Topiknyitó: bpmcwap 2005. 12. 05. 08:50

Ismerkedés PETIvel  

A cím férreértésekre adna ugyan okot, ezért az elején leszögezem hogy ez is erre a FORUMra tartozo topik...Nem ismerkedési vagy társkeresési tippeket szeretnék kérni, hanem az EQUITAS PETIkéjéről szeretnék majd infokat gyüjteni... Egyenlőre egyszerünek tünik az elsőre tulbonyolitottnak látszó rendszer használata... Nem semmi, hogy milyen szinten lehet személyre szabni... szint, betütipus, méretek, portfoló adatok kezelése több szempontból, árfolyaminformációk, stbstb... egy dolog nem tetszik, az árfolyamokat illetően.. csak a webbrokiban kijelőlteket lehet figyelni és azok közül is mindet... nincs olyan hogy több kerinfo ablakot csináljak bizonyos kategoriaknak- pl: csipszek, spekipapirok, stb.. Ha mégis, csak én nem találtam rá a módjára, akkor plizz segitsetek... THX!

Az eslő kérdésem a részvényinfoval kapcsolatos... amikor 5mélységig nézem a konyvet akkor van egy olyan oszloop hogy cég/aj Ez mitjelent??? a cég gondolom hogy hányan állnak a szinten... az aj az mi???
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 12. 07. 23:31
Előzmény: #16  bpmcwap
Vazze, ez eddig is igy jott be???
En mindig csak a felsoig jutottam el es felettebb csodalkoztam is, hogy a cikkek kozott barmilyen melysegben tudok keresni, a forumban meg 1altalan.
Gontoltam, csak akkor jon be, ha be vagyok jelentkezve, mert azt csak akkor szoktam, ha beirok, amig csak olvasgatok, addig be sem jelentkezem, de most direkt kileptem eloszor es vazze ugy is ott van az also kereso is:-))))
Mind1, tied a sör bpmc!!!
bpmcwap
bpmcwap 2005. 12. 07. 23:16
amugy jobb oldalt lentebb van egy olyan hogy keresés, oda beirod, klikk és keresni ugyan nem fog, de bejon a kereső felulet ami két részre van bontva alulit használd!Azon belul mindent szépen értelemszeruen kell kitolteni!!!
bpmcwap
bpmcwap 2005. 12. 06. 19:31
Na végre ujra itthon!!!:)
Szal iszonyat gyors ez petigyerek...:) Ma laptopon 9500val nyomtam a tőzsdét!Ugy pörgött mint az atom!:) Az ebrokiba fél napokat kell várni mire visszajön a megbizásról a visszajelzés Petike meg köszini megkapta és köszöni el is adta!!!Naggyon komoly!!!Amikor annno az ebrokival tőzsdéztem igy laptopon GPRS segitségével, összeakartam törni a gépet olyan lassu volt az ebroki... ezzel... apukám... álom ez a rendszer!!!!Nem semmi!!!Ezt megirták!!!!Én hulye meg szenvedtem az ebrokerrel minden nap... Az eqin a mai piacon 2,6%ot sikerült nyerjek!!!Mi lesz ha visszajön a bika tombolni...???? :))) Má értem hova tuntek a skacok akik nyáron pörögtek a neten... biztos nyaralnak valahol...:)))
Törölt felhasználó 2005. 12. 06. 13:16
Előzmény: #13  bpmcwap
nem jártam még igy :)
ha egymás mellé méretezed át az ablakokat akkor mindegyik mindig látszani fog

másik kérdésedre a válasz: az ablak neve: netto pozició, netto db - nál láttad a nyitott állományt ha zártál akkor a Btto net érték mutatja a kereskedésed eredményét.
(ezt az ablakot is érdemes uj munkaterületen kezelni)
bpmcwap
bpmcwap 2005. 12. 06. 13:08
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
és ugy még nem jártál hogy a sok grafikonbol csak egyet negedett nézni???nem mutatta az osszeset csak egyet?
bpmcwap
bpmcwap 2005. 12. 06. 13:07
Előzmény: #10  bpmcwap
ja és még egy késrdés... van olyan hogy nyereség veszteség???nyitott? lezárt all???
Törölt felhasználó 2005. 12. 06. 13:06
Előzmény: #10  bpmcwap
bpmcwap
Az adott munkaterületeken belül az ablakokat méretezd át úgy, hogy egymás mellé-fölé stb elférjenek.
Ha betelt a munkaterület nyitsz másikat. ( a beállítások mentését ne felejsd el mert elvész a munkád)
pl: nekem van egy olyan munkaterület (átnevezve grafikonnak) ahol a fontos grafikonok (blue-k, bux, buxhati) mindig látszanak és ezeket 1 kattintással elérhetem.
Remélem segítettem.
üdv:
bpmcwap
bpmcwap 2005. 12. 06. 12:52
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
nem vagyok pingvin, ugy szólitasz ahogy jól esik, én is szoktam röviditeni-pláne ha nem emléxem a pontos nickre...
A beállitáasokkal egyenlőre nincs problémám... azzal van gondom, hogy felül ugye vannak a fulek amibe be lehet állitani hogy mit szeretnék látni azon a fulon belul... ezeket az ablakokat még pluszban alul is mutatja... kerinfo, papirinfo, stb... nekem az volt a gondom hogy hiába volt 5-6ablak beállitva nem lehetet látni egyszerre mindet hanem csak egyet és alul kellett klikkelgetni, mikor mit akarok épen látni...:( megoldottam jozan paraszt ésszel... kikléptem és visszaléptem...:))) De ha legkozelebb ilyen lesz akkor jo lenne tudni hogy lehet megoldani a problémát kibelépegetés nélkul... THX!!!!
Meg még egy THX hogy ilyen segitőkész vagy!
Törölt felhasználó 2005. 12. 06. 12:32
Előzmény: #8  bpmcwap
bp (hívhatlak így ugye nem gond ?),
konkrétan írd le milyen ablakokat (ajánlati könyv, grafikon stb ??) szeretnél mindig nyitva látni és megpróbálok segíteni, ha van időm és tudok.
bpmcwap
bpmcwap 2005. 12. 06. 12:04
Az a gondom hogy széttesik a rendszer... nem mutatja az osszes ablakot ami bevan álliva, hanem egyet mutat csak...
pl:Bal felul bemegyek a KERESKEDÉSbe és nem tutatja azt a 4-5 ablkakot egyszrerre hanem egy ablakto mutat teljes méretben... ilyenkor mit kell megnyomni, vagy hol lehet visszaállitani, hogy az osszes ablakot látni lehessen???
Törölt felhasználó 2005. 12. 05. 09:39
Előzmény: #6  bpmcwap
Sziasztok!

Nekem meg olyan kérdésem lenne a PETIvel kapcsolatosan, hogy némelyik elemzésnél amit kérek /pl. sorban az utolsó, mai BUX technikai elemzés/, az írja klikkelés után:
"Kernek SessionID-t is!" Ez mit jelentene?

Köszi?
bpmcwap
bpmcwap 2005. 12. 05. 09:24
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Köszönöm szépen mindenkinek!!!!
gps2 2005. 12. 05. 09:21
Előzmény: #4  gps2
na gepida mar le is irta pontosabban...:)
gps2 2005. 12. 05. 09:20
Előzmény: #2  minden6ó
En sajnos a mhelyemrol nem tudom a PETI-t hasznalni, de ugy alakitod a tablazatokat, kerinfot, ahogy akarod. Most csak fejbol tudok par tippet adni, de aki hasznalja gondolom pontosit...
Szoval az egyik menupontban van olyan, hogy globalis szures es lokalis szures. A globalis jelenti azt a szurest, ami alapbol ervenybe lep, ha uj kerinfot vagy arinfot letrehozol. Ezeket tovabb szurheted "lokalisan", azaz egy arinfot mondjuk lokalisan szurhetsz csak a bluekra, stb.

udv

gps2
Törölt felhasználó 2005. 12. 05. 09:13
Előzmény: #1  bpmcwap
szia!

-A webbrokinak nem kell mennie amikor kereskedsz a petivel. Ajánlat megadása: jobb klikk a kerinfo ablakban a részvény sorában a vételi/eladási ár mezőnél.
-A petiben be lehet állítani, mely részvényeket mutassa : Instrumentumok -> globális ( a teljes rendszerre érvényes) / lokális szűrés (csak az aktív ablakra érvényes)
-"csipszek, spekipairok" téma: ablak -> munkaterület -> új -> ide nyitsz egy új kerinfo ablakot amiből lokálisan kiszűröd a nem megjelenítendő részvényeket stb, aztán átnevezheted a munkaterületet vagy a kerinfo ablakot is "csipszek" vagy "spekipapirok"-á
FONTOS: ha haladsz valamennyit ne felejsd el a File-> Beállítások mentése!!

Üdv:
minden6ó 2005. 12. 05. 08:59
Előzmény: #1  bpmcwap
Szia Wap.

Cég : ennyi cégtől érkeztek a vételi,ill eladási ajánlatok, aj: ennyi ajánlat van azon a szinten a könyvben.Ebből ki tudod szűrni, -nem mindíg- hogy nagyobb a vevő,vagy sok kisebb...

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek