Topikgazda: oszlopos 2004. 09. 16. 13:59

Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?  

Ugrás a cikkhez
A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
newedge07 2009. 02. 19. 10:41
Előzmény: #939  zolo
venni kell szvsz, most látszik mennyi kis pályás van benne.
zolo 2009. 02. 18. 09:35
Előzmény: #938  watson
Hi watson, megvárom lesz-e ÚTP aztán perelek.
watson
watson 2009. 02. 18. 09:15
Előzmény: #936  zolo
két dolgot a nagy reményekhez hozzátennék:
1.) egy EUs jogi fórumhoz a hazaiak kimerítése után fordulhatsz csak, és így a procedúra 5-6 évet is igénybe vehet.
2.) volt jegyem 98.-ban amikor Viktor jött és ígérte hogy azonnal becseréli a jegyet és lezárja a kárpótlási folyamatot. Gondolom nem kell mondanom hogy 2002-ig, regnálása végéig egy fűszálat arréb nem rakott e tekintetben. Szóval tőle se várok túl sokat...

zolo, te nem akartál magad perelni?
zolo 2009. 02. 18. 08:47
Előzmény: #936  zolo
a jogiforumon egy régi hírek vannak utána néztem a a különbség csak annyi , hogy már EU-tagok vagyok, tehát egy kicsit más a helyzet, ha itthon nem lépnek irány az EU, nem kell ahhoz nagy jogi szakértelem, hogy bizonyíthatóan nem tartja a magyar állam mint kibocsátó a kptv. megfogalmazottakat.

zolo 2009. 02. 18. 08:14
Előzmény: #935  Törölt felhasználó
üdvözletem mindenkinek, pénznyelő úraság beírása tartalmazza mindazt amit én is leírtam volna, nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani a tegnapi esésnek, szvsz arról van szó , hogy a kiszállók másba átcsoportosították pénzüket (pl.OTP ) vagy fedezet céljából adták, a gond ott van, hogy egyenlőre a komoly vevő(-k) illetve a htávon gondolkodók másban "játszanak". Mindenesetre aki racionálisan gondolkodik és nem szeretne idegeskedni annak véleményem szerint érdemes itt is beszállni, nem számolom ki mekkora diszkonttal forog a jegy mert nincsen értelme, a perrel kapcsolatban valamit olvastam anno a jogiforumon de nem tudom , hogy idei a hír vagy sem. Idén kell , hogy valami történjen a jeggyel mert "alkotmányellenes" véleményem szerint a magyar állam tőzsdei kp.tulajdonosokkal szembeni magatartása, egyértelműen bizonyítható és megállapítható, hogy az elmúlt három évben nem a kptv.megfelelően jár el az állam. Ennek keretében jogi lépések megtétele szükséges. Az esés alapvető oka az amit pénznyelő is ír illetve az, hogy a komoly mostani pár száz darabos vevők 5-6 e ft reményében a vétel után már adnák is. Hasonlóan edge -hez én is azt mondom nyugalom, butaság itt eladni a jegyet amely beszámításkor lassan a háromszorosát éri. Szebb napot minden BÉT-es szereplőnek.
Törölt felhasználó 2009. 02. 17. 18:01
Előzmény: #933  newedge07
"csak azokat továbbra sem értem akik ilyen szinten adják."
Lásd előbbiek + kellhet a pénz másra, amiben esetleg nagyobb lehetőséget látnak.
Törölt felhasználó 2009. 02. 17. 18:00
Előzmény: #932  r76
A Richter kötvény/részvény játéka szerintem is idén aktuális, bár a jelenlegi árfolyam mellett nem biztos, hogy annyian élnek vele:)
De ennek semmi köze a jegyhez.

Az ÚTP érdekes kérdés, mert a szar költségvetés valóban inkább kedvez neki, vagy legalábbis ha nem is az eredeti formájában, de a privinek mindenképpen kedvez. Bár a szar környezetben való cégértékesítés meg nem túl szerencsés (mondjuk erre korábban sose figyeltek). Azt viszont ne feledjük el, hogy most a kockázatkerülés időszaka van, az ultragyenge Ft miatt megnőtt az esélye újabb kamatemeléseknek, a magasabb kamatok pedig relatíve rontják pl. a kárpótjegy árában rejtett - bizonytalan időre vonatkozó - hozamot. Így két ok miatt is esik: nőtt a bizonytalan idő nagysága, meg nőttek az alternatív hozamok, így az ettől elvárt is. Ezzel együtt a 600 Ft-os ár a belépésre már elgondolkodtató szint.
newedge07 2009. 02. 17. 17:53
Előzmény: #932  r76
tökéletes logika, nyugalom, ld.állampapír piac. aki ad visszaáll...majd újra ezért van itt.2009 II.név kell várni szvsz.
ilyen piacon nem csodálom a jegyet csak azokat továbbra sem értem akik ilyen szinten adják.
r76 2009. 02. 17. 16:55
Előzmény: #931  B Gabor
Üdv.kedves jegytársak,
megvártam a nap végét nehogy valaki árfolyambefolyással bélyegezzen meg:-)
érdekes , hogy ennyire sz@r illikvid a jegy piaca mindazonáltal, hogy a sz@r helyzetre való tekintettel még nagyobb az esély az ÚTP-t illetően hiszen a költségvetésnek kell a bevételi forrás azt meg a behalt állampapírpiacot követően másképpen nem nagyon tud majd idén előteremteni csak vagyontárgyak értékesítésével (az IMF, kamateszközökön kívül), engem két dolog érdekelne (azon felül, hogy érthetetlen ki az a spekiken kívül aki 600 meg alatta elad tételeket )... az egyik , hogy hallott-e valaki perről a magyar állam ellen mostanában mivel semmibe veszi a kptv. mert ha nem ideje lenne az ország határain túl beperelni az államot no nem 1742 Ft/jegyre.. illetve az , hogy a Richter kötvény/részvény játéknak milyen kifutása van (idén lesz??)
elsősorban zolo, watson ,edge harcosok objektív véleményét várom és persze minden jó szándékú fórumosét..köszönöm.
B Gabor 2009. 01. 27. 12:57
Előzmény: #930  watson
Miből gondolod, hogy nem lehet kikérni?
A Bét honlapján a kárpótlási jegyek termékadatoknál, az Értékpapír előállítási módja: fizikai szó szerepel
Más részvényeknél a dematerializált szó szerepel
Nem tudok róla, hogy bármikor az összes jegyet dematerializálták volna
watson
watson 2009. 01. 27. 11:54
Előzmény: #928  B Gabor
Nem adják ki, mert immateriálisból már nem alakítják vissza többé. Asszem S sorozatú immateriálissá alakítják amit valaki behord és nincs visszaút... :(

hogy törvényes vagy sem azt nemtom, de így van.
Az sem törvényes, hogy nem biztosítanak folyamatos felhasználást... de ma Magyarország nem a törvényességről szól sajnos...
newedge07 2009. 01. 26. 17:42
Előzmény: #928  B Gabor
B Gabor: nem is szabad ilyen áron eladni, a kptv.él, szvsz a választások elött lezárul a folyamat , a 700-as vevő dobja vissza ennyi, más kérdés, hogy illikvid most 2009 II.félévére igérték a ÚTP addig ki kell ülni.
B Gabor 2009. 01. 26. 14:44
Most azon gondolkozom, hogy fizikálisan kikérem a kárpótlási jegyeimet.
Nem látok rá esélyt, hogy rövid időn belül lezárul a kárpótlás, ilyen nyomot áron biztos nem fogom eladni!
watson
watson 2009. 01. 19. 08:47
Előzmény: #926  zolo
zolo, nem kell túráztatni magad, ha vevő lesz az gyakorlatilag az állam és nem NBM lesz :)
Ha a tényekből indulunk ki akkor tudjuk hogy GYF bagázs lop, ezért ezen úton is meg fognak próbálni lopni a választásokig ami márcsak 1 év :)
Meglátjuk mit tudnak kivitelezni... de akkor a jegy 1600-1742 szvsz, addig meg vegyen NBM ahol csak tud :)
zolo 2009. 01. 16. 18:55
Előzmény: #925  newedge07
Kár volt újra aktívvá tenni ezt a fórumot mert ilyenkor előbújnak a skatulyából az okos tojások, a szakértők és hasonló magas kaliberű emberkék.
Aki olvassa rendszeresen a híreket a sorok között találta a lényeget, az ÚTP beindul idén; két ok miatt : 1) kell a pénz a költségvetésnek (számolnak , terveznek vele) az ÚTP-ben biztosítani kell majd a jegy felhasználását hiszen erről is szól a kptv. amire nagy ívben tojnak két éve (egyik barátom említette , hogy az EU-t biztosan érdekelne effajta állami kötelezettségvállalás::))) 2) a másik ok , hogy az állami tulajdonú cégek egy részét még 2010 elött el kell adni/választások elött/ többek között ezért is lehet az, hogy a jegy 2008-ban a legkevesebbet vesztő értékpapírok táborába tartozott vajon miért;
Véleményem szerint: a meglévő potenciáis tételek "biztos" kezüeknél vannak nem 1K-2Kra gondolok, ők eladhatták volna tavaly 1K felett nagyobb mennyiségben is de nem adták, jött ez a fránya recessziós,válságos időszak, sokan jellemzően kisbefektetők eladták 950-750 tartományban arra spekulálva, hogy másba átszállva (mondjuk Otp, Mol) visszahozzák az itt elszenvedett búkót. De nem így lett, mind az Otp mind a Mol dupla akkorát esett mint a jegy ha 2008-as átlagárakat vesszük. Kik adnak most: (valaki veszi is::))) azok aki ilyen szinteken vették és gyorsan akarnak pénzt keresni, aki akarja adja de valaki (-k) megveszi(-k).
A jeggyel az államnak valamit kell majd csinálnia ez egyértelmű /továbbra sem lezárt a dolog/, az idő kérdéses de meg vagyok győződve, hogy idén az ÚTP-vel a jegy visszatér a "normális" szintekre, gyorsabban fog visszatérni véleményem szerint a kiinduló pontra mint pl. OTP vagy MOL.
De ez egy vélemény /pozicióban/.
Macika: én mindig nevetek amikor olvaslak, de egy dolgot ajánlok a figyelmedbe amikor hatalmas dolgot akarsz közölni előtte nézzél utána legalább a tényeknek, mert akik komolyabb tételekkel rendelkeznek bármiben is azok nem olvassák a fórumokat a kicsik is már kinevetnek akik meg olvassák.
Tények (Mackónak is):
Tört.min.érték: 310 HUF (2001.06.06)
Tört.max.érték: 1742 HUF (2006.11.28)
180 napos súlyozott átlagár: 881 HUF
N.éves záró : 785 HUF
52 hetes max: 1240 HUF
52 hetes min: 640 HUF
2004-ben volt utoljára ilyen szinten a papír bár hozzáteszem nem lehet technikailag elemezni.

Szép hétvégét!
newedge07 2009. 01. 16. 18:19
Előzmény: #923  r76
NBM: mondjál egy nagyot ahogy szoktál, mondjuk 500-as OTP max ha nem jön be nem jön..ember te mekkora arc lehetsz ezzel töltöd napjaidat, h bemondasz valamit...
csak magadat járatod le, ha konstruktívat nem tudsz írni ne írj kérlek. Olvass hírket mielött butaságokat írsz
Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 18:17
Előzmény: #922  Törölt felhasználó
r76 2009. 01. 16. 18:16
Előzmény: #922  Törölt felhasználó
300? sosem volt annyi...
900-nál szóltál? sztem te venni akarsz Maci,
addig nem megy nézzd meg az komplett chartot, azok adnák akik 700-on vették
Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 18:09
Előzmény: #921  r76
300 a reális csattanás... na mind1
900 nál már szóltam
r76 2009. 01. 16. 18:06
Előzmény: #920  Törölt felhasználó
addig nem megy le de várhatod, stabilan ezen a szinten marad max 600-700 kisbüfik állnak eladói oldalon. Aztán az ÚTP -vel címletérték

Topik gazda

oszlopos
4 3 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek