Topiknyitó: szivacs 2012. 03. 22. 15:58

Hol válasszanak minszterelnököt Magyarországnak?  

1. Magyarországon

2. Berlinben

3. Brüsszelben

4. Moszkvában

5. Washingtonban

6. Pekingben

Írj egy számot!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 03. 26. 07:53
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
"Magyarországon a jelenleg is hatályos, az országgyűlés által többször is módosított, népszavazás által meg nem erősített "ideiglenes alkotmány" (1949. évi XX. tv. "Sztálini alkotmány") van érvényben"

Idén január 1-től új alkotmány van, csak mondom.
Törölt felhasználó 2012. 03. 26. 06:59
Magyarországon a jelenleg is hatályos, az országgyűlés által többször is módosított, népszavazás által meg nem erősített "ideiglenes alkotmány" (1949. évi XX. tv. "Sztálini alkotmány") van érvényben, amely azonban állam és jogfelfogásunktól idegen, történelmi hagyományainkkal ellentétes.
A Történelmi Alkotmány nem az állam akaratát képviseli, hanem az állam számára ír elő kötelező szabályokat. A jelenlegi Alkotmány szerint a legfőbb törvényhozó szerv az Országgyűlés, amit semmi nem korlátoz, hisz a normakontrollt az Alkotmánybíróság és a Köztársasági Elnök gyakorolja, csakhogy mindegyik függőségi viszonyban van az uralkodó pártokkal, hiszen azok választják meg őket...
Tovább a részletekért: link
szivacs
szivacs 2012. 03. 26. 00:31
Előzmény: #41  S52Raptor
Tökéletes!
Már csak két párt kellene: az egyik szerint a túrós rétesben legyen magyar kapor, a másik szerint meg görög mazsola! :-)
S52Raptor 2012. 03. 25. 21:54
Előzmény: #40  szivacs
Szerintem Magyarország legyen egy liberális diktatúra.
Minden döntés kézfelemeléssel a piactéren történjen.
Közben folyjon a bor meg a sör. (Inkább a sör).
Meg legyen minden szavazásnál kaja is. Sültek meg csülkös bableves. Meg rétes. Szeretem a rétest. A túróst! Aha.
Ja és én legyek a diktátor. Szavazással. Mert mindenkinek kötelező lesz rám szavazni.
Oszt én majd megmondom, mi a jó. Nekem. Na persze meg a népnek. Bár az kevésbé fontos. A nép úgyis hülye volt és az is marad.
Akinek meg mindez nem teccik, az menjen el a ... (hova is?)
szivacs
szivacs 2012. 03. 23. 18:07
Előzmény: törölt hozzászólás
:-) Na és akkor ilyen nemdemagógot még nem is írtam, pedig mekkora cucc:
"Szerintem válasszunk mi egy belevaló elnököt a Zúniónak.
A gyarmatosítók meg elmehetnek a sunyiba.
Ja és egyébként is: az ellenkezők fogják be a pofájukat.
Uff!"
datoja 2012. 03. 23. 18:02
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Anno /a "rendszerváltás"-kor/ elindulhattunk volna olyan úton is,hogy mi legyünk
"Közép-Európa Svájca",de Antall nagyvezírnek /forogjon sokat ahol van/ brüsszeli elvtársai ezerszer fontosabbak voltak,no meg az ország kiárusítása.
Bekre_Pal 2012. 03. 23. 17:54
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2012. 03. 23. 17:51
Igazán megtisztelő, hogy ennyi energiát szánsz rám, köszönöm!

A végén kezdve: megszoktam, hogy ezen a fórumon sokminden megengedett, de az önkritika szigorúan be van tiltva! Legalábbis még nem láttam rá követhető példát.
Amúgy pedig szükség sincs rá, mivel a kritika mennyisége nagyságrendileg haladja meg a jogos önkritika mértékét - ezért kritikahiánytünetek sem jelentkeznek. :-)

Nos annyit azért elismerek, hogy nehéz visszafognom az iróniára való késztetést olyan esetekben, amikor vastagon megeresztett sommás ám ugyanannyira féloldalas megjegyzéseket látok.
Ha ragaszkodsz a szóhoz, akár demagógnak is nevezheted ezeket:-)
"Szerintem válasszon nekünk egy belevaló miniszterelnököt a Zúnió.
A békementesek meg elmehetnek a sunyiba.
Uff! S52Raptor"
budoire 2012. 03. 23. 17:40
Előzmény: #1  szivacs
természetesen a Duna jegén!
Bekre_Pal 2012. 03. 23. 17:06
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2012. 03. 23. 16:33
Előzmény: #32  szivacs
nem érted...sokan sokféleképen gondoltak már erre csak sem a magyar mentalitás, sem a történelmi ..stb körülmények ezt nem tették lehetővé...mint kb ahogy az anarchia megalkotója (bakunyin) is csak álmokat kergetett...hehe LOL
szivacs
szivacs 2012. 03. 23. 16:32
Nomeg nyitott!
Pl. most is figyelmesen el fogom olvasni -ha leírod- hogy te miért gondolod így.
Sajnos nem írtad le, mire gondolsz :-(

A linkedet viszont figyelmesen elolvastam, ezek különösen tetszettek:
- H. L. Mencken humorista definíciója szerint a demagóg „valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták.” = a demagóg valaki, aki olyan terméket hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták. = bankok CHF hitelezése!
- Goebbelsi propaganda – hazugságok (akár óriási képtelenségek) folyamatos, állandó ismételgetése és terjesztése; mivel a tapasztalat szerint magának az ismételgetésnek is, az igazságtartalomtól függetlenül, nagy meggyőző ereje lehet. = pénznyelő
- Érzelmi „támadások” – kísérlet arra, hogy a vitát az érzelmek szintjére helyezzük. Példák: „Amit ön művel, uram, az egyszerű demagógia!” - nahát, te innen dolgozol? :-)))
szivacs
szivacs 2012. 03. 23. 16:10
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Tetszik!

Az a gyanúm, hogy más nem fogja nekünk megcsinálni, úgyhogy nekünk magunknak kell!
Törölt felhasználó 2012. 03. 23. 15:59
Előzmény: #29  szivacs
ó dehogynem, sőt én annak örülnék a legjobban, csak éppen realitása nincs,....pl. egy svájci vagy skandináv mintájú független szabad demokratikus jólétben élő magyarországhoz mit szólnál????
Bekre_Pal 2012. 03. 23. 15:52
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2012. 03. 23. 13:17
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
X

Te nem tudsz e kettőn kívül mást elképzelni?
szivacs
szivacs 2012. 03. 23. 13:12
Szia! Látom még nem jött el a te időd :-)

Demagóg? Hmmm...
Inkább elemző, logikus és mégis toleráns.

Nomeg nyitott!
Pl. most is figyelmesen el fogom olvasni -ha leírod- hogy te miért gondolod így.

Bekre_Pal 2012. 03. 23. 10:18
Törölt hozzászólás
datoja 2012. 03. 23. 09:01
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
A kettő egy és ugyanaz. :((
datoja 2012. 03. 23. 08:56
Előzmény: #1  szivacs
Javaslom,hogy ne miniszterelnököt,hanem királyt válasszunk!
Természetesen a Duna jegén.
A jelentkezőknek lábukon 50-50 kg súllyal egy jégtáblára kell állniuk,
s akire a parton állók 50+1 %-a igennel szavaz,ha kiér a partra,ő a király.
Ha nem,nem.
Holnap lehetne kezdeni!
Törölt felhasználó 2012. 03. 23. 08:16
Előzmény: #23  szivacs
Te mi vagy szivesebben?

1. a jóléti Eu "gyarmata"
2. orbánék kizsigerelt rabszolgája
szivacs
szivacs 2012. 03. 23. 00:31
Előzmény: #21  S52Raptor
Eszerint te nem tartozol a demokráciára igényt tartók közé hanem a mindenféle belső felhatalmazás nélküli külső hatalom által történő delegálásnak, irányításnak vagy híve?

A "Nem leszünk gyarmat" jelszót is a sunyiba küldöd, tehát azt szeretnéd, ha Magyarország gyarmati sorba kerülne?

A pofabefogatás óhajból következően pedig nem értesz egyet az eu kritikusaival, akik szerint Magyarországon sajtószabadság kellene - éppen ellenkezőleg, a cenzúra bevezetését szeretnéd?

Ez így együtt eléggé egy helytartóságra hajaz nem pedig egy szuverén országra!
mondoka 2012. 03. 22. 19:45
Előzmény: #5  szivacs
Az 5-ös pont = a 7-es virtuális ponttal.

Ellenben miniszterelnököt itthon választunk. Nincs közvetlen "vezérlés".
Közvetett befolyásolás főleg, ha egy adott kormány kilép az elvárt limitek közül -annál erősebben be van vetve.
S52Raptor 2012. 03. 22. 19:38
Előzmény: #12  szivacs
Szerintem válasszon nekünk egy belevaló miniszterelnököt a Zúnió.
A békementesek meg elmehetnek a sunyiba.
Uff!

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek