Topiknyitó: Portfolio 2015. 12. 05. 09:27

Kétharmados többség a vasárnapi boltzár ellen  

Ugrás a cikkhez
Idén március közepe óta tiltja törvény, hogy vasárnaponként a boltok nyitva tartsanak. Az Ipsos Zrt. a törvény bevezetése előtt, tavasszal, majd fél évvel később, ősszel is országos reprezentatív kutatást végzett, hogy amiből kiderült, hogy a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=223659
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oldmeg 2015. 12. 05. 12:41
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 12. 05. 12:39
Előzmény: #53  ts3
Legalább tanultam abból, kik akarják irányítani a politikusokat!

A szakszervezeteket meg kihagyták a vasárnapizásból is!
ts3 2015. 12. 05. 12:39
Előzmény: #54  _pampa
Még mindig nem magyaráztad meg, hogy mi köze egymáshoz annak, "hogy te nem tudsz vasárnap a kedvenc üzletedbe mikrót venni, én pedig szerdán nem tudom az önkorinél az ügyemet elintézni. "

Ez egy beteg gondolkodás részedről.

"Akkor most ki jár rosszabbul? :)))

Legyenek nyitva vasárnap az önkormányzati irodák! :))))

Írjanak ki érte népszavazást! :)))"
Helyes írjanak ki népszavazást.
oldmeg 2015. 12. 05. 12:38
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 12. 05. 12:32
Előzmény: #52  ts3
Na ne!

A tulajdonos fizette meg! Ne kérdezd mennyivel többért! Kapjál-e kedvezményt vagy inkább drágábban szeretnél vasárnap vásárolni?
Kérdés az is, hogy kevesek kapjanak többet, vagy többen kevesebbet a vasárnap miatt a bérezés elosztásakor?!
Persze ha a bérek eus szintűek lennének nem lenne ilyen vasárnapi probléma!
_pampa 2015. 12. 05. 12:31
Előzmény: #52  ts3
"A vasárnapra "beosztott" dolgozókat eddig is a vasárnap vásárlók fizették meg."

és ha vasárnap nem volt akkora forgalom akkor levontak a bérükből? :))))
_pampa 2015. 12. 05. 12:29
Előzmény: #51  ts3
"Nem érzed, hogy a problémádnak semmi köze a vasárnapi boltzárhoz? "

miért ne lenne?:)

te nem tudsz vasárnap a kedvenc üzletedbe mikrót venni, én pedig szerdán nem tudom az önkorinél az ügyemet elintézni.

Ellenben, te tudsz máshol mikrót venni, de én továbbra sem tudom az ügyemet elintézni. :)))

Akkor most ki jár rosszabbul? :)))

Legyenek nyitva vasárnap az önkormányzati irodák! :))))

Írjanak ki érte népszavazást! :)))
ts3 2015. 12. 05. 12:23
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
Te mint volt politikus, még mindig abból élsz, hogy fideszes vagy? Vagy ez már csak hála részedről a keresztapa iránt? :))
ts3 2015. 12. 05. 12:21
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
"Fizessék meg a vasárnapra "beosztott" dolgozókat azok, akik vasárnap akarnak bevásárolni. "

:)))))))))))
Borzi feltaláltad a langyos vizet.
A vasárnapra "beosztott" dolgozókat eddig is a vasárnap vásárlók fizették meg.
ts3 2015. 12. 05. 12:18
Előzmény: #48  _pampa
"Most is vásárolhatsz vasárnap! Ráadásul minden terméket. Amiben korlátozva lettél,hogy nem ABBAN a boltban teheted ahol szeretnéd! "
Te jobban érzed magad, hogy a többség korlátozva van abban, hogy melyik boltban vásárolhat?

"pl. én a hét egyes napjain (hétköznap) sem tudom a hivatalos ügyeimet elintézni!

Az nem számít?

Csak az, hogy vasárnap nincsen egyes bolt nyitva?"

Nem érzed, hogy a problémádnak semmi köze a vasárnapi boltzárhoz?
Te most így elégülsz ki, hogy legyenek zárva bizonyos boltok ha már nem tudtad elintézni az ügyeidet?

Törölt felhasználó 2015. 12. 05. 12:16
Előzmény: #43  ts3
Lenne egy javaslatom a vasárnapi vásározóknak!

Fizessék meg a vasárnapra "beosztott" dolgozókat azok, akik vasárnap akarnak bevásárolni.
Tolongani fognak a dolgozók a vasárnapi jattért! Sőt! Licitálhatnak ki vállalja kevesebbért, akár az egész napot (16-24 órára) is, hiszen busásan megfizethetők lesznek! Ennyi pénzért érdemes lesz!?

Döntse el mindenki, mennyit szán erre és melyik "centrumban" fizetne az ott dolgozóknak!
_pampa 2015. 12. 05. 12:16
Előzmény: #47  ts3
Nem.

Ahogyan az Antal,Horn,Orbán,Medgyessy,Gyurcsány,Orbán kormányok alatt.

4 évre kap felhatalmazást egy kormány, amennyiben a választók úgy érzik nem őket képviselte akkor újat választanak.

Láthattad a Gyurcsány-Bajnai kormány esetében.
_pampa 2015. 12. 05. 12:12
Előzmény: #46  ts3
Kapásból tudnék megfogalmazni 5 népszavazási kérdést amin elbukna olyan tv. ami "kisebbségben lévők" érdekét védi.....

Most is vásárolhatsz vasárnap! Ráadásul minden terméket. Amiben korlátozva lettél,hogy nem ABBAN a boltban teheted ahol szeretnéd!

pl. én a hét egyes napjain (hétköznap) sem tudom a hivatalos ügyeimet elintézni!

Az nem számít?

Csak az, hogy vasárnap nincsen egyes bolt nyitva?
ts3 2015. 12. 05. 12:08
Előzmény: #33  _pampa
"Továbbra sem értelek. Amennyiben elfogadod,hogy a Parlament szabályozza az életünket minden területen akkor ezt a szabályozást miért vitatod? "

Azt az ellentmondást, hogyan oldod fel, hogy a nép 2/3-a nem azt akarja, amit a parlamenti többség.
A fideszes képviselő nem a választót képviseli hanem orbán viktort? Ez a parlamentit többség most úgy működik mint a kádár rendszerben.
ts3 2015. 12. 05. 12:03
Előzmény: #37  _pampa
"AZ ISMERŐSEIM KÖRÉBEN AKIT ÉRINT AZ MIND TÁMOGATJA. "

Akkor a te és az ismerőseid ebben kérdésben kisebbségben maradtak.
Ki kell írni egy népszavazást, és valahogy majd kibírod az ismerőseiddel együtt, hogy a többség mást akar.
Phylaxa 2015. 12. 05. 12:03
Persze, hogy nincs. Te is tudod, hogy a KDNP ötlete volt. Hát nem jött be. Be kell ismerni és ennyi.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2015. 12. 05. 12:01
Előzmény: #40  ts3
amióta kijött ez a komcsi fos rendelkezés a hülye hívek egyszer se voltak képesek megmagyarázni, hogy miért baj az, ha valaki nem akar vasárnap dolgozni akkor olyan helyre megy dolgozni ahol nincs vasárnapi munka, ő döntése azt kész

manapság amúgy a foglalkoztatási sikerpropaganda ellenére sokan örülnének, ha legalább heti egy alkalommal, vasárnap, akár 02:00 és 04:00 között lenne munkájuk, de az sincs

emberek tényleg lehetnek ennyire korlátoltak, vagy ennyire nagy a bérkommentelési elhivatottság?
ts3 2015. 12. 05. 12:01
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
"Szerintem is elég egy nap a hétből, de az ne a vasárnap legyen. "

Szerinted igen, szerintem meg nem.
Ne fájjon már neked ha valaki holnap megy vásárolni, te mehetsz a hét többi napján is.
sanka 2015. 12. 05. 12:00
fura ismerőseid vannak pampa.
sanka 2015. 12. 05. 11:58
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
úgy van!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek