Hmmm, elvileg a marqves elleni "hadjáratot" én indítottam, mert nem tetszett, hogy nyilvános blogon, sok tudatlant erősen befolyásolva jelenteti meg saját véleményét. Ha tudja, hogy milyen sokan mozdulnak rá a véleményére (és ebben biztos vagyok), akkor szerintem jobb lenne, ha kicsit visszafogottabban írna a blogjába. Nem értek egyet veled DLPH ennek a fórumnak a lebecsülésében, szerintem egy sikeresen elhelyezett nagybetűs hír igenis alkalmas komoly spekulációk elindítására. Minthogy igen élesen kikeltetek ezen vélemény ellen, és nem szeretek rosszat gondolni másokról, elhiszem, hogy marqves célja nem ez volt a blogjával, és elnézést kérek tőle, amiért ilyesmit feltételeztem első dühömben.
Azt viszont tartom, hogy a blogban megjelenő nagybetűs beírásokat egyesek kihasználhatják saját kis pecsenyélyük sütögetésére. Nem tudom nem észrevenni, hogy az utolsó két blogbejegyzés után milyen "rally", majd durva visszaesés jelentkezett.
"Egy nagybefektető (BEFEKTETÉSI BANK, VAGY ALAP !!! TESSÉK EZEN GONDOLKOZNI !!!!!!!!!!! ) el fog gondolkozni, hogy olyanba fektessen, amely termel, de MAXIMUM duplázhat 2-3 év alatt árfolyamot, vagy ha beleteszi ugyanazt a pénzt a Genesisbe, akkor 10-15 - SZEREZI A PÉNZÉT. marqves "
Marqves
vagy valaki mondja már meg nekem, hogy idestova 12 hónapja keresgélnek befektetőt, ezidáig sikertelenül...
Most „hirtelen” mitől fognak akkor találni??
Hiszen a fentiek ezidáig is adottak voltak!
Ez, amit írtál,
" A startup koncepció kockázatvállalásának ára van, ehhez pedig sikeres esetben nem mindegy milyen megtérülés párosítható, különben aszimmetrikus kockázat-hozam helyezetet vállalsz, "
tökéletesen igaz, szerintem is. Ennek ellenére az a lélektani indíttatású vélhetően tény, hogy ez itt most a kisbüfik körében nem nagyon hat meg senkit, szerintem áll. Olyan messzire nem hiszem, hgy bárki gondolkodna és kibírná relaizálás nélkül.
A probléma viszont áll. Már az enyém. Az általam önkényesen "összeesküvés-elmélet " -nek aposztrofált első hsz-ed, ami ha igaz, meglehetősen aljas viselkedést sejtet az illető személyről, (és egy másikról is), továbbra is zavar, nem egy hanem 2 tényezőt is kritikával illetsz, az egyik a megvalósítás valamilyen stádiumához kiszámítható célár hibás volta, a másik egy szándékos és meglehetősen hatékony és kártékony manipuláció itt a fórumon, és blogon. A többi olvasóhoz: nyugodtan szóljatok, hogy ez off, nagyon nem hat meg....időpocsékolás csak,. Nagy kisfiú vagyok, azt írok, ami nekem tetszik.És nem tetszik, hogy egy svédcsavarral ki lett kerülve Marqves aljassággal való megvádolása, és a célárak körüli vitába torkollott.Szerény nyomott véleményem szerint illene Marqvestől elnézést kérned dmz.Tisztelettel.
Törölt felhasználó2008. 04. 08. 00:46
Sziasztok!
Ma nem voltam jelen, és kivételesen érdemes volt végigolvasnom a topikot... ami a spanyol cikket illeti, a blogon fent volt (van) a link a cikkhez. (febr 26 óta) Aki akarta volna, megtalálhatta volna... link
link: diariodecadiz.es
A cikk Isoluxos passzusait, nem tettem bele a saját magyar nyelvű cikkembe, mivel Frontin, Vroka, Rényi Gábor, és Arno Meuser közreműködésével kideritettük, hogy kacsa, pontosabban, erősen kiszinezett történet. Magam részéről nem szándékozok álhíreknek teret adni a blogon, maximum a hangzatosabb címekig merészkedek el. Amúgy nem sokon múlott, hogy publikálva lett az Isolux story...
Itt a fórumban is szembe fogok menni az álhírekkel való spekulálásnak, még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik, ahogy sok minden más sem, velem kapcsolatban...
Amiről most Marqves feltételezésem szerint sejtelmeskedik, igaz lehet, bár nem beszéltem erről vele.
Mik34: iwiw-en válaszoltam Neked a topikos megkeresésekre, bár célt tévesztettek! Trendlines fórumba kellett volna... vagy a blogosra... ;-)
Ha még egyszer elfogultnak mersz nevezni.....szállj magadba!
(és emlékezz, hogy te írtad, hogy ne cáfoljam a hamis hírt, mert pozitívnak tűnik, és neked ez lenne a jó, valamint arra is, hogy TE hányszor vetted a fáradtságot, hogy nemhogy utána kérdezz ,de legalább pontosan utána olvass bárminek, vagy elmenj bárhova tájékozódás céljából, vagy legalább beismerd, ha zagyvaságot irogatsz egy egész hétvégén át!!!)
Na végeztem.
PS: Mindenkinek: Bocs ,hogy tele személyeskedtem a topicot, de ez most muszáj volt, hogy kijöjjön.
:/
Egyébként pedig röhej, hogy ez a másfél hónapos cikk MOST lett volna pozitív hír.
Pontosan ezért kérdeztem rá, mert Akkor Aznap én is azt hittem, WOW ez az!
(És szerettem volna beírni ide, és örülni neki, pont úgy mint te barátném)
DE...
Nem bizonyult annak.
Enviado el: miércoles, 27 de febrero de 2008 17:56
Para: arno meuser
Asunto: FW: Isolux
...But this article seems to be in a big part a fantasy story , however , ISOLUX first contacted us to negotiate possibilities of being our constructor , because they definitely have a lot of experience with that kind of construction as partner of the company T-Solar which uses the same machinery we will use , so fare the article is correct. But of course nobody was dealing with them a concrete deal at this time and the black marked parts of this article is pure invention of this guy to sell his news. There are a lot of positive rumours and hopes about our project in Spain, it is for this area one of the most important new projects and maybe this is the reason of this a little overdone article.
És Ime a rész(ek) amit kiemelt feketén(tehát ami fantazmagória):
Genesis negotiated incorporation Isolux its solar plant in Cadiz
Francisco Vallejo, counselor Innovation, surrounded by executives of Genesis, yesterday Tecnobahía (Cadiz).
...Genesis Energy Investment Group, is negotiating a strategic alliance with the Spanish construction company Isolux Corsán to develop the manufacturing plant of photovoltaic panels...
The firm based in Hungary also seeks access to the hand Isolux the supplier of the machinery needed to produce ultrafine panels, whose technology is the same as that used in the manufacture of flat panel displays (LCD) television. The machinery is the critical point in this kind of factories, which already accounts for 90 percent of the total. The United States is the main supplier Applied Materials, which joins others such as the German Linde Nippon Sanso.
The options of the alliance include even the possibility that the Spanish group to take a stake in the capital of Genesis Solar Spain, which could be around 10 percent.
Nem az én dolgom hogy cáfoljam, mindössze próbáltam megosztani az infóimat mindenkivel.
Azt hittem ez a topic lényege.
Elképesztő mi megy itt, Marqvest, Mercuriust letámadjátok, hogy felbeszéli, meg elfogult, ha meg az ember utánanéz vminek, és közle mire jutott, akkor szemétláda, mert nem emelkedik hamis hírre az árfolyam?!!
Mittom én, miért agyalta ki az újságíró, és milyen suskusra alapozta, még az is lehet lesz vmi hasonló, de nekem azt mondta a management, hogy ugyan valóban megkereste őket ez a cég, a majdani gyár konstrukciós munkáira jelentkezve, semmi egyébről nem volt szó!
Amúgy épp ezért voltam dmz elemzésére is kíváncsi, jó dolog ,abban is van mihez tartani magunkat, persze, a 20K lesz jővőre is pozitív 'hír' lett volna!!!
(És felőlem még lehet is annyi, a piac nem feltétlenül realista)
Ettől fggetlenül nem mondhatod komolyan, hogy le kellett volna tagadnom, hogy hallottam erről a cikkről????
Te jó ég!
ex: sztem te nagyon keversz vmit.
(ill. az is kiderült, hogy neked sokminden Geni-vel kapcsolatos hír kategóriába esik, még a saját emléleteid is:)))
Emez utóbbi cikket pedig nem én, hanem Arno Meuser minősítette 'kacsának' ill. alaptalan újságírói spekulációnak, de ezt már mondtam volt.
Megakadt rajta anno a szemem, és levélben érdeklődtem az Isolux-téma felől Rényi Gábornál, tudniillik furcsálltam, hogy a 10 spanyol cikkből csak egy említi, és az is enyhén bulvárosnak tűnt.
"Szinte minden Genivel kapcsolatos cikket Roka, Merc vagy apricot kacsának minősít"
exmnbs, ez rágalom:) én azt minősítem kacsának ami kacsának minősül
kár hogy a te állításaid között különösen sok ilyen van, de ez ne az én hibám legyen már, ne is haragudj...
jányók
mán megínt etymást húzátok iten?
níncsen is ásás mán még nem ásák kifelé a gyárat
én nem túdok kűlföldijül mér kéne?
60000 fórin lesz jövő héten
búkszer monta
meg az econettet is
enek is beómlás lesza vége mínt a phílakgsziának
jányók
mán megínt etymást húzátok iten?
níncsen is ásás mán még nem ásák kifelé a gyárat
én nem túdok kűlföldijül mér kéne?
60000 fórin lesz jövő héten
búkszer monta
meg az econettet is
enek is beómlás lesza vége mínt a phílakgsziának
gazdy ha te látsz egy folyamatot és abbol lekövetkeztetel egy cselekvést akkor az nonszensz ha van olyan informácio amiböl le lehet következtetni ellentétes cselekményt történést is!
te az ajánlati könyvböl köetkeztetsz van aki külföldi informáciobol következtett.
én az utobbit tartom jobb indikátornak.
érted?
ahogy azt látni hogy egy valaki elad és te azt a következtetést vonod le hogy nincs befektető.
akkor vannak olyan infok amiböl levonhato az a következtetés hogy van pénz.
érted?
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...