Topikgazda: Törölt felhasználó 2003. 11. 05. 16:49

Jaksity cáfol  

Ugrás a cikkhez
Jaksity György, a Budapesti Értéktőzsde Rt. elnöke cáfolja azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint neve "szóba került, mint esetleges új pénzügyminiszter" kormányzati körökben. Ilyen megkeresés nem történt a kormány részéről, és ilyen szándék nem fogalmazódott meg a Tőzsde elnöke részéről.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=34831
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 14. 16:40
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2003. 11. 18. 16:08
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Tenyleg felreertjuk egymast, mert en egyaltalan nem szantam indulatosnak a hozzabokesemet. Ujra elolvastam, most sem tartom annak. Sorry, ha barki annak vette. Ja es a baromsagot az elobb kicsivel irtam :)
Jaksity alapveto megiteleseben nincs kulonbseg koztunk, nem gyozom hangsulyozni, hogy nehezen lehetne nala jobbat talalni. En is meg Lupis elemzokent ismertem meg, tudom ertekelni a teljesitmenyet. Csak a reszleteket latjuk maskent. En nem tudok szo nelkul elmenni az emberi hulyeseg mellett, s ha a kornyezete nem szol neki mar nem elso alkalommal, akkor szerintem "kotelessegunk" itt szova tenni. Van annyira hiu, hogy bizton olvassa :)
Ennyit akartam mondani es nem tobbet. Bar az furcsa, hogy ezeket a latvanyos bakloveseket is foggal-korommel vedik a forumon.
Törölt felhasználó 2003. 11. 18. 15:52
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Nem, téged mindenki - én is - pontosan ért, csak elképedek az indulatosságodon.
Lá thatóan imádod leírni a "baromság"-ot, (nagybetűkkel kiemelve), a nyugodt véleményformálás helyett fröcsögést látok.
A veled ellentétes véleményen lévőket pedig minősíted (istenítik, elfogultak vele stb.) Ember !!!
Személyesen nekem – és gondolom sok más fórum beírónak - semmilyen érdekem sem fűződik a megvédéséhez.
Ellenb en 1990 óta lebzselek a tőzsde környékén, s többé-kevésbé láttam az eddigi ténykedését, az akkori 22 éves tehetséges ember hogyan lett az, ami.
S a mai tehetősebb rétegben – sajnos – párját ritkítja, ha valaki tehetségével, s nem „lenyúlásokkal”, trükkökkel szedte össze vagyonát. (Ha tévedek, Smith úgyis segít nekünk : )).
S a cégénél látható erőteljes fluktuáció is emberi, vezetői gyengeségeit mutatja! : )
Te sem, én sem, sőt még ő sem tökéletes. : )
De ekkora vihart csinálni egy gyűszű zaccban ?!?
Törölt felhasználó 2003. 11. 18. 14:39
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Felreertesz, mert talan felre akarsz erteni. Nem kerdes, hogy Jaksity kivalo kvalitasokkal rendelkezo tozsdeelnok, nehezen lehetne nala jobbat talalni. Ettol fuggetlenul az elmult 1-2 evben olyan megnyilvanulasai voltak, ami mellett nem lehet elmenni szo nelkul. Lehet, hogy valakivel elszall a lo (valszeg minden oka megvan ra, Postabank, fhb), de en azt hianyolom, hogy valaki a kornyezetebol megallitsa. Persze nem az lesz, hogy valamelyik beosztott kozlemenyt ad ki, de amikor mar tobb alkalommal is tullep az izlestelenseg hataran, akkor szolni kellene neki. Tehat nem ket mondatrol van szo, hanem egy folyamatrol. A legnagyobb baj abbol latszik, hogy Jaksity lathatoan azt igenyli a kornyezetetol, hogy ilyen anyagokkal szolgaljak ki.
Jaksity megitelese pont azert erdekes, mert a szelesebb tozsdei kozvelemeny kb isteniti. Fiatal, kedves, okos, jo nevu cege van, s profin marketingeli magat. Nem meglepo, hogy ha itt a forumon megvedik a meteres baromsagait is, mert sok ember fugg tole, erthetoen elfogultak. Viszont kerdezz meg negyszemkozt nehany tuz kozeli embert, olyanokat, akik nem fuggenek tole. Biztosan elmondjak a velemenyuket.
Törölt felhasználó 2003. 11. 18. 14:20
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Smith, ne csigázz, mesélj néhányat a "sok oldal" közül!
Boeing, te hogy gondoltad a gyakorlatban az elhatárolódást?
Közl eményt tesz közzé az egyik hivatalnok, hogy elnézést, de a főnököm hülyeségeket beszél, nem is miatta ment fel a tőzsde!?
És valóban J. Gy. megítélésében ez a két - valóban nem túl szerencsés - mondat számodra a meghatározó?
Törölt felhasználó 2003. 11. 18. 11:34
Előzmény: #19  syba2
Érdekes, hogy Jaksity nyilatkozatai mindig felkavarják a fórumolvasók kedélyeit (egy korábbi szintén igen színvonalas, hasonló témájú fórum volt a http://www.portfolio .hu/forum/topic.tdp? t=929). Szerintem tőzsdeelnöknek ideális, mivel értékesítő beállítottságú, és jól kiegészítik egymást a szakértő típusú Horváth Zsolttal. Emiatt van az, hogy néha saját érdemei között túl sok mindent tüntet fel.
Pénzügyminiszternek teljesen alkalmatlan lenne, szerintem egy hónap alatt Gyurcsány II válna belőle, mert nem bírja a kritikát és sok oldalról kikezdhető.
syba2 2003. 11. 18. 10:04
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Nyugi boeing, szerintem mindenki tudja, hogy igazad van.Szükség van a mozgalomban az ilyen "szerény" emberekre, mint J.Gy.
Üdv.
Törölt felhasználó 2003. 11. 18. 10:03
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Az általad felsorolt, az alapok döntését befolyásoló tényezők között meg kell említenünk egy nagyon fontosat: a likviditást. Ha egy piacon nincs likviditás, nem jön az alap akkor sem, ha az összes fent említett mutató egyenesen a paradicsomi állapotokat tükrözi, ugyanis nem tud kiszállni a mesés haszonnal kecsegtető instrumentumból. Likviditást a spekuláns csinál. Ha vastag adóterhet dobnak a nyakába, nem csinál. Ha spekulál a spekuláns, akkor van likviditás, jön a kisebb hazai alap, nő a likviditás, majd megérkezik a hőn áhított nagy alap és ide allokál.
Törölt felhasználó 2003. 11. 18. 09:04
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Visszavonultam, meggyoztel. Tenyleg Jaksitynak koszonhetjuk az emelkedest. En hulye pedig eddig azt hittem, hogy a cegek fundamentalis kilatasai, a makrogazdasagi helyzet es a reszvenykinalat hatarozza meg donto mertekben, hogy az alapok a region belul mennyit allokalnak ide. Az ide allokalt es vasarlasra elkoltott penztol lesz a forgalom es az arfolyamok emelkedese.
De meg ez a hulye portfolio (bocs!) is ezt sugallta nekem. Olyanokat olvastam itt osszel, idezem:
"Az emelkedés oka egyértelműen a régiós alapokban erőteljesen növekvő szabad pénzeszközök mennyisége, amely részben a részvénypiacon kereste meg a helyét."
Ha igy van, akkor miert nem irjak le az egyszeru embereknek, hogy kinek koszonhetjuk, hogy a regios alapokban nott a szabad penzeszkozok mennyisege?
Nekem most mar meggyozodesem, hogy a lengyel es a cseh index emelkedese is Jaksitynak es a BET igazgatosaganak koszonheto. Mar csak azert is, mert ott nagyobb volt az emelkedes, es a forgalom is magasabb lett. Megint csak a felrevezetesben ludas portfoliot kell ideznem:
"A 3. negyedévben régió legjobb teljesítményét a lengyel piac nyújtotta, miközben a magyar tőzsde is jól performált. A BUX jó 3. negyedéves teljesítménye azonban nem volt ahhoz elég, hogy behozza az év első felében felhalmozott lemaradását régiós társaihoz képest."
Azt viszont mar tenyleg nem tudom hogy kinek koszonhetjuk, hogy az Erste Pragat, a BACA pedig Varsot valasztotta.
A felreertesek elkerules vegett: nekem csak az FAJ, hogy nincs egyetlen normalis ember a tozsde vezetosegeben, aki elhatarolodott volna egy ekkora BAROMSAGTOL, akiben lenne annyi realitas erzek, hogy szoljon: ezt mar azert nem kellene.
Törölt felhasználó 2003. 11. 17. 12:38
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
A részvény-árfolyam nem a gyorsjelentésektől emelkedik, hanem a vevők által elköltött pénztől. A Jaksity vezette igazgatóság nagy hangsúlyt fektet a BÉT népszerűsítésére. Ezt sikerrel véghez is tudja vinni, hiszen ismeri az összes komoly alapot, befektetőt. Ha meg tudja őket győzni, hogy érdemes itt befektetni, akkor befektetnek. Kosztolányt idézve: a pénz a tőzsde tüzelőanyaga. Nincs vevő, nincs pénz, nincs árfolyamemelkedés (ld. Bulgária öt évvel ezelőtt: volt 2-es P/E, volt earning, de nem volt vevő, nem volt arfolyamemelkedés).
Az adóhitelről annyit, hogy az nem a Jaksitynak nem tetszett, hanem az EU-nak.
Törölt felhasználó 2003. 11. 17. 12:09
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
én láttam:-)
kicsit ideges volt, amit később ő is elmondott a műsorban hogy kicsit izgul a fellépés miatt:-)
amúgy szerintem korrekt volt az anyag és a végén fel is oldódott.
Törölt felhasználó 2003. 11. 17. 12:00
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Latta valaki Gyurit az Alfoldi Robi vendegekent? En sajnos elaludtam. Remelem a Monika showban torteno debutalasrol mar nem maradok le :)
Törölt felhasználó 2003. 11. 10. 09:02
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Akkor hogy lehetett kiadni ekkora BAROMSAGOT?
Es az adohitel eltorleset tovabbra is annak fogod fel, hogy a "Pénzügyminiszter úr felvilágosultan és aktívan támogatta a tőkepiac fejlesztését célzó elképzeléseket"?
Ez elsosorban nem csak a spekiket erinti negativan, hanem azokat a befektetoket, akik passziv befektetok, es befektetesi alapokban tartjak a megtakaritasaikat.
Törölt felhasználó 2003. 11. 10. 08:49
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Nincs olyan sok beírás ebben a fórumban, hogy ne emlékezhetnél arra mit írtam.
Ez részben így hangzott :"Másrészt az is világos, hogy a tőzsde emelkedése nem Jaksity miatt van, mint ahogyan a csökkenése sem."
Én megpróbáltalak nem tudatlanul hagyni.
Minden olvasó eldönti sikerült-e.
Törölt felhasználó 2003. 11. 10. 08:06
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Okostojas miert hagysz tudatlanul? Most mar tenyleg nem tudom, hogy mitol emelkedik a piac. Tenyleg nem a gyorsjelenteseket kellene olvasnom, hanem a tozsde igazgatosaganak a hatarozatait?
elemes
elemes 2003. 11. 07. 11:34
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Ha szakmailag felkeszult es tehetseges, akkor nem fogja elvallalni. Epeszu szakember nem vagyik ma a penzugyminiszeri szekbe.
elemes
elemes 2003. 11. 07. 11:32
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Az adohitel megszuntetese kifejezetten elenkitette a tozsdet. Fektess be iden, vedd igenybe a befektetesi adohitelt, majd jovore lepj ki a tozsderol es fizesd vissza az igenybe adohitel FELET.
.
Zsenialis, nemde?
Törölt felhasználó 2003. 11. 06. 12:17
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Valszeg nem o irta, bar allitolag a jaksity grafoman. Ettol fuggetlenul egy eltorzult arcnak kell lenni ahhoz, hogy a marketing csapat ilyennel szolgalja ki, s o pedig egy ilyet hagyjon jova.
Törölt felhasználó 2003. 11. 06. 11:45
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
lehet hogy a BÉT-es marketing csapat írta ezt a közleménynek nevezett önajnározást. Ettől függetlenül Jaksity jóváhagyta....
Törölt felhasználó 2003. 11. 06. 11:40
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Az 1-es es 4-es megjegyzesem kinek-kinek az izlesvilaga szerint itelendoek meg. Szubjektiv dolgok, mindenkinek joga van azonosulni veluk. Hajra! De legyunk mar egy kicsit tenyszeruek, s nezzuk meg a jaksity ige masik ket pontjat:
2. Normalis ember mondhat-e olyat, hogy neki koszonheto az index emelkedese?????
3. Az arfolyamnyereseg adot tavaly toroltek el. Iden az adohitelt torlik el. Szerinted utobbi arra vall, hogy a penzugyminiszter "felvilágosultan és aktívan támogatta a tőkepiac fejlesztését célzó elképzeléseket ... az adópolitika változtatásai révén"??? Szerinted ez elosegiti a megtakaritasok noveleset, amit jaksity szajkoz folyamatosan?
Okosto jas! Ne beszeljunk melle, valaszolj legyszi erre a ket konkret pontra!
Törölt felhasználó 2003. 11. 06. 10:02
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Én azért örülök, hogy az árfolyamnyereség adója megszűnt (főleg egy ilyen nyerő évben), míg évi 200.000 forint kamatmentes adóhitel szerintem nem számít túl sokat.
Persze az árfolyamnyereségadó eltörlése csak azt érinti akinek van árfolyamnyeresége.
Kár, hogy boeing ezt egy 30 %-os BUX emelkedés mellet sem vette észre.
Tehát
1., short volt és ezért rosszkedvű és kötözködő
2., nem ismeri az adótörvényt
3., csak simán rosszindulatú
4., mindhárom egyszerre
Másrészt az is világos, hogy a tőzsde emelkedése nem Jaksity miatt van, mint ahogyan a csökkenése sem.
Törölt felhasználó 2003. 11. 06. 09:42
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Elegge guszta, ahogy jaksity fenyezi magat. Ki a kutya volt kivancsi arra, hogy ilyen szinvonalasan cafoljon. Megtudhattuk, hogy:
1. benne meg nem fogalmazodott meg, hogy penzugyminiszter legyen. Mindig tudtuk, hogy szereny ember.
2. neki koszonhetjuk a bux emelkedeset. Thanx dear gyuri! Tudnal segiteni a nasdaq eseteben is egy kicsit?
3. a penzugyminiszter ur aktivan tamogatta a tokepiac fejleszteset az adopolitikai valtoztatasok reven. Peldaul az adohitel megszuntetesevel?
4. a tozsde fejlesztese legalabb olyan fontos, mint a penzugyminiszter szemelye. No most akkor rangon aluli lenne a penzugyminiszteri poszt?
Ennek az embernek lathatoan onertekelesi zavarai vannak. Sokan a korabbi erdemeire valo tekintettel elnezik neki, pedig inkabb segitseg kellene visszahuzni a foldre. Javaslom egy jaksity szobor felallitasat a vorosmarty teren, s minden kereskedes elott oda mehetnenk imadkozni az arfolyam emelkedese celjabol.
Törölt felhasználó 2003. 11. 05. 18:09
Tényleg akkora gáz lenne, ha véletlenül egy szakmailag valóban felkészült, tehetséges ember kerülne ebbe a pozicióba?
(Akkor is, ha a BUX valóban nem miatta lódult meg.)
Törölt felhasználó 2003. 11. 05. 16:59
Előzmény: #1  portfolio
Na nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát...!!!
I dézet:
"Az Igazgatóság által elfogadott stratégia megvalósítása jelenleg is folyamatban van - első látványos eredményei (a forgalom jelentős bővülése, a tőzsdeindex emelkedése,..."
Szó val akkor most a BÉT igazgatóságnak köszönhetjük hogy emelkedik a tőzsdeindex...??? Ez érdekes. Akkor a cégek menedzsmentje akár le is mondhat, elég ha a BÉT dolgozik...:-)

Topik gazda

kisvargazoli
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek