Opus, 4ig, waberers, wallis, est és társai. A "kispapírok" zömében a kisbüfik veszteségben üldögélnek, de még sokan elhiszik, hogy ingyenebéd létezik. Józan gondolkodású topik szükséges, hogy ne csak a felbeszélőket olvassák.
Kulturált megnyilvánulás szükséges!
Igen? akkor eljen a Gauss gorbe ! Az invesztorok igazi tudasanak alpkove ! ;-) Amugy nem haszontalan az ismerte. Peldaul a tozsdechartok igen nagy reszeben ido/ertek dimenzioban most 3 szigmas korszakban vagyunk.
Hatalmas technikai és elméleti tudásod mellé a humorerzeket kéne lassan fejleszteni.. Az Bull és Bear piacon is hasznos. Látványosan van tér a fejlődésre ;)
A "Haztartasok tozsdei" temahoz. . A neptomegek penzugyi dontesei jol leirhatok Elliott modellel. Konkretan lehet az tozsdei ceg arfolyama, lehet deviza index Japantol Braziliaig, lehet nemet bankbetet vagy kinai kamat alakulasa, es lehet akar haztartasok vagyoni dontese is: peldaul az ingatlan-arak alakulasa, vagy a tozsdebe tett penz mennyisegenek valtozasa. Igy a maganszemelyek, haztartasok penzugyi dontese leirhato Elliott modellekkel. . Ettol meg leirhatok mas modellekkel is. Peldaul a szokasos fundas modszerekkel, vagy a maniakus penzmohosag idoszaka az LPPL modellel, vagy a penzaramlasi iranyok a Granville OBV modellel. . Aki viszont ebben a temaban a Gauss gorbet emlegeti, annak errol nyilvan nincs alapfogalmi ismerete. . Amugy nem meglepo. Regota ismert az emberi magatartasban a hozzaertes/ontudat alakulas aranyainak mikentje. Ugyanis a technikai elemzes ismerete haszontalannak deklaraltatik es nepszerutlen a bull piacok idejen. Minel nagyobb a bull hangulat, annal inkabb. Lasd pl OPUS topikban, ott 18 honapja a beirok kozel 70%a tagadtak, hogy arra ervenyesek volnanak a TA szabalyai. " Az OPI mas, az kulonleges ! " Tenyleg ? Most is? Bull piacban minden kisuttoro TA ismeretek nelkul is zseninek gondolja magat, mert a ceg emelkedik amibe belevett. . De majd a TA igen nepszeru es hasznosnak mutatkozik nemsokara. Amikor majd, a bebukott penzu tomegeknek elkezd derengeni a tudas hianya, majd a kialakult es erezheto Bear piacok idejen. Ebben sincs semmi meglepo: akkor a ketsegbe esett korabbi zsenik elkezdenek tanulni, hogy hatha megis atlatjak jobban a tozsdet. A kenyszer lesz a TA tanitomestere, es a jovobeli nepszerusegenek okozoja. . De most meeg bull piaci hangulat van BUX-on, Magyarorszagon. Ennek megfelelo a geniuszok velemenye a TA-rol is. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20190613v00qne1dk.jpeg
Én sosem mondtam hogy egy irány van... Igaz azt sem hogy 200nal opi kissgoodbye majd amikor mégsem akkor benne voltam végig mert lppl modellel várható volt. Csak nem azt kommunikaltam XD jó az öreg de elfogult, elszabadult hajokotel zsiday venaval megaldva ;)
Lehet károgni Pomperj-jel kapcsolatban, de egyelőre őt igazolják a mozgások. Az elmúlt 2-3 évben tőzsdézéshez csatlakozók megszokták, hogy csak egy irány van, de ezután be*opják, hogy van még egy...
Hanyatló kispapírok kora - Nagy összeomlás jöhet!
Kulturált megnyilvánulás szükséges!