Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 11. 13. 14:52

Hogyan működik a tőzsde? Mi mozgatja az árfolyamokat?  

Ugrás a cikkhez
Megérkezett a hazai tőkepiacon egyedülálló, s kirobbanó sikert aratott Portfolio.hu füzetek - Technikai elemzés EGYSZERÛEN folytatása. Az egyszerre megjelent két kötetben a technikai elemzés legfontosabb alakzatait, valamint ezek használatát, illetve a japán gyertyákat mutatjuk be részletesen.

Az egyszerre megjelent két kiadványhoz a Markers grafikonrajzoló szoftvert tartalmazó CD mellékletet adunk ajándékba, melynek segítségével - 2008 elejéig tartó - hisztorikus adatokon keresztül tesztelhetik Olvasóink a Portfolio.hu füzetekből tanultakat.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=104501
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 05. 04. 06:20
Egyszer egy faluban megjelent egy férfi, és bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat venne, egyenként 10$-ért. A falusiak tudták, hogy vannak majmok a környéken, elindultak az erdőbe és nekiláttak majmokat fogni.

A férfi több százat vásárolt, 10$-ért darabját, és mivel a majmok száma csökkent, a falusiak is csökkentették erőfeszítéseiket. Eztán a férfi bejelentette, hogy mostantól 15$-ért veszi meg a majmokat. A falusiak újraindították a vadászatot. De nemsokára a készlet kimerült és a falu lakói visszatértek a dolgukhoz.

Az ajánlat 20$-ra emelkedett, és a majmok száma olyan alacsonyra csökkent, hogy egyre ritkábban lehetett majmot látni, nemhogy elfogni egyet. Ekkor a férfi bejelentette, hogy mostantól már 50$-t fizet a majmok darabjáért. Ezalatt viszont, mivel a városban akadt dolga, az asszisztense foglalkozott a felvásárlással.

Mikor a férfi elutazott, az asszisztense összehívta a falusiakat, és azt mondta nekik: „Nézzék ezeket a ketreceket, bennük az összes majommal, amiket ez a férfi megvásárolt maguktól. Eladom ezeket maguknak 35$-ért, és mikor visszajön, maguk eladják neki 50$-ért.”

A falusiak összegyűjtötték az összes pénzt, ami csak volt nekik – némelyek mindenüket eladták -, és megvették az összes majmot. Eljött az éjjel, és az asszisztens eltűnt. Nem látták többé sem őt, sem a főnökét, csak a mindenfelé rohangászó majmokat.

Azt hiszem, most már értitek, hogyan is működik a tőzsde.
Törölt felhasználó 2009. 05. 04. 05:33
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Súlyemelők.
Nehéz szakma!
o)

Jóregg!
Aki korán kel ....

link
Törölt felhasználó 2009. 05. 03. 18:37
hello!

Csináltam egy forexes oldalt, ahova rengeteg ingyen anyagot tettem föl, leírtam a stratégiámat és a kereskedéseimet is meglehet tekinteni.
Az oldal címe forexpips.hu!
Törölt felhasználó 2009. 04. 30. 21:24
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Hogyan működik a tőzsde? Mi mozgatja az árfolyamokat?

a tőzsdét emberek mozgatják.
Törölt felhasználó 2009. 04. 30. 20:57
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
minden penzzel vegzett tranzakcio (penzmozgas) penzbe kerul, amibol az allam megkapja a sajat reszet. kozvetve vagy kozvetlenul (valamilyen ado formajaban)
(pl. afa; szemely, ceg, bank arbevetele / nyeresege utani adok, stb. )
.
ezek ellenere azert nem gondolom, hogy arra hajtana, hogy ebbol nyereszkedjen
ha nem "bunteti", hanem tamogatja, hosszabb tavon sokkal nagyobb haszna tud keletkezni belole
Törölt felhasználó 2009. 04. 30. 13:52
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Az állam pontosan miként is nyerészkedik a tőzsdén?
Törölt felhasználó 2009. 04. 30. 13:44
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Hogyan működik??? Ezer féleképpen. Elektronikus, és nemzetközi mivoltából fakadóan sokféle behatás éri . Sajna a bróker társadalom nagyon manipulálja, a pénzpiaci alapok, de maga az állam a legfőbb nyerészkedő. Sokan látják a felvett pozíciókat megfelelő mélységben. Sokszor ellene indítják a piacot. Néha bármivel magyaráznak esést , emelkedést, de tudni kell a törvényszerűségek mellett ez az egész egy nagy manipulálás, pszichológia.
Törölt felhasználó 2009. 04. 30. 13:28
Előzmény: #1  portfolio
Ezeket az ismereteket több internetes portálon keresztül ingyen meg lehet szerezni. Nem kell más hozzá, mint angolul tudni. Megitélésem szerin ma a tőzsdézni szándékozók java tud angolul. Ezért nem hiszem, hogy nagy kereslet van ezekre a füzetekre. Maximum egyet vesz meg valaki, aztán rájön, hogy ingyen is mindent megtudhat amit kell, mert többet nem érdemes. A kockázat így is, úgy is az övé. A nagy tudású Newton sem volt sikeres tőzsdéző. Szerintem pontosan ott van a baj, hogy misztifikálják a tőzsdei ismereteket és azt jó pénzért megpróbálják eladni.

Én inkább széles éa alapos tájékoztatást adnék a folyamatokról, a lehetőségekről és a kockázatokról.

Ezért is döglődik a magyar tőzsde, mert nem széles rétegek hanem szűk kapzsi kör kíván meggazdagodni rajta. Olyan alapismereteket árulnak pénzért, amit más fejlettebb országokban közismereti szinten oktatnak.

Maga a tőzsde funkciója, a minél nagyobb részvétel kerül így veszélybe. Ma az elektronikus világban már nemcsak az ismeretek, hanem a részvétel is nagyon olcsó kell, hogy legyen, mert a kockázat a drága. Ezt kellene megérteni ihhon.
Törölt felhasználó 2008. 11. 13. 16:52
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 11. 13. 16:30
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
:))
Törölt felhasználó 2008. 11. 13. 15:35
Előzmény: #1  portfolio
Hogyan működik Aranyoskám??? Hát megmundum én magácskának! Folyton csak esik.... Az a fránya tűzsde az csak esik... Mer az ilyen ám. Bezony. No jó megmondtam.

Kis kezítcsókólom

Topik gazda

zolko2008
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek