sly36:
ezt mindannyian olvastuk anno. A nyugalmi szintemen mit sem változtat.
Esetleg arra kapnám fel a fejem, ha
- Rényi szétzippzárazná a fejét és előbújna egy zöld lény (nem összetévesztendő az arcüreggyulladással)
- egész nyáron sötét lenne
- kiderülne, hogy a Norbi Update termékek egészségesek.
Idézet egy Rényi Gáborral történt interjúból, hogy mégse legyünk annyira nyugodtak:
Manager Magazin 2006.október:
mm: Ön volt az első cégvezető, akit tőzsdei bennfentes kereskedésért jogerősen elítéltek egy vétségért, felfüggesztett fogház- és pénzbüntetést
kapott. Hogyan tekint vissza erre az ügyre?
R.G.: Először is nem bennfentes kereskedelem volt, hanem tiltott értékpapír- kereskedelem, ami egészen más. Ráadásul, miközben folyt a bírósági per, már megszűnt ez a vétség.
mm: Mielőtt beleesünk abba a hibába, amibe nagyon sok magyar üzletember, hogy azt mondja: ami akkor volt, az nem is számít, nem is volt bűncselekmény, a jog különben is még fejletlen volt, és különben sem csináltunk semmi szabálysértőt, azért írja le a saját szavaival, hogy Ön szerint mi történt!
R.G.: Tiltott értékpapír-kereskedelem vétségével vádoltak engem, azért mert úgy értékelték, hogy én olyan információk birtokában voltam…
mm: Mint a cég egyik tulajdonosa és részvényese...
R.G.: …amelyeket átadtam volna a szomszédomnak. Ő néhány nap alatt tízmilliós nagyságrendű részvényt vásárolt, az árnövekedés pedig néhány hónap alatt igen jelentős volt. Ezt az árnövekedést annak tudták be, hogy a stuttgarti tőzsde OTC kereskedésébe bevezettük a papírt. Azzal vádoltak, hogy én, aki egyáltalán nem vásároltam részvényt, felhajtottam az árat, és megmondtam neki, hogy fölmegy a részvény ára, mert majd bevezetjük a részvényt a tőzsdére. Amikor azonban ő vásárolt, akkor még nem is volt döntés arról, hogy bevezetik a részvényt, még engedély sem volt rá. Az Ernst and Young szakértői véleményével szemben a bíróság egy 19 éves egyetemi hallgató diákköri dolgozatát fogadta el autentikus szakértői véleménynek, és az ő megállapításaira alapozta ítéletét.
mm: Tehát ártatlannak tartja magát utólag, a bírósági ítélet után?
R.G.: Igen. Hoztak egy döntést másodfokon, amit én akkor tudomásul vettem. A másodfokú bíróság, amely nem vizsgálhatta érdemben az első fok mérlegelését, nem változtathatta meg a döntést, mivel nem talált eljárásjogi problémát, csak csökkentette a büntetést, és azonnal mentesített a büntetett előélet összes következményei alól. Ez egy vicc volt. Utólag nem akarok semmit hozzáfűzni, de az életem egyik legnehezebb időszaka volt. A cég igazgatósága rendületlenül és végig támogatott és megbízott bennem. Nem akarom magam áldozatként beállítani, de ha tényleg elkövettem volna valamit, akkor rendesen meg kellett volna büntetni. De nem ez történt.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...