Topiknyitó: Portfolio 2011. 09. 08. 12:07

"Kétharmados" lesz az egykulcsos adó, Orbán felel érte  

Ugrás a cikkhez
Kétharmados törvénybe foglalják az egykulcsos adót és ezért személyesen Orbán Viktor felel - tudta meg a hvg.hu kormányközeli forrásokból. A miniszterelnök a párton belüli konfliktusokat is vállalja. A portál információi szerint az adóalkotmánynak...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=155029
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2011. 09. 08. 16:18
Előzmény: #26  sasa44
Minden legalább 2 tagú pártban vannak konfliktusok. A maszopnak is számos "platformja" és mifenéje van.
A konfliktusok pedig a társadalmi érdekcsoportok között vannak, melyek közül az érdekérvényesítő képességgel rendelkezők a pártokon belül próbálják meg az érdekeiket érvényre juttatni. Mint ahogyan ez minden jóféle pártokráciában szokás. A nagyra(le)becsült választópolgár meg magára vessen, amiért eltűri, hogy demokrácia helyett pártokráciát működtessenek rajta...
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 15:57
Törölt hozzászólás
sasa44 2011. 09. 08. 15:31
Előzmény: #1  Portfolio
"Kétharmados törvénybe foglalják az egykulcsos adót és ezért személyesen Orbán Viktor felel - "

Én biztosan rá fogok szavazni a választásokkor. Egye meg Ő amit főz!

"A miniszterelnök a párton belüli konfliktusokat is vállalja."

???? Vannak konfliktusok ???
Mikor mindenki az Ő seggét fényezi a nyelvével? Na ne röhögtessetek már...
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 14:56
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Továbbá, ha megint belecsúszunk egy olyan recesszióba, mint a múltkori, aminek a mszp köszönhette a bukását, és a mi vezérünk is ugyan úgy megbukik, mint az elődje, (aki szerintem nem bukott volna meg, ha nincs ez a brutális válság),
de a 2/3 nem lesz meg, minden eszközt kivesz az új kormány kezéből, amivel az elkerülhetetlen adó változtatásokat bevezethetné. Szerintem felelőtlen és sötét döntés.
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 14:50
Előzmény: #23  szivacs
Hát a szijjártót nehéz lenne azzal vádolni, hogy összetett mondatokkal operál. Szerintem azon is kár vitatkozni, hogy erősen leegyszerűsíti a mondandóját.
De sebaj, tömegpárt így kommunikál. Ezt biztos el kell fogadni.

Továbbra sem látom a lényegét ennek az döntésnek, azon kívül hogy előre megbosszulják a vereségüket.
szivacs
szivacs 2011. 09. 08. 14:18
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Az mi?
Mi még olyat nem tanultunk! :-)

Egyébként csak az egybites csiga hasonlat miatt vittem le a szintet.
Tőlem globalopíszinten is kommunkikálhatjuk...
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 14:08
Előzmény: #20  szivacs
Tisztában vagyok a véleményemmel. Azért köszi. A Tiedre voltam kíváncsi.
Különben beragadt nálad a Tesz-Vesz város?
bigyula 2011. 09. 08. 14:07
Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha minden intézkedésüket, döntésüket 2/3-os törvényekbe foglalnák. Akkor a következő választáson tök mindegy, hogy ki nyer, mert a fideszi úton kell mindennek tovább haladnia...
szivacs
szivacs 2011. 09. 08. 14:00
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
ad 2.: magad válaszoltad meg a következő hsz.-odban:
- Anyuci megmondta, hogy Pistike szereti a tökfőzeléket,
- Anyuci most le is íratja Pistikével, hogy senki el ne felejtse,
- mivel Anyuci tudja, hogy sokan akkorse szeretik és netán az a populista Móricka még megpróbálná kiradírozni, ha hozzáfér a papírhoz, ezért elveszi a radírt meg a ceruzát mindenkitől, nehogy má átfirkálják!
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 13:43
Előzmény: #17  szivacs
Csakhogy annyi nem lesz elég, mivel MO-n mindenki a gyűlöletre építve politizál.
Az a menő, ha a másiknak rossz. A vikike is mindenkit besároz, mert ez kell a zembereknek.
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 13:41
Előzmény: #16  szivacs
1. Ki mondta, hogy "itt" vagyok?
2. Szerinted mi az értelme az intézkedésnek?
szivacs
szivacs 2011. 09. 08. 13:38
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
ez a kajálás dolog ülhet, hacsak nekik is nem szól az Anyukájuk, hogy ők is szeretik, értve?!
szivacs
szivacs 2011. 09. 08. 13:37
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
és milyen jól megtanult az attasé úr magyarul itt "MOban"! :-)
szivacs
szivacs 2011. 09. 08. 13:35
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
ja, amióta Anyukád szólt, hogy szereted! :-)
szivacs
szivacs 2011. 09. 08. 13:34
Előzmény: #4  stock33
Pontosan erre gondoltam én is. Az adóalappal bármit el lehet játszani: szuperbruttó, alsó korlát, felső korlát, akár sávos progresszió, ...
Egy a kulcs és adóalap az ő prófétája! :-)
szivacs
szivacs 2011. 09. 08. 13:31
Előzmény: #3  rockmaster
"Ez valami isteni sugallat..." - lehet, hogy ráhibáztál a sugallattal - csak nem éppen "isteni" - lehet, hogy annál feljebbről...
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 13:15
Előzmény: #10  stock33
Az a fura, hogy általában egyszerű rájönni a viktorunk motivációjára, mert egybites információkkal operál, hogy az éti csigáknak is világos legyen mi a jó mi a rossz.

De e mögött most nem tudom mi gondolat. Vagyis lehet, hogy simán csak annyi, hogyha nekik nincs jobb ötletük, másnak se legyen a jövőben.

Különben pedig szerintem ebbe az intézkedésébe fog belebukni, mert az ugyancsak remek ellenzék a végsőkig fogja szajkózni, hogy a gazdagoknak kedvez, a gazdagok még gazdagabbak lesznek, bla.. bla.. bla...
És ezt a zemberek nagytöbbsége kajálni fogja.
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 13:08
Ha nem válik be, a büntetőjogi felelősséget is vállalja? ( saját törvényeik alapján hány év fog kinézni?)
stock33
stock33 2011. 09. 08. 13:07
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
a magyarok a múltban már hozzászoktak ahhoz, hogy ne fizessen adók, elrejtsék a jövedelmüket, stb. ezen nagyon nehéz változtatni, hiába viszik lejjebb az adót, ha már hozzászoktak egy helyzethez, akkor abból nehéz kibillenteni őket

pl. kezdetekben az evát se sokan erőltették, ma meg már csökken az evások száma, mert sokaknak már nem éri meg úgy adózni
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 13:00
okos ember más hibájából,
ostoba a sajátjából,
orbánviktor pedig nem tanul.

Bár abban igaza van, hogy ennyi idő alatt nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni, és az adórendszerben gyökeres változások kellenek, mivel MOban SENKI nem fizet adót, csak ha nagyon muszáj, mivel igazságtalan és kifizethetetlen ekkora adóterhelés.
stock33
stock33 2011. 09. 08. 13:00
Előzmény: #7  Peter_21
nem is orbánék adópolitikájára gondoltam, hanem az őket követőkre
Peter_21 2011. 09. 08. 12:59
Előzmény: #4  stock33
de így már nem lesz elég a söralátét :o)
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 12:58
Előzmény: #2  szivacs
én se szerettem régen a tökfőzeléket, most meg igen...
Törölt felhasználó 2011. 09. 08. 12:58
én se szerettem régen a tökfőzeléket, most meg igen...
stock33
stock33 2011. 09. 08. 12:54
az szja 16%, de mi az szja alapja? pl. évi 5 millióig a bruttó bér, bruttó 5 milliót meghaladó jövedelem esetén az 5 milliót meghaladó részre annak duplája

vagy a munkabért felülről korlátossá teszem, mondjuk munkanaponként a bruttó bér max 20.000 Ft. természetesen ezen felül is lehet a munkavállalónak juttatást adni, de ezek az egyéb jövedelem kategóriába esnek, aminek adóját mondjuk 38%-ban határozom meg
rockmaster 2011. 09. 08. 12:50
szélkakas... és ebbe a mentalitásba fog belebukni,amit képvisel. Ő mondta valamelyik nap h az európai válság elhúzódására számít. Akkor hogyan akar gazdaságot élénkíteni az egykulcsos adóval? Nálunk jóval befektető barátabb országokban is nő a munkanélküliség, vagy jó esetben stagnál. Miből lesznek itt munkahelyek? Majd akkor lesz, ha beindul a külföldi piac. Mikor? Mire lehet számítani? Egyáltalán készültek hatástanulmányok erről? Minek akarja alkotmányban rögzíteni? 10-20 évig maradjon az 1 kulcsos adórendszer? Ez valami isteni sugallat h tuti becsszó megígérem beválik? És ha nem? A világ nem fog változni hosszú évek alatt? Nem kell majd ahhoz, az akkori körülmények között igazodni? Mit gondol magáról ez a majom? Mekkora károkat fog ez okozni az országnak?
Ha már szóba jön az Orbán & co az emberek fogják a fejüket megdöbbenésükben, nem csodálom...
szivacs
szivacs 2011. 09. 08. 12:32
Előzmény: #1  portfolio
OV 2009-ben még a családi adózás híveinek táborát erősítette az egykulcsosokkal szemben. 2010-re ismeretlen okból \"felvállalta\" a \"családiasított\" egykulcsost.

A családias elhagyása ezek után nem lenne vállalható arcvesztés nélkül.

Persze eddig még csak róla mondják (hvgsek), nem ő mondja. Mindenesetre úgy tűnik csata lesz, ami még nem lejátszott...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek