Rövid időszak lenne ez még hogy vége legyen a bullnak. Ez csak korrekció szerintem. Amerikába folyamatosan uj pénzek ömlenek a tőzsdére, ha ők mennek az visz mindenkit
2006 évvégén már voltak jelek, 2007. első negyedévtől pedig bankcsődök az USA-ban. A Lehmann csak utolsó szikra volt. Voltak kézzelfogható előzmények, ezeket lenne jó időben észlelni most is, anélkül, hogy az utolsó bull fejezetről lemaradnánk.
A fordulatot sem könnyű. Stockin én vettem észre először hogy fordult a piac, mégpedig abból hogy egy amerikai haverom beszámolt rendszeresen hogy mi újság a bankjukban, miként mozgatják az embereket és a projektjeiket.
Aztán mikor OTP-t beshortolták nem tudták zárni a tdt longokat. Reggel pótolták, és kezdődtek a likvidálások. Eleinte kicsikben ment az örömködés hogy milyen jó menekülő papírok lesznek, mert pl genya nem végez tevékenységet, de aztán azok estek a legnagyobbat a likvidálások hatására. Gyakran volt rendelkezésre állási probléma főleg nap elején . Szerintem az első pár nap volt a legdurvább
Az OTP nem a balhé első napján zuhant be, napvégén történt... Előtte arról ment a cikkezés hogy a magyar gazdaságot nem érinti. Izland is akkoriban dobta be a törölközőt
De 2007 az olyasmi volt mint tavaly, 2008-ban hol esett, hol emelkedett, néha Roubini megjósolta az összeomlást. Aztán októberben kifolyt a nagybankoknál a bili
Baromira nehéz a bull piac végét látni. 2008-ban nem tőzsdéztem még, viszont elég sok mindent visszanéztem, próbáltam tájékozódni. Abszolút nem úgy történt, mint ahogy egy átlag kisbufi gondolja, hogy felébredtunk egy szép októberi napon és hirtelen összeomlott a bux, beesett az OTP. jócskán volt 12-15 hónap előzménye.
Kispapír Károsultak Érdekvédelmi Szövetsége