Topiknyitó: upgrayeddAKS 2014. 04. 03. 23:26

Hedge, Róna, etc.  

ritkán vagyok ilyen rendes, hogy megmentek egy topikot a szétOFF-olástól :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 04. 04. 23:40
itt kívánom megjegyezni (hogy más topikokat szét ne OFFoljak vele), hogy az elkövetkezendő időszakban igen nagy valószínűséggel vagy egyáltaln nem fogok fórumozni (sem írni, sem olvasni), vagy csak szórványosan, mivel időm nem fogja engedni, ideje a szakmai továbbképzéssel többet foglakoznom (eddig elég lazán vettem, de az akadályokat is:) de mr kezd sűrűsödni a tananyag)

szóval kedves fórumozók, konteósok, laptopnácik stb. - bármilyen is legyen a választási eredmény, nem bújkálok el, nem disszidálok, stb. :) csak nincs elég időm, így is túl sok időt elb...tam vele, bár az is igaz, hogy tulajdonképpen megérte...
Elemes "kollégában" kellemesen csalódtam, ezt külön kiemelném :) hátha a választás eredménye is ilyen lesz...

P.S.: természetesen tudom, hogy kb. szökőévenként 1x fognak ide betérni mások, elolvasni meg végképp nem fogják, miket firkantottam, de legalább lesz hova "visszamutogatnom", ha visszajövök, és megvádolnak azzal, hogy berezeltem, elbújdostam, stb.
a hazai politika egy feneketlen kút, és nem akarok már túl sok időt "beledobni", meg nem is árt, ha végre többet vagyok a jó levegőn, bár azért pl. kerékpározni szoktam, meg nagy ritkán erősíteni :)
úgyhogy nem futamodtam meg sem a viták elől (bocs, ha félbemaradnak, c'est la vie...), sem a várható kamujobboldali győzelem elől... hajrá Magyarország, hajrá magyarok :)
Törölt felhasználó 2014. 04. 04. 00:11
Előzmény: #2  upgrayeddAKS
Róna Péter lenne a legjobb kormányfőnek!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 04. 03. 23:43
megnéztem a videót, sztem ez lesz az egyik "pénzváltós" túlzása R.P.-nek
szerinte a Hpt. szerint a bankok nem válthatnak csak úgy pénzt, azt bizonylatolni is kell

sztem ez kötözködés, valószínűleg amúgy is bizonylatoltak mindent, amit kellett (a bankok)

azért mondja, hogy pénzváltás történt, mert a Ptk. 523. paragrafusa szerint csak az a hitel R.P. álláspontja alapján, amikor ugyanabban a devizanemben történik a hitelfelvétel, mint a folyósítás, bár ez valszínűleg egy nagyon pontatlan megfgalmazás részemről :)

sztem ez sem így van, de nem vagyok jogász, üsse kő, induljunk ki abból, hogy csak az a hitel...

ekkor viszont a bankoknak át is kellett váltaniuk, amire állítólag nem volt törvényi felhatalmazásuk... ez elég régi videó, amikből ezeket "összekapartam", és elég sokat wtf? wtf?-eztem közben, szóval nem én vagyok a téma szakértője, a magánvéleményem meg már összefoglaltam: nem gondolom, hogy így volna

azt nem tudom, hogy mire megy ki a játék R.P.-nél, lehet, hogy csak kampányol, de szvsz inkább meggyőzte magát arról, hogy úgy van jól, ahogy gondolja, és néhány kisebb kérdésben személy szerint egyet is értek, de a teljes koncepcióban nem

azt, hogy a régi önmagával ezt az egészet hogyan egyezteti össze, azt tőle kell majd megkérdezni, mert lövésem nincs, mit gondolt korábban, és őszintén szólva arról is csak valamennyi (nem sok) fogalmam van, hogsy most mit gondol

a támadást néhol nagyon erőltetettnek gondolom, talán az van mögötte, hogy évek óta szajkózza, hogy gond lesz a devizahitelekkel, és bejött neki - most pedig talán elismerést vár, hogy OK, tényleg megmondtad, talán azt, hogy rendeződjön az egész kalamajka, talán mind benne van... erről is őt kell megkérdezni, és csak annyit akarok találgatni, ami segít az egész megértésében, tehát sem védeni, sem támadni nem akarom, engem inkább "csemegeként" érdekel a téma, hiszen nem volt devizahitelem, de minden szempontból érdekes a téma: pü.-i, jogi, "szociológiai", stb.

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek