A HUMETET HOLNAPTÓL MAX. 10 NAPRA FELFÜGGESZTETTÉK A CÉG KÉRÉSÉRE !!!!!
A felfüggesztés oka az új engedélyekkel kapcsolatos bejelentés illetve új engedélyek megszerzése !!!
Sziasztok !
Olvasgattam az ősi topikok között.
Ajánlom ezt mindenkinek akik még kezdő spekulánsok és beragadtak a humetbe.
A célom csak az ezzel hogy ne ringassák magukat rózsaszín köddel borított álomvilágba.
Maradjon mindenki óvatos !!
Olvassátok el ezt a pár oldalt.
Kiváncsi vagyok hányan fognak most belém kötni......:-)))
Állítólag a hazai piacra akarják a hangsúlyt helyezni, de a hosszú és drága reklám is elég hamar letűnt a tv-k képernyőjéről, pedig reklám nélkül nincs forgalomnövekedés. Na ennyit a Humet Rt. vezetéséről. Egyébként pedig azt a híres összetevőt, amitől a humet olyan különleges, már külföldön is megtalálták. Pénz már nincs a cégben, most pedig jött ez a számlabotrány, ami minimum egy hatalmas pénzbüntetést fog maga után vonni, de az is lehet, hogy szabadságvesztéses következményei lesznek. Ezek után senki se várja, hogy a cég majd talpra áll.
Törölt felhasználó2002. 02. 24. 11:50
A napokban ismét láthattuk a humet instabilságát. Mint tudjuk, nagy kockázat nagy haszon, de a humet-részvény a kockázata bizony hatalmas. Már régóta látszik, hogy ez a pár fõs cég semmit sem ér. A cég lényege, hogy az árfolyamot mozgatva, minél több hasznot húzzanak a vezetõk, aminek természetesen a naiv kisbefektetõk isszák meg a levét. És ha már nincs benne pénz, akkor szépen tönkreteszik a „vállalatot”. Egy példa az árfolyam spekulációra: Nemrég az a hír röppent fel, hogy egy amerikai cég lesz a humet kizárólagos forgalmazója az USA-ban. Én erre rögtön felvettem a kapcsolatot azzal a bizonyos céggel, de még csak nem is hallottak a humetrõl. Késõbb persze megjelent, hogy az USA-ból nem lesz semmi, de az árfolyammozgatás ismét a vezetõket gazdagította. Na ennyit a humetrõl.
Megvan az eladás oka??? "400 milliónyi fiktív számla - a Humet cáfol Házkutatást tartottak az APEH adónyomozói a Humet Rt. irodáiban, ahol mintegy 400 millió forint értékû fiktív számlát találtak - közölte a HavariaPress. Az újabb nagyértékû számlabefogadó elleni eljárás a hírügynökség információi szerint része a vecsési számlagyár néven elhíresült ügynek. A tõzsdei társaság a tavalyi évet 136,2 millió forintos veszteséggel zárta. A Humet Rt. cáfolja, hogy cégüknél fiktív számlákat találtak volna az adónyomozók....." /forrás: http://www.origo.hu/ uzletinegyed/hirek/c eghirek/20020219400m illionyi.html/
Egy benfentes nem ad el ha bizik a jovoben. Tehat....Humet ezzel elismeri, hogy Corvina nelkul az USA ba nem tud bejutni. A kerdes most csak annyi : ki fog nyerni ? a jozan uzleti erzek (amely uton mindenki nyerne) vagy az elfogult egotizmus ?
Humet: A bennfentesek tovább adnak: A - 2002. február 7-ei - bejelentés szerint további 25 000 darabot értékesített Dr. Galamb Vilmos a HUMET it-tag, ezúttal 81 forintos átlagáron. A tranzakció idõpontja február 4. volt. Tehát, ha dr. Galamb Vilmos eddigi 150.000 e db eladott részvényét levonjuk, marad még 286.957 db. piacra borítandó tétel. És ki veszi, fogja megvenni?? Remélem nem kisbefektetők. Amennyiben a HUMET alól kibújnak a nagyok, szvsz csúnyán beszakadhat az árfolyama. Vajon megint látjuk majd a HUMET-et 15 Ft-os árfolyamon?? Ezen el kellene gondolkodnunk.
Pert vesztett a Humet (Világgazdaság Online; 2002-02-06 08:00)
A bíróság elutasította a Humet Rt. keresetét, mellyel múlt évi felügyeleti bírságát támadta meg. Így a tájékoztatási kötelezettség elmulasztása miatt a társaságra kirótt kétmilliós, illetve Civin János elnök részére meghatározott 250 ezer forintos díjat meg kell fizetniük az érintetteknek.
A bennfentes már menekül a süllyedő hajóról? HUMET részvény eladása: "A hivatalosan megjelent tájékoztatás szerint a dr. Galamb Vilmos a Senergie Rt. vezérigazgatója, egyben a Humet igazgatósági tagja a 2002. január 29. és 2001. február 2. közötti időszakban a Concorde segítségével az alábbi ütemezésben értékesített részvényeket: 2002.01.29. 20,000 db 81.5 Ft átlagár, 2002.01.31. 65,000 db 81 Ft átlagár, 2002.02.01. 40,000 db 81.5 Ft átlagár. Dr. Galamb Vilmos a Senergie Rt. vezérigazgatója, egyben a Humet igazgatósági tagja eladásának előzménye: A Senergie Rt. hivatalos - január 11-ei - bejelentése szerint a társaság vezetősége megbízást adott a Concorde Értékpapír Rt.-nek 436,957 darab Humet részvény értékesítésére január 11-én. A szóban forgó részvénypakett a Humet által kibocsátott részvények 1.75%-át adja. Tehát, ha dr. Galamb Vilmos 125.000 e db részvényét levonjuk, marad még 311.957 db. piacra borítandó tétel, mivel további bennfentes eladásról - eddig - még nem jött hír. És ki fogja megvenni??
Törölt felhasználó2001. 12. 04. 23:28
Tud valaki valamit a ceggel kapcsolatban? CSod lesz a vege?Vagy van valami kilatas? Kerem a velemenyeket!!
Törölt felhasználó2001. 10. 19. 18:26
Sajnos a mai közgyűlés nem volt eredményes. Valószínű, hogy belső viszályok hátráltatják a céget.
Törölt felhasználó2001. 10. 17. 22:17
A pénteki közgyűlésen mi lesz? Felszáll-e végre a köd és kiderül az új igazgatósági tagok megválasztása mellett, hogy mi a jövője a cégnek, vagy marad az áthatolhatatlan sötétség?
Nagy a csönd mostanában a papír körül.Se pozitív se negatív hír.Tud valaki új infót??
Törölt felhasználó2001. 10. 01. 16:11
...és a balance99-nek papíron több részvénye lett, mint a Civin házaspárnak. Érdekes közgyűlés elébe nézünk.
Törölt felhasználó2001. 09. 26. 19:49
Ma szépen gazdát cserélt, majdnem 3 millió részvény. Csak az a kérdés, hogy ki játszotta át kinek?
Törölt felhasználó2001. 09. 19. 17:25
Nem értem ki találta ki, hogy a Humetet bárki is fel akarná vásárloni. Épeszű, a hírére valamennyire is adó gyógyszergyár szerintem ilyet nem tesz. Üzleti szempontból egyébként sem tűnik egy hatalmas durranásnak kedvenc cégünk megvásárlása. A Humet-hullámvasútat véleményem szerint csak unatkozó Humet-Fan-Club tagok okozzák, s kezdő spekulános próbálgatják rajta oroszlánkörmeiket.
Törölt felhasználó2001. 09. 18. 22:16
A tegnapi -15%-ot, ma +15% követte a Humetnél. Vajon mi állhat a háttérben, csak nem a Richter (vagy valami más cég) szórta be a Humetet, hogy alacsonyabb áron kelljen ajánlatot tennie a részvényekre? Ma meg biztos észbekapott Civin és kitépte a könyvet. A kötélhúzás folyik, de ki lesz a nyertes? Civin, a szakmai befektető vagy a kisrészvényes aki spekulál nap mint nap, mint pl én...
Kedves dab, 1. Augusztus-szeptember ben nyaraltam, illetve szabadságon voltam, s sajnos beteg is:-( 2. Amióta a Portfolió megújult kevesebbet látogatom,s ez vonatkozik a Portfolió Fórumára is. 3. Technikai problémáim adódtak a belépéssel, így most újra regisztráltattam magamat. Ami a Humetet illeti: Véleményem, az hogy ami egy hónappal ezelőtt látható volt, az mára nyilvánvalóvá vált. A Humetben hatalmi harcok folytak -nem először-, ami a vezetés széteseéséhez vezetett gyakorlatilag. Olyan régi Humetesek kerültek végleg a cégtől mint Márton András, dr. Bukolyi Katalin stb. Ami a bullos cikket illeti: önmagáért beszél. Összes állítása egytől egyig igaz - ha nem lenne akkor nem született volna. Árfolxyamot lehet támasztani, de crash ellen nem lehet menni. Az amerikai katasztrófát a cég most takarónak használhatja, de ha komoly előrelépés lett volna a tűerjeszkedéssel kapcsolatban, akkor meg kéne hogy legyen az eredménye. Vannak amerikai kapcsolataim, melyek valóban arról számolnek be hogy akadozik az üzleti élet, de ezek hosszabb távon (ha nem lesz újabb tragédia) eltűnnek, ha nem is nyomtalanul, és az üzleti élet helyre áll. Ami pedig a részvény árfolyamának konkrét alakulását illeti: 2001.09.11. Igazgatósági ülés. Az árfolyam napon belül igen hektikus és lefelé tart, még a katasztófa előtt megközelíti a -10 százalékot. A katasztófa hatására limittel esik. Mindenki azt hiszi hogy az amerikai események hatására esett be az árfolyam. Két nappal később, csütörtökön megjelenik a közlemény hogy a new yorki katasztrófa napján az IT ülésen mik történtek (lemondások). ...
Az utóbbi napok borzalmas történései közepette érdekes dolgok zajlanak a Humet táján. A \"rendcsinálás\" már-már időszerű lépés, amikor egy cégnél nagy változások vannak kilátásban. Ez a Humetnél 2 dolgot jelenthet: 1. Civin nem kívánja átengedni cége irányítását a siker küszöbén, ezért mindenkitől megszabadul, aki nem tart 100%-osan vele. 2. Az új igazgatósági tagok már nem Civin belső környezetéből fognak kikerülni, hanem egy olyan szakmai befektetőtől, aki esetleg további tőkeemeléssel kerül be a cégbe. Ez utóbbi azért sem valószínűtlen, mivel nagyon úgy tűnik, hogy a Humet túl kis cég ahhoz, hogy egyedül boldoguljon a tengerentúlon (illetve külföldön), amikor a hazai eladásokkal is hadilábon áll. Ehhez egy nagyobb, tőkeerősebb, kiterjedt nemzetközi értékesítési hálózattal rendelkező céggel kell szövetségre lépnie, mint mondjuk pl. a Richter. Más kérdés, hogy a Richter inkább Oroszországban bír jelentős poziciókkal, mint Amerikában, de valami hasonló cégnek kellene lennie a potenciális befektetőnek. Kivánc sian várom a Humet szakértők (Döme, toti66, elemer, dkattila) véleményét eszmefuttatásomról!
Törölt felhasználó2001. 09. 13. 17:20
Drága testvéreim! Minden büszke tulajdonosnak gratulálok a gyakorlatilag értéktelen Humet papírjaihoz! Jó estét, jó zuhanást! u.i: Az Amerikát lehengerlő Humet azért továbbra is a szívünkben él.
Döme nem bántani akarlak, de nem egy túl szimpatikus megoldás, hogy ilyenkor nem válaszolsz a kérdésekre. Bezzeg amikor szárnyal az árfolyam, akkor mindig előkerülsz, hogy ugye megmondtam...
Dome, Es mivel tujda Civin elerni,hogy boven 73 ft felett maradjon a papir? A meseknek mar nem nagyon hisz a piac, marpedig Nagy Barnabas azt nyilatkozta, hogy ket-harom honapnal elobb semmifelekeppen sem varhato szerzodeskotes.Addig pedig meg legfeljebb csak ugy emelkedhetne a papir, ha civin el kezdi venni(de minek venne,ha eppen a napokban fog hozzajutni ahhoz a 5 millio darab reszvenyhez, es a tarsasag is vett mar 700k darabot)Amugy szerintem ez a ot millio darab papir(raadasul 73 ft-rol) kisertetiesen hasonlithato a voicestream-nal levo tobbszaz millio darab dt reszvenyhez, illetve a dt mta-ban levo 51% feletti reszesedesehez:mindn ehol attol felnek a befektetok, hogy mikor szorjak a nyakukba a reszvenyeket, marpedig civin mar jo parszor megcsinalta, hogy a felhevult magyar spekiket jol megtomte a papirral.Raadasul mintha a sztarcsevejben anno azt nyilatkozta volna a fovezer, hogy lehet, hogy nemsokara(mondjuk valszeg iden mar nem)ujra tokeemeles mellett fognak donteni.Nos az meg,hogy ez a humet eseteben mit jelent a piac iden megtanulhatta... u.i es akkor meg ne is beszeljunk a bull-holding cikkrol, meg a idei feleves minusz negyven milliorol(bar a humetnel sohasem a fundamentumok voltak a mervadoak)
toti66 Írod: "Nem akarlak megbántani, de negatív írásaidat olvasva a különféle fórumokon, úgy gondolom, hogy valamikor nagyot bukhattál a Humeten és ezért várod annyira, hogy a cég tönkremenjen." Nem én vagyok "negatív", hanem a "tények". A 15 - 20 és 25 Ft-os HUMET-en nem lehetett bukni - az akkori "hírek" alapján. Igaz én "hamar" kiszálltam belőle. Egyszerűen arról van szó, hogy egy papírt addig kell - szabad tartani, amíg a nyerési esély megvan. A HUMET esetében CJ sikkasztásáról s botrányszagú "hírek" jöttek ki. /ld: Bull Holding cikk/ A remény az egy dolog: a "tények" a másik. Szívből kívánom, hogy nyereséggel tudj kiszállni belőle.
HUMET klub
A felfüggesztés oka az új engedélyekkel kapcsolatos bejelentés illetve új engedélyek megszerzése !!!