Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 22:36

Kitiltható azonnal az illető a portfolio.hu-ról?  

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi eset történt meg egyik fórumtársunkkal, BigKingBroker-rel:

"Kedves BigKingBroker!

A fórumba nem illő hozzászólásaid miatt a Moderátor tiltólistára tett!

2011-01-03 22:04:"

Több kérdés is felvetődik a moderálást illetően a gondolkodó emberben:

1. Kitiltható-e valaki azonnal, figyelmeztetés nélkül pl. olyan szavak leírása miatt, idézet következik: "prosti", "homárka", "libsi"?

Szerintem mások is leírtak már ilyet, sőt az Új, demokratikus Médiatörvény c. fórumban valaki a következő szavakat is leírta: "elmebeteg", "legprimitívebb ember a fórumosok között", "ide-oda-szél-faszi ", stb. Most akkor ez utóbbiakat pedig ki lehet mondani? Persze találkozhatunk azért alpáribb kifejezésekkel is a topikokban, mégsem tiltanak ki senkit.

2. Ha pedig a fenti kifejezések, szavak miatt tiltották ki az illetőt, akkor miért nem lett leírva a Kitiltói bejelentésben, hogy pontosan mely kifejezés, szó,fogalom, stb. kimondása, leírása volt éppen nem ildomos, mely kifejezés használata tilos a fórumon.

Ha jól tudom, a Kitiltás bejelentéséhez oda kellene fűzni magyarázatként, hogy miért is történt a kitiltás. A konkrét kifejezést, szót, fogalmat, stb. megjeleníteni, hogy ez és ez miatt történt a kitiltás. Mert így elég általnáso jellegű ez a Kitiltói szöveg:

"Kedves BigKingBroker!

A fórumba nem illő hozzászólásaid miatt a Moderátor tiltólistára tett!

2011-01-03 22:04:"

E szövegből nem lehe ttudni, miért is történt pontosan a kitiltás.

3.Ha jól emlékszem, akkor először Figyelmeztetést kéne adnia a portfolio.hu-nak az illető személy részére és csak a 2. elkövetett hibánál élhetne a Kitiltással a portfolio.hu!

4. Ti tudjátok a pontos Moderálási elveket, szabályokat?

Jó lenne tudni, és megköszönnömm Mindannyiunk, Fórumtársak nevében is, ha valaki leírná őket.!

Szép estét!

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:46
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
"és a csak 2009 óta írogató, viszont már vagy 15 nicknél járó Zolit, legutóbbi nickjén karpatrengest.
"
:) ez kedves tőled, hogy megemlítesz:)))
volt két nick-em amire nem jöttél rá elég kísértetiesek voltak:)
legutóbb walkür voltam, de nem illik hozzám tévedés volt ezért most hullám néven írok:)))
kata311
kata311 2011. 01. 04. 00:37
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
agyrém ez a topik

ha betartod az íratlan szabályokat, nem fogsz beleütközni az írottakba sem
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:34
Előzmény: #37  szivacs
Én nem jelentettem ki, hogy biztos, hogy ninsenek itt Moderálási alapelvek,szabályok.Leírtam azt,hogy kb. 1 éve olvastam itt, hogy akkor mik voltak a szbályok, nem tudom már hol írták le, most nem találom meg, azt sem tudom, hogy azóta változtatták-e a szabályokat,vagy sem.Szerintem nem. lehetnem is volt 1 éve, amikor ezt olvastam...

Viszont én is elég béna lehetek, mert én sem találom sajnos a Moderálási szabályokat. Viszont ezt minden honlapnak kötelező közzétenni mindenki számára látható helyen, ha jól tudom. a törvény szerint!
Szóval nem értem az egészet.

Más valaki tud erről valamit??

Ha nincs fönt Moderálási Szabályzat, akkor az törvénysértő valószínűleg!

De én nem jelentem ki,hogy biztos,hogy nincs.Azt mondotam,hogy nem találom jelenleg,és anno fent volt...
szivacs
szivacs 2011. 01. 04. 00:29
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Ugye nem azt akarjátok mondani, hogy nincsenek sehol leírva a moderálási elvek, részvételi szabályok????
Ez képtelenség lenne!
Azt még a leggagyibb netshopban is le kell írni, hogy mik a részvétel feltételei. Erre biztos, hogy eddig is volt szabály és azt az egyik legkomolyabb gazdasági portálon nyilván be is tartották.
Tuti, hogy csak én vagyok olyan hülye, hogy nem találom meg!
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:27
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Szerintem légy nyugodt és türelmes. Meglátjuk, hátha hoz pár pozitív változást az Új Médiatörvény! :-) Én otpimista vagyok és a gyakorlat iski fog alakulni ezévben! A médiumok is szabályozni fogják saját magukat, ha nem akarnak extra bírságokat kifizetni...
Az internetes médiumok is a törvény hatálya alá tartoznak! Szóval szerintem lesz itt pozitív változás...
Jó éjt!
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:25
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Eléggé egyetértünk! Én is ezt mondom: miaz, hogy valakit Indoklás nélkül tiltanak ki?? Csak nem poltikai, vagy más egyéb okokból??? Csak kérdéseket teszek föl...

Az biztos amúgy, hogy mmég anno, lehet 1 éve is van ennek, írtak itt valami Moderálási szabályokat, és akkor úgy volt, hogy az elsőnek mindenképpen figyelmeztetésnek kell lennie, és az is benn volt, hogy meg kell indokolni a figyelmeztetést, és kitiltás pedig csak 2. alkalommal jöhet, szóval a 2. szabályzatszegés alkalmával! (Már, ha van egységes szabályzat persze...)
Majd még írok, lehet holnap,most mennem kell!
Üdv.!
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:24
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Ha többen kérnék ,akár ebben a topikban is lehet ,változtatnának valamit. De sajnos itt is a személyeskedés lesz a témája a legtöbb hozzászólásnak és elsikkad a lényeg. Törvényalkotókig pedig ami hangunk nem jut el.
Üdv! Jó éjt!
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:20
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Olvastam valamelyik honlapon, és szó volt benne az Új Médiatörvényről is.
Szóval a netes Fórumozásokat is megemlítették, ha jól emlékszem, hogy lesz/van valami ezügyben lefektetve az Új Médiatörvényben. Meg kell várni a pontos törvényszöveget, és elolvasni részletesen. A Magyar Közlöny honlapján lesz fönta a héten, itt keresd majd:
link

Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:15
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
"Legyen lefektetve A Szabályzat és az vonatkozzon Mindekire! "
Jó volna ,de tartok tőlle ,hogy nem kötelesek ilyet bemutatni ( ha csak január 1.-től új médiatörvény miatt nem)
Mindenesetre minimum egyszeri mindenki álltal látható figyelmeztetés a kitiltás előtt ,alap kéne hogy legyen.

Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:12
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Legyünk bátrak, most már nem kell félni, itt a 2/3-os forradalom! Jelezni kell az ilyen dolgokat föntre, a Törvényalkotóknak!
A 2/3 segítségével az Magyar emberek érdekében akkor modosítják a törvényeket,amikor szükségeltetik!
Csak kellegy kis összfogád is azért!:)
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:04
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Engem az is érdekelne kivel , mi történik a kitiltás után . Mert nekem visszakerülni.. ,hát nem volt egyszerű.
Azt hittem a kitiltás egy-két hétre szól.
Most nem tudom ,de engem mintha örökre szerettek volna.
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 00:03
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Sajnálatos, ha netán tényleg így lenne, vagy tényleg így van. Ezért kéne pontosan utánanéni, én keresgéltem, de semmit nem találtam errőle honlapon. Hol lehet megtalálni az általános Moderálási elveket, Szabályzatot? A Többiektől is kérdezem ezt...

Te is úgy gondolod, hogy minden egyes honlapon, portálon a jövőben Egységes Moderálási Elveknek, Szabályzatnak kéne lennie? Ha nem is teljesen ugyanolyannak, de az alapvető Moderálási szabályokban, etikai kérdésekben, stb. hasonlónak kéne lenni. Ami mindenkire vonatkozik és Azonos Mércével mér, és Minden egyes Fórumozót ugyanolyan módon képvisel és nincs pozitív vagy/és negatív diszkrimináció.
Legyen lefektetve A Szabályzat és az vonatkozzon Mindekire!
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 23:59
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Az ilyen fórumozókat hívják troll-oknak.
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 23:57
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Egyáltalán nem törekszenek az egyenlő mércével való megítélésre.
A moderálás valódi elveit csak sejteni lehet,de lehet nincsenek is ,vagy csak a moderátor(ok)pillanatnyi hangulata dönt.
Még ez utóbbi volna a legjobb.
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 23:51
Előzmény: #23  szivacs
Én sem tudom pontosan, én emlékezetből írtam a dolgokat, amik szerintem úgy is vannak, de nem találom sehol az általános Moderálási elveket, szabályzatot.

Fontos lenne megtalálni szerintem!

Bocs,ha nem tudtam sokat segíteni.Majd keresem még.
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 23:50
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Pl. én meg nem tudok jelezni a Moderátornak! Ez törvényes, hogy ilyen korlátozás van egyes felhasználókra??
Szerintem durva!
Ha ez így marad, tuti, hogy fogom jelezni a Médihatóságnál, és nem fogom annyiban hagyni!

Össze kéne fogni szerintem ilyen témák miatt a hasonló gondolkodóknak! mit szóltok hozzá?
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 23:48
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Üdv.! Örülök a hozzászólásodnak! Valahogy én is így gondolom... Itt valam van a háttérben, és miért van az,hogy egyeseket enyhébb kifejezések miatt is kitilthatnak,míg mások durvább kifejezések leírása miatt sem tiltanak ki?? Nincs itt általános Moderálási szabályzat??

Össze kéne fogni az ilyen dolgok miatt!
szivacs
szivacs 2011. 01. 03. 23:40
Bocs, hogy közbeszólok!
Hol találom a "moderálási elvek" leírását?
Adna valaki egy linket?
Előre is köszönöm!
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 23:39
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
6h hónapot voltam ( minden előzetes figyelmeztetés nélkül ),kitiltva egyetlen kifogásolható mondatért ,amelytől sokkal erősebbeket elkövetnek gyakran mások.
A "A fórumba nem illő hozzászólásaid miatt a Moderátor tiltólistára tett! " kifejezés többes száma is felháborított. Aztán , hogy új nickkel sem engedtek vissza az méginkább. Mindezt meggyőződésem ,hogy a politikai szimpátiám miatt.
Törölt felhasználó 2011. 01. 03. 23:35
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Egyébként tényleg fáj az igazság? És ennyire?? Ez durva azért! Tévedtem, sok az a 10-es IQ...
Nyugodtan fordulj hozzá, menj anyucihoz és apucihoz panaszkodni,sírni! ildikénél még nem jártál? :)

Topik gazda

MrGordon
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek