Topiknyitó: Portfolio 2004. 06. 24. 13:37

Kisbenedek Péter: Megvan az egyesített Erste-Postabank végső neve, folytatódhatnak az akvizíciók  

Ugrás a cikkhez
Kisbenedek Péter, az Erste Bank Hungary Rt. vezérigazgatója ma sajtóebéd keretében jelentette be, hogy a holnapi közgyűlésen a bank vezetése a tulajdonosoknak azt fogja javasolni, hogy a Postabank és Takarékpénztár Rt. beolvad az Erste Bank Hungary Rt.-be. Az egyesített bank Erste Bank Hungary Rt. néven működik tovább.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=42608
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt hozzászólás
#9
kanyisz 2004. 06. 25. 19:56
Előzmény: #7  spade
#8
kedves Spade!
Elfogadom GE minősítésed, a dinóval is egyetértek. De az isten óvjon minket a GE kimulásától, vagy legalábbis legyünk shortban, amikor bekövetkezik:)
üdv
spade 2004. 06. 25. 18:43
Előzmény: #6  kanyisz
#7
Kedves kanyisz,
Igazad van a GE főleg hitelezési tevékenysége alapján az egyik legnagyobb a világon, a részlegének a neve a GE Capital. A probléma a GE terjeszkedéssel hogy sz@rrágó a vételeknél. Azaz szereti ingyen venni a bankokat pl. BB bank. Na most ennek a lényege természetesen az hogy ha olcsón vesz, akkor a megvett rész olcsóbb P/E értéke feloldódik a GE nagyobb P/E értékében, azaz az alacsonyabb P/E-n megszerzett nyereséget a GE folyamatos profitnövekedésnek tudja feltüntetni, és igy a qrva magas P/E értékét "igazolni".
Ezért is sok az akvizició.
Egyébként klasszikus trükk.
A GE amúgy a klasszikus példája annak hogy hogy nem szabad vállalatot létrehozni, és akviziciókat bevállalni, a modern világban. Egy klasszikus, multból itt maradt dinoszaurusz, akárcsak a most összeomlóban levő dél-koreai óriások.
Eddig még megy a szekér, de valszeg eljön az igazság pillanata amikor a birodalom szétesik, jó esetben a tevékenységek mentén.....
kanyisz 2004. 06. 25. 18:16
Előzmény: #5  qqqq
#6
Lehet, hogy igazad van, de én inkább arra tippelnék, hogy terjeszkedni fog az EU-ban, és a régióban. Akkor pedig nem a magyar piac mérete fogja izgatni, hanem, hogy minden pontot lefedjen.
qqqq 2004. 06. 25. 09:01
Előzmény: #4  kanyisz
#5
Szerintem a magyar piac kicsi és nem egy bank anyavállalatának mérete határozza meg h. marad-e. a dresdner anyavállalata az egyik legnagyobb német pü-i intézet (allianz) mégsem maradtak.. szóval egyes nagyok megvásárolják majd más nagyok itteni leányát v. blokkban a régió több országban lévő leányát. üdv
kanyisz 2004. 06. 24. 20:57
Előzmény: #2  nyuszi
#4
Kedves Nyuszi!
A GE az ipari tevékenység mellett egyben a világ egyik legnagyobb bankja.
Épp most döntött úgy, hogy önállóvá teszi a lakóssági üzletágát. Ez az üzletág önmagában legalább 10-szerese az ERSTE-nek, akkor falja fel, ha kedve támad. Nem valószinű, hogy kivonul.
smith 2004. 06. 24. 18:01
Előzmény: #2  nyuszi
#3
Nyuszinak valóban igaza lehet. Bár lehet, hogy az MKB-ra gondolt. Bár utóbbival a nyereségességet lehetne inkább javítani, a BB-vel a piaci részesedést is.
nyuszi 2004. 06. 24. 17:25
Előzmény: #1  portfolio
#2
> az akvizíciókra akkor kerülhet sor, ha a jelenlegi "beállt" magyar bankpiacról valamelyik tulajdonos ki kívánna vonulni, s bankját eladásra kínálná.
pl: GE - Budapest Bank, ha már nem ő nyerte el anno a postabankot, és akkora mérettel nem lehet sokáig nyereségesen versenyezni és talpon maradni. no meg ha jól tudom a GE-nek a portfóliójában ez az egyetlen bank.

Topik gazda

nyuszi
4 1 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek