várjuk a híreket!
Törölt felhasználó 2001. 01. 18. 11:51
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Istuka bácsi a vesszőt nem elsősorban mondatokba helyezné, hanem más helyekre, ám a portfolió magazin nem biztos, hogy alkalmas ennek taglalására....
Am ipedig a papírokra való rákotlást illeti, nos, ez a kijelentés helyénvaló. Aki pedig nem tervez sokáig élni, annak marad a day-trade. Ez utóbbit lehetőleg ne Konzummal űzze!
Istuka bácsi, amolyan rákotlós fajta régivágású spekuláns
Törölt felhasználó 2001. 01. 17. 20:31
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Melyen Tisztelt Istuka Bacsi!
Mar csak azt arulja el nekunk, hogy az idezett klasszikus mondatban On hova tenne a vesszot.
Ahogy szavaibol kivettem ezt a papirt tipikusan az André Kostolany strategiat koveto befektetoknek ajanlana. Venni kell egy "csomagot" aztan el kell felejteni. Majd egy evtized mulva leporolni es megnezni mit er...
No de megel e mindenki kilencvenharom evet?!
Kammer U
Törölt felhasználó 2001. 01. 17. 12:00
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
"Venni nem eladni", mondaná egy klasszikus. Istuka bácsi csak annyit mond, hogy aki most vásárol, annak szembesülnie kell majd a gyorsjelentés "mérleg szerinti eredmény" rovatának negatív előjelével és az utánna sorakozó szásorral, amely elég sok számjegyből áll majd.
A mardosásról Istuka bácsi csak annyit mond, hogy a kígyó is mar, de csak addig, amíg jól nem lakik. Aztán összetekeredik és elfekszik jó időre. A Konzum-könyv kígyója nem lehetett túl éhes az elfogyasztott mennyiségből ítélve. Most összetekeredik és elfekszik. Örül a papírjainak, mint kígyó a farkának.
Istuka bácsi, a Konzum barátja
Törölt felhasználó 2001. 01. 17. 11:17
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Mélyen tisztelt Istuka bácsi,
kis késéssel ugyan de valaki mégis kimarta a könyvet, (+10%, 57 ezer Ft-os forgalom mellett !)
Érdemes még felugorni a vonatra? Mi áll a háttérben? Csak nem valami aljas fundamentum? Venni, vagy nem venni ez itt a kérdés.
Törölt felhasználó 2001. 01. 06. 16:00
Köszönet a redaktőröknek a visszaállításért. Csak a kommunizmust ne állítsák vissza.
Aki pedig rendesen, szorgalmasan látogatja a közgyűléseket, udvariasan bemutatkozik az igazgatóságnak, az bizony sok mindent megtudhat a cégről. Megtudhatja például, hogy milyen áron vásárolgatják mostanában a mindenféle TÜZÉP-es papírokat. Megtudhatja, hogy az építőanyag-kereskede lemben a dobogó hanyadik fokán áll a cég. Most csak annyit mondok: dobogós, mint az én szívem. Sőt, pusztíthatja a cég kávékészleteit is, bár én ezzel nem éltem (csak reggel iszom kávét, napközben soha, mint afféle öregek).
Azért hétfőn nyitószakaszban nem kell kimarni az ajánlati könyvet.
Istuka bácsi, a régivágású bóvlispekuláns
Portfolio
Portfolio 2001. 01. 05. 14:57
Kedves Pimre!
Visszaállítot tuk Istuka bácsi hozzászólását. Természetesen véletlenül töröltük, még egyszer elnézést.
Portfolio
Portfolio 2001. 01. 05. 08:30
Előzmény: #4  pimre
Kedves Pimre, itt valami véletlen lehetett, hogy töröltük. Természetesen nem állt szándékunkban. Megnézzük, hogy mit tudunk tenni az ügyben.
pimre 2001. 01. 04. 20:58
Előzmény: #3  portfolio
Kedves Portfolio!
A mostani beírásotok helyén tegnap még Istuka bácsi kedves - szerintem egyben ártatlan - bejegyzése állt. Még gondolkoztam is, hogy megadom neki az emil címemet (p.i@matavnet.hu), hátha megküldi így ismeretlenül a bizalmas részleteket. (Istuka bácsi! ezt továbbra is szívesen venném). De hol az eredeti bejegyzés? Csak nem moderáltátok ki? Engem meglepne. Vagy csak tévedésből törlődött?
Portfolio
Portfolio 2001. 01. 04. 15:27
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Istuka bácsi!
Ne tartsa vissza az információkat, hadd halljuk a részleteket!
Törölt felhasználó 2001. 01. 02. 12:08
A társaság igencsak csendesre sikerült közgyűlésén egyetlen külső részvényes jelent meg: Istuka bácsi.
A megismételt közgyűlés maratoni hosszúságú volt, hozzávetőlegesen három percig tartott.
Néhány magyarázat:
- azért kellett törölni a fémipari szerkezetgyártást a tevékenységi körből, mert a cég ezt a részleget külön társaságba vitte.
- a közgyűlést megelőző harmadik nap idén karácsony másnapja volt, a letétbe helyezést így már hét nappal a közgyűlés előtt meg kellett tenni idén, ezután a dolog egyértelmű lesz
- az igazgatóság majdnem minden nap találkozik, kvázi űléseket tart, ezért nem kell hivatalos összehívásokat eszközölni
- az angol úriember azért került az igazgatóságba, mert delegálója alaptőkét akart emelni a cégben, de ez elmaradt, és a tag elfelejtett lemondani, amolyan elegáns angolos stílusban távoznia kellett.
Istuka bácsi többet nem közölhet a cégről, bár tud még róla egyet s mást
Istuka bácsi a KONZUM Rt. egyik meghatározó részvényese

Topik gazda

istuka
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek