Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Szerintem csak long lehet és ez lesz a Humansofté.
Ha azt nézzük mennyi cég vett drágán papírokat (ECO főtulaj B.CS.és Szigetes barátai,Syni és a főtulajai,RFV is sokkal magasabbról állt neki venni,stb)
Jó ötlet lehet kiszívni az olcsó papírokat majd az árfolyamot feljebb lehet tenni kisebb összeggel is.
Talán ez lesz a Humansofté.60edb
Itt már 1 éve gyűjtik.Illés kipottyantása után jött szerintem nekik az ötlet,hogy akvi lehetőséget halasztják és itt megszerzik a lehető legtöbb papírt olcsón,nagy türelemmel.
A bét honlapja szerint még van 600 kontraktus novemberi határidős részvény, az sztem 60.000 db. Ezt ma át kéne kötni (lehet hogy tegnap ezt kötötték csak nincs még lekönyvelve), szóval a nagy forgalmak simán a naptárnak is köszönhetőek, semmi valós adásvétel nincs mögötte, azaz valaki már egyszer megvette, tartogatja, fizeti érte a díjat, költséget és vár mert hisz.
Valaki prompton kis tétellel, valaki határidő naggyal.
Kicsit olyan érzésem van, hogy Móricz nagy trükkös, pflaxot is egy éven keresztül jegelték, most talán mocorogni kezd, itt is lehet, hogy hosszú ideig semmi nem lesz.
Az látszik, hogy közkéz alig, jelentés után sincs kötés, gondolom azért 2300-2350 körül megint megjelennének a nagyobb eladó tételek.
Én is pont így gondolom.Szerintem is alig van a kicsiknél papír.
Ha nem átkötés akkor egymást próbálják kivéreztetni.
Azon azért csodálkozom,hogy senki nem dobta a pakkját eddig a kicsik közül.
Én gyűjtöm tovább.
Most értem haza.146,4 milla forgalom.
Ennyi átkötés lenne?Lehet bejelentés lesz.Vagy valakinek kimutyizzák olcsón?
Nem gondoltam ekkora forgalomra,mert miért nem kötötték át akkor pl.tegnap,vagy holnap?Valaki érti?
A port..... egy m..... sz....... cég akit simán lefizetnek hogy befolyásolja az árfolyamot mindenféle félrevezető cikekkel. Héte elején a TVK-t akart beszkítani ma meg a Freesoftot. Q4 jó les tartani kell és eladni 3K felett addig pihi és no para.
VKi veszi nagyban
Legjobb 5 ajanlat
Ár Darab
E
l
a
d
á
s 2219 80
2218 100
2200 90
2197 49
2196 45
V
é
t
e
l 2011 90
2010 48
2009 40
2006 120
2005 100
Mondjuk megnézve az anyacég Eredménykimutatását, csak a személyi jellegű ráfordítás volt 230.193, ez nagyjából arányosan oszlik el, úgyhogy ebből az utolsó negyedévre lesz 76.731, az anyagjellegű meg 374.061 az első 9 hónapra, ebből arányosan 124.687 marad az utolsó negyedévre.
Azaz ez a két tétel összegében ki is adja a 200.000 millás költséget.
Tekintve, hogy az árbevétel 942.138-ról esett 347.734-re, viszont a nagy volumenű, áthúzódó projektek az utolsó negyedévben zárulnak és számlázódnak, így valószínűleg nullás anyavállalati eredmény mellett a leányok tartják a terveket és konszolidáltan kicsi elmaradás lesz a 200 millához.
Én is így gondolom.
Az azért érdekes,ha a 2 nagyobb bevétel megérkezett volna (csak a 4Q-ben érkezik)akkor itt most 1 jó jelentésről írogatnánk.
Persze csak akkor ha a várakozásokat nem vitték volna lejjebb.
Az azért érdekes,hogy senki nem veszi spekire,hogy jövőre pl.hatalmas állami megrendelés érkezhet.Most nehezen lehet elképzelni,pedig a Free akkora itt határon belül,hogy a kormány nem tudja megkerülni.A másik pedig az,hogy a hazai cégeket akarja előnyben részesíteni.A Free pedig 100% magyar.A pályázatokra többen adtak ajánlatot és a legolcsóbb nyert.Szerintem márpedig jönnek megrendelések az államtól akár már jövőre is.
Meg a szinten gyengelkedo synergonnak is honapokig 50%kal magasabb aron forogtak a papirjai, mint a mostani ara. Mindennek volt mar felivelo szakasza, csak ennek nem. Kiszamithatatlan ES illikvid, szet van ez a papir spekizve. Nem lehet belole kiszallni, csak rossz es megrosszabb helyen.
Akkor fog ez megindulni, mikor mar senki nem szamit ra.
Szerencsere nem sok penzem van benne, igy csak kicsit bant a dolog. Minuszban nem tervezem eladni.
Be fogok tenni egy ajanlatot es kikapcsolom a gepet. Altalaban nem ez a strategiam, de itt nem megy maskent. Egyszer majdcsak teljesul.
Akkor lehet fellelegezni, hogy ennek a remalomnak vege.
Hogy lesz ebből nulla az anyacégben ?
Most 243 milla a veszteség, úgy, hogy a folyamatban levő nagy projektekre már aktiváltak 45 millát, azaz szumma -285 milla.
Q4-ben is legalább 200 milla ktsg lesz, azaz kb 500milla ( 285 + 200 ) árbevételt kellene realizálni, ami máfélszerese az eddigi árbevételnek ...
Az előző évek mínuszai után most pluszos lesz a cég, lehet ez még 150 milla is összességében, de jövőre sem lesz több az eredmény az állami stop miatt.
E miatt nincs növekedési lehetőség a cégben.
Az más kérdés hogy az árfolyam 300 milla mínusznál magasabb volt mint most amikor meglehet a 150 milla plusz.
ebben a negyedevben -4M EBITDA keletkezett. a 3Q09-ben pedig -92M. azert ez is valami.
a kovetelesek viszont 40%-kal ugrottak meg a bazishoz kepest. 1.7mrd azert ez is jelentos! Ha a Humansoft es az Axis tudja hozni a tervet az mar kiraly.
Az anyavallalat atcsuszott projektje pedig a Q4-ben realizalodik.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace