"Masszív felvásárlásokra számít idén a világ egyik legnagyobb alapkezelője, a BlackRock World Mining Fund portfólió menedzsere, a bányászati vállalatok körében. Az árazás ugyanis a szektorban most igen kedvező, a magas készpénzállománnyal rendelkező vállalatok ezért fokozhatják felvásárlási tevékenységüket." (Portfolio)
2019-ben megbízást kapott a Ferrobeton Zrt. a Mirrotron Kft.-től, hogy a svédországi Lundban épülő ESS projekt protongyorsító proton-forrás bunker részéhez gyártson speciális nehézbetonelemeket. A pályázat kiírója határozta meg, hogy a nehézbetonban magnetitnek kell lennie, amit SVÉD BÁNYÁKBÓL nyernek ki. Ezer tonna teherbírású hajókon érkezik az alapanyag a betont legyártó alvállalkozó, a dunaújvárosi Ferrobeton Zrt. telephelyére. A betont a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professzora, dr. Salem Georges Nehme fejlesztette ki többek között dr. Mezei Ferenc fizikus-akadémikus szabadalma alapján. Az első darabok 2019. decemberben indultak teherautókon Lundba, az utolsó 2022. januárjában érkezik meg a svédországi nagyvárosba. A lundi beruházáshoz tehát SVÉD ALAPANYAGOT használnak, itthon elkészítik a betonelemeket, majd elviszik Svédországba. Elég egyértelműnek tűnik............
Úgy tudtam, hogy a Hun Ásványfeldolgozó Kft. a Rudabánya HRSZ 099/1 bányaingatlan tulajdonosa. És (most jön a lényeg) a HRSZ 099/2 bányaingatlan bérlője. Tehát, ha jól értem, akkor a HRSZ 099/2 ingatlant, (ahol a nehézbeton alapanyag egy részét tárolják) a HunÁsvány BÉRLI a tulajdonosoktól. De ki a tulajdonos? A menedzsment! Érdekes, és akkor nagyon finoman fogalmaztam............ 2018. Úgy tudtam a környezetvédelmi engedélyt a társaság birtokolta, ami az alapanyag tárolását, szállítását szabályozza. Júniusban meg kellett volna kezdeni a vasút építését. 2020. Úgy tudtam azóta a vasútvonal rekonstrukciós munkálatai nem kezdődtek el. A csarnok(ok) építése, a berendezések telepítése, a technológia, a szabadalom, az engedélyek együttesen több Milliárd Ft-os tétel. HRSZ 099/1 bányaingatlan - sem úthasználati engedélye, sem kitermelési műszaki üzemi terv engedélye nincsen az anyag mozgatására! Környezetvédelmi engedély hiányában az anyag a területről nem szállítható ki! (1.624.122 tonna + 1.500.000 tonna) HRSZ 099/2 bányaingatlan - sem úthasználati engedélye, sem erdőirtási engedélye nincsen az anyag mozgatására! Az anyag nem szállítható ki! (250.000 tonna) A zárolt készlet tartozás, szerződés hiányában nem szállítható ki. A készlet per alatt áll, a tartozás kifizetéséig, rosszhiszemű jogcím nélküli tárolás! Az anyagra igényt jelentettem be elmaradt terület használati díj címén............
2019-ben megbízást kapott a Ferrobeton Zrt. a Mirrotron Kft.-től, hogy a svédországi Lundban épülő ESS projekt protongyorsító proton-forrás bunker részéhez gyártson speciális nehézbeton-elemeket. Hhhmmmm...........
Hhhuuú. Látom, nem vagy tisztában a cég előéletével. Sokat kell olvasnod. Ez egy 2006-ban kezdődött történet. Még egyszer leírom, nem tévedés 2006-ban..........
HUNMINING -- a magyar bányászatért
Lesz-e valaki,aki rátalál Rudabányára?
Üdv: