Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 01. 25. 12:31

KEZDŐK ID.-e  

Ezt a rovatot azért hoztam létre, mert úgy érzem rengeteg a kezdő a parketten.S mivel sokan elég nehezen kapnak a kérdésikre választ, ezért úgy vélem ennyi jár nekik is:)))
bye -Meonic-
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 16. 16:20
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 01. 27. 17:05
Előzmény: #9  prfecó
Kb.5 éves tapasztalattal azt tudom mondani hogy néha az öreg Kosztolányira kéne hallgatni, tehát egy jól kigondolt vétel után kivárni a tisztes hasznot, néha pedig akár day-trade útján azonnal kihasználni a lehetőséget. Mindig az adott helyzet dönt. Egy biztos: hideg fejjel, türelemmel kell tudni várni a jó árra. Nem mindig adódik olyan vételi lehetőség mint az orosz válság vagy szeptember 11.-e, de szinte havonta adódik egy jó mélypont amikor szinte tuti a haszon. prfeco! A Phyl nagyon spekulatív papír volt mindig, de szerencsére az ára eléggé a történelmi mélypont közelében van így szerintem csak felfelé vezethet az út. Ráadásul most nem hirtelen emelkedik ahogy ezt az utolsó két alkalommal tette hanem lassan, de meg is tartja a szinteket. A A spekik által generált hirtelen emelkedésekből ugyanolyan sebességgel jött is vissza mindig. Talán most nem így lesz.
prfecó 2004. 01. 27. 14:57
Az utobbi évkre visszaemlékezve a nagy Blue-k közül a Matáv is forgott 2000 Ft felett bőven, aki beült sziv(ott).Ugyanakkor sokáig kellet várni türelemmel a Borsodchem 15.000 Ft -os árfolyamát ismét elérje.Az a kérdés mekkora a türőképesség, és a háttér meddig birja. A phyl. merre mozdul el azt még egyetlen elemző sem tudja.
Törölt felhasználó 2004. 01. 27. 09:23
A tözsde olyan képzödmény, ami az emberi faj tökéletlenségére épül. Ha mindenki racionális döntéseket hozna, akkor az árfolyam nem változna. Remények és félelmek, mohóság és óvatosság: ezek a tözsdei árfolyamok fö mozgatórugói.
Vannak , akiknek tartósan sikerül kihasználni ezeket az emberi hibákat és nyernek a tözsdén. De a többség nem ilyen, számukra inkább szerencsejátékká alakul a dolog: ha jókor szálltál be, nyertél, ha rosszkor, vesztettél.
Az elsö lépés a jó tözsdézö felé az, hogy sose felejtsd el: amit pénzt megnyertsz, azt valaki elvesztette. És fordítva.
Törölt felhasználó 2004. 01. 26. 23:31
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Be vallom , szivesebben tarsalgok ilyen tpoicban mint nagy "guruk" tarsasagaban, igy hat en is hozza szolnek egy ket dologhoz.
Kezdenem ezzel;
A tozsde az a hely ahol a fiatalok igen-igen hamar meg oregedhetnek,
Es ahol az oregek neha meg-meg fiatalodhatnak. Persze mindennek az ellenkezoje is igaz lehet, marmost miert is ne lehetne igaz ; itt a Tozsden tenleg minden megtortenhet emberekkel. Ami a leg tobb okot ad az optimizmusra a tozsdevel kapcsolatban adja, az az, hogy a Tozsde orok. Es amig a Tozsde letezik ott a penz, ha ki, ha be, de folyik szuntelen hol tobbe, hol kevesbe.
Day treddel probalkozni csak akkor szerencses amikor olyan a Tozsdei tendencia tobbe -kevesbe, de mint mondani akarom a day trade olyan , hogy vagy be jon vagy nem.A kockazat elegge nagy, hogy elveszisd a penzed.De tartosan szerencse dolga en szerintem, mivel hibatlansagot nem hiszek senkitol sem, legfeljebb ha nem olyan valaki aki egyszer vett eleteben es az bejott neki, vagyis 100%-os a teljesitmenyesseg aranya.Eletemben meg csak egyszer Day tradeltem, de az is csak azert tortent mert ugy sikeredett. Vettem nyitas utan mindjart,utana meg " hat a fene banja ha mar felment" - egy fel ora sem telt el; eladtam. Jo erzes volt tenleg, de azt hiszem ha raszoktam volna sok penzt vesztettem volna azota.Ugyhogy azt a jatekot tenleg azoknak ajanlom akiknek van a drago jo penzes apuciuk.... Elvezni lehet azt meg ha veszitel is,mert a bosszu , hogy te akkor is penzt csinalj erzes az hajt belulrol, ugyhogy a fejedet konnyen el is hagyhatod.Foleg aztan ha be is jon egy kis szerencse. Szamomra ezt nem szabad. Legalbbis egyelore nem vagyok kenyszeritve ilyenre.
Valaki itt irta, hogy sokaig nem erdemes ulni egy papiron. Reszben igaza van. A legjobb hazai pelda erre az Antenna "eddigi", mondjuk ket eves szereplese; aki sokaig ult rajta az meg mindig maga alatt huti es melegiti a feneket, mert a papir jelentosen nem igen valtozott viszont hullamzott egy jo parat 10, 20% %-os le-fol ivelest. Hosszu tavu befektetoknek egy eddigi Humet az tiszta katasztrofa. Ott tenleg csak napok kerdese volt legtobbszor, hogy valaki penzt csinalt vagy veszitett.
De a hosszabb tavu befektetok szamos papirban igen jo kis haszonra tehettek mar szert; az biztos , hogy nem keves nehai teljes elkeseredessel.Dehat szivosnak kell lenni.Ez pld MOL, OTP, Stb a nagy Blue-ek.Ezek a papirok raadasul likviditasuk miatt is erdemesek kereskedesre,befekte tesre; sajnos a BET papirjai kozul a tobbseg ezt nem biztosithatja csak idonkent amikor foleg egy le fele esegetesbol , fol fele valt mondjuk valami jo hirre; Raba,Nabi,Graphiszof t,Synergon mit tudom en stb.Ezeket csipegetni is erdemes amikor agrol szakadt allapotban vannak. Csak vigyazat nehogy tulsagosan eves kozben megjojjon az etvagy csillapithatatlanul. Erdemes a reflexivitasbol egy kis torveny szeruseget meriteni.
smallcap-pel ellentetben, -- bar konkretan a day tradere ertette -- en legalbbis meg nem lattam , vagy nem emlekszem teljes vagyon vesztessel, legfeljebb egy olyan 50, 60 %-os eses megvolt, de hat a piac tovabbi likviditasa szempontjabol remelhetoleg nem volt olyan aki vett meximumon es minusz 50%-on adta el. Az Egis biztosan okozott egy par sziv teherbirasi megrazkodtatast, na meg a Graphi kb 3 eves esese is igen kimagaslo jelenseg volt, de hat mara mar ezek a papirok igen nagy remeny elott allnak a jovo szempontjabol.(na jo; szerintem).
A most befektetett penzem szempontjabol, hosszu kozep-hosszu tavra is folfele tudok elore nezni.
Törölt felhasználó 2004. 01. 26. 19:27
minden honlapnak van ilyen + a nick nevem kis betűvel írva = mi ez?
ha tudod írd be oda ahova kell!! :-))
prfecó 2004. 01. 26. 13:54
Mindenki kezdőnek számit, mert attól függ mihez viszonyitunk. Leginkább azt nem szabad elhinni, hogy részvényt venni hosszu időre kell. Sokszor napon belül eladni és ujravenni,daytradeln i,néha egy hét , ha rosszul veszel ülhetsz benne, amig el nem fogy a cérna.
Törölt felhasználó 2004. 01. 26. 12:25
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Nem a daytrade-el kell nyitniuk, de ismerniük kell, hogy van erre is lehetőség. Meg azt is tudni illik, hogy van olyan, hogy short daytrade. Egyébként szerintem swing tarde-nél hosszabb pozíciót nem szabad egy kezdőnek felvenni, mert akkor soha a büdös életbe nem tanul meg tőzsdézni. Én is ilyen voltam. 3 éve tőzsdézem, de abból az első kettő semmit nem ért, mert egy-egy részvényt félévekre sőt évekre vettem meg. Ráadásul akkor maci volt és ez még inkább rávilágított arra, hogy nem szabad hosszútávban gondolkodni a tőzsdén. Még egy kezdőnek sem!
Törölt felhasználó 2004. 01. 26. 08:20
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Ha a kezdők daytradedel nyitnak, akkor elég hamar elhagyják a piacot teljes vagyonvesztés miatt... Ha valami nem való kezdőknek, akkor az a daytrade.
Törölt felhasználó 2004. 01. 25. 23:10
***** (reklám miatt moderálva - portfolio.hu)... a kezdőket inkább a rövidtávú befektetések felé orientáljam. :-)
Amúgy én még mindig kezdőnek érzem magam pedig tőzsdézek már egy ideje. :-( Hány év alatt lehet azt megtanulni?

Topik gazda

meonic
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek