Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 03. 18. 19:26

Forex tréderek ide  

Akkro itt beszéljük meg a forexes dolgokat. Kezdem én. Ha külföldi rendszerrel jáccol, akkor adózás pölö hogy megy? Ahol be van jegyezve a ker. cég?

Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 11. 07. 12:27
Előzmény: #14659  Törölt felhasználó
a legfontosabb amit tadzso is írt, az hogy nem kell kitalálni merre megy az árfolyam...ha az előző napokban felfelé ment akkor arra kereskedek, ha lefelé ment akkor arra kereskedek...mindig is a trendkövető stratégiák fogják vinni a prímet a piacon, hisz már eleve előnnyel indulnak...persze attól még trendellenes stratégiával is lehet pénzt keresni, sőt ! csak kérdem én ha előnyöm van a piacon, akkor miért ne kereskedjek ezzel az előnnyel a kezemben ???
Törölt felhasználó 2012. 11. 07. 12:21
Előzmény: #14658  Törölt felhasználó
link

szerintem nagyon egyszerű stratégia...mindenféle indikátor nélkül....
Törölt felhasználó 2012. 11. 07. 11:50
Előzmény: #14657  Törölt felhasználó
én is max 20 pontos stopot használok...bár van úgy hogy 7-8 ponttal megúszom ha nagyon jó helyen sikerül belépnem...15 pont feletti stopnál már alkalmazom azt hogy rr 1:1 teljesülése esetén 1 pont nyerőbe húzom, nem nullába....illetve 10 pont alatti stopoknál csak 10 pont után húzom nullába.....

felteszek néhány trédet, hátha esetleg segít valakinek....semmilyen indikátort sem használok a belépéshez, tehát rém egyszerű a stratégia :) csak chartot figyelem több időtávon....

délelőtt 9-12-ig kereskedek általában dax-szal....délután 15:30-tól snp-vel...
Törölt felhasználó 2012. 11. 07. 11:34
Előzmény: #14655  Törölt felhasználó
szerintem nagyon hasonló lehet a menedzselési stratégiánk....valóban nagyon hidegvérűnek kell lenni hogy ne zárd le profitban, bármit is csinál a chart..én ugye dax-szal kereskedem az meg pakolja rendesen az ellentétes jeleket percesen ha benne vagy egy jó trade-ben :) de már megszoktam kézzel csak akkor szoktam zárni ha a maximálisan meghatározott céláram előtt megáll néhány ponttal, de ekkor már kb. rr 1:3 van minimum, itt meg értelmetlen pókerezni néhány pontért. én is supertrendet és parabolic-ot használok még mindig percesen menedzselek...szerintem kb. hasonló hozamok eléréséhez segít mindkét indikátor....nagy volatilitásnál m5-re teszem a supertrendet...sajnos a dax a szinte mindig kiszed nagy volatilitásnál az m1-re tett indikkel....ez már cak ilyen...eu-nál nem tudom hogyan változik ez....

tadzso, a supertrendnél 1 vagy 2 ponttal rakod alája a stopot ?? néztél már erre valamit hogy hányszor szednének ki belőle egyik illetve másik esetben ??
Törölt felhasználó 2012. 11. 07. 09:49
Előzmény: #14650  szarvasvadasz
Vadász! Te hogy állsz most a kereskedéssel? Profitos tudsz lenni? Mennyit foglalkozol vele? Milyen instrumentumokkal? Amikor utoljára írtál róla, picit el voltál keseredve.
Törölt felhasználó 2012. 11. 06. 22:56
Előzmény: #14654  Törölt felhasználó
Azóta is ugyanilyen chart-ot használok, de 15-20p-nál nagyobb SL-t nem teszek be. Ha M5 ATR(12) 10-nél nagyobb, akkor inkább várok.
Törölt felhasználó 2012. 11. 06. 22:51
Előzmény: #14653  Törölt felhasználó
Ez még egy tavalyi pozícióm volt. :) Szerencsés találat, de azért megremegtem félidőben, mert a felét zártam. Mostanában már nem csinálok ilyet. Csak veszteségben használok részkizárást. ;)
Törölt felhasználó 2012. 11. 06. 21:42
link

miket talál az ember a gépén a forex-tanulás könyvtárban :)
Törölt felhasználó 2012. 11. 05. 23:29
Előzmény: #14649  szarvasvadasz
Azért köszönöm!

Akkor még kutakodom, ha meg lesz, akkor azért közkincsé teszem majd :)
Törölt felhasználó 2012. 11. 05. 23:05
Előzmény: #14650  szarvasvadasz
"Nem a veszteség számít igazából, hanem az, hogy mit kezdesz az élménnyel. "

Na ez igen ! Kérdés hogy tanulsz-e végre belőle ?? :)
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2012. 11. 05. 22:19
Előzmény: #14647  Törölt felhasználó
Ez a kereskedés dolog valahol ott kezdődik, hogy ne pénzt akarj keresni, az csak melléktermék. Az elvesztett 10%-ra tekints olyan kiadásként, amiért fontos információt vásároltál önmagadról és arról az új környezetről, amiben szeretnél otthonosan mozogni. Nem a veszteség számít igazából, hanem az, hogy mit kezdesz az élménnyel.

Hadd idézzek Jeffrey Kennedytől ismét, akit a szemtelenül egyszerű, gyakorlatias kereskedési praktikái miatt időnként emlegetek: a sikeres kereskedés három legfontosabb szabálya közül az elsőről (a pszichológiáról) ezt mondja: aki tőzsdézik el kell fogadja, hogy amint pozícióba lép, a logika onnantól kezdve érvényét veszti, mert az érzelmeink átveszik a hatalmat fölöttünk (félelmeink, hogy veszítünk illetve szemhomályosító örömünk, hogy még többet nyerünk). Aki ezt megértette, könnyebben belátja, miért fontos a saját vérmérsékletünkhöz illeszkedő objektív stratégia (avagy pozíció nélkül meghozott, higgadt, objektív döntés a pozíciófelvételről) és money management kidolgozása és következetes alkalmazása.

Még egy rövid történet hozzá: egy kislány korcsolyázni tanul és pár méterenként nagyot esik a jégen. egyszer csak mellé siklik egy fiú és így szól:

"Én jobban korizok mint Te, beebee!"

Erre a lány:

"Igen, tényleg jobban korizol, de fogadjunk, hogy te jobban félsz attól, hogy elesel, mint én!"

Hát, valahogy így.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2012. 11. 05. 21:49
Előzmény: #14645  Törölt felhasználó
Valószínűleg valamilyen mozgó + lehet, hogy el van tolva pár gyertyával (shift). Nem tudok sajna ebben segíteni.
Törölt felhasználó 2012. 11. 05. 18:26
Előzmény: #14644  szarvasvadasz
holnap usa választások - még mindig +-
ez ugye dollár erősítő tényező. de már mondtam pár napja
Törölt felhasználó 2012. 11. 05. 18:23
Előzmény: #14646  Törölt felhasználó
üdv....javasoljunk valamit azoknak a kezdőknek akik sajnos beleestek abba a hibába hogy el bukták a tőkéjük 10 százalékát amit spekulációra szántak. ilyenkor mi a teendő ?? mivel ugye ha feladja az ember akkor bizony sosem lesz belőle sikeres kereskedő. hisz az egyik legfontosabb dolog hogy sosem adjuk fel ! van akinek elég 100 trade ahhoz hogy rájöjjön a lényeges dolgokra, van akinek 1000 sem elég. mit javasolunk annak aki jelen pillanatban azon hezitál hogy beszálljon-e újra a kereskedés világába újabb tőkét kockáztatva ezzel ???

én is szoktam mentális naplót írni. én kereskedés közben miután beléptem a piacra, egyből írni kezdek, úgymond megpróbálom kiírni magamból a stresszt...gondolkodom hogy betegyem-e ide az egyik napomat, lehet egyszer megteszem :)
Törölt felhasználó 2012. 11. 04. 19:45
Szia Vadász! Az idősík kiválasztása nekem se volt egyszerű. Mikor úgy döntöttem, hogy spekulációra adom a fejem, rendelkeztem akkora tőkével, hogy el tudtam különíteni erre a célra megfelelő összeget.

Azt ugye korábban már írtam, hogy senkinek nem ajánlom, hogy a tőkéje 5-10%-ánál nagyobb összeggel kezdjen spekulálni.

Ez után időt is kellett szakítanom, hogy kidolgozzak hozzá egy jó tervet. Mivel úgy gondolom, hogy ez egész embert igényel - ha tisztességesen akarom csinálni - 2011 óta "főállásban" ezt csinálom. Tehát az egyik ok, hogy napon belül kereskedek az, hogy egész nap a gép előtt tudok lenni. A másik, és ennél sokkal nyomósabb ok, inkább mentális. Fegyelmezettebb tudok maradni a több kis pozícióval nap végén lezárva, mint több napig ülni benne. Próbálkoztam nagyobb idősíkokkal is, de nem látok különbséget a kockázatokban. Így az én kereskedési filozófiám szerint mindegy milyen idősíkon kereskedek, a kockázatot ugyanúgy kell kezelni mindegyiken.

Itt van pár idősík. Tudja ebből valaki, hogy melyik milyen kockázatos, vagy hogy melyiken sok a "zaj"? Ahogy mondani szokták.

link
link
link
link

A setup-jaim alap feltételeit H1-re tettem. D1-H4-H1 szinteket felviszem a chart-ra, és H1-en figyelem mikor keveredik az árfolyam a vadászterületemre. Mikor odatéved, M1-M5-ön célzok. Ez nekem olyan, mint a mesterlövésznek a távcső. Miután meglőttem, elég hamar kiderül hogy sikerült eltalálnom. Ha jó helyen érte, akkor elég hamar 0-ba tudom húzni a stopot, és tisztes távolból követhetem, míg el nem érem a célomat. Ha nem olyan jó a találat, akkor óvatosan kezelem, nem engedem közel magamhoz, nehogy belém marjon. M5-ön menedzselem a pozit, tehát tisztes távolból figyelem, "távcsövön" keresztül, és ha kell menekülök.

Valójában több idősíknak is szerepe van a stratégiámban, más-más feladat jut mindegyikre.
Törölt felhasználó 2012. 11. 04. 18:46
Szia Vadász!

Tőled, ill. a többiektől is érdeklődnék és segítséget kérnék...

Korábban - egy hete kb. - valamelyik külföldi FX oldalon/fórumon találkoztam az xpMA - T3MA indivel. (csak az a gondom, hogy már nem tudom melyik oldalon láttam, viszont akkor lementettem magamnak)

link

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az xpMA-as beállítást azt sikerült összehoznom, csak a charton látható narancs és lilás vonalak nem akartak összejönni :/ az a kettő valamilyen mozgó lehet, vagy mi? Nem jöttem rá sajnos. :/

Mozgóval is próbáltam összehozni, de nem sikerült...

Ebben ill. ennek a beállításában kérnék segítséget, ha valaki tudna előre is köszönöm!

üdv:
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2012. 11. 04. 17:44
Előzmény: #14637  Törölt felhasználó
"...Napon belül kereskedek csak, M1-M5-ön EU-n..."

Tadzso, nem emlékszem már, hogy anno beszéltünk-e róla itt vagy sem, de most, hogy hosszabban írogatsz, hasznos lehet a még "alakulóban levő" másoknak, hogy miért is M1-M5 idősíkon kereskedsz és nem följebb?

Üdv:
Törölt felhasználó 2012. 11. 04. 12:42
Előzmény: #14642  Törölt felhasználó
Nagyon szívesen! Örülök, ha hasznos infókat találtok benne.

Nem vagyok az az elüldözhető típus. :) Nem foglalkozok más dolgával, nem politizálok. Ostobaságnak tartom. Ezek a dolgok valójában nem befolyásolják az embert előrehaladásában. Csak a saját dolgaim érdekelnek. Ha akadályba ütközök, általában én magam vagyok az akadály. ;)
Törölt felhasználó 2012. 11. 03. 19:50
Előzmény: #14641  Törölt felhasználó
jó estét,én a magam részéről megköszönöm ,hogy megosztod velünk ezeket az értékes és nem csak forex-tradelés szempontjából fontos információkat,jó látni ,hogy vannak ilyen emberek :) remélem téged nem tudnak innen elüldözni holmi beszólásokkal :)
Törölt felhasználó 2012. 11. 03. 19:11
Előzmény: #14640  Törölt felhasználó
Nagyon fontosnak tartom, talán a legfontosabbnak, a mentális állapotom folyamatos vizsgálatát. A mentális napló vezetését. Még amikor pókereztem,akkor is vezettem ilyet. Aztán itt elhanyagoltam, de már bepótoltam ezt a hiányosságot, és érzem az óriási változást.

Nálam ez így néz ki: link

Minden reggel, amíg a teámat kortyolgatom, előveszem és végig megyek az első 5 ponton. Így hangolódok rá a piacra. Úgy is mondhatnám így jutok el a "zónába". Nap közben aztán folyamatosan írogatok bele, ahogy jönnek a pozik. Így tisztába vagyok vele éppen milyen a hangulatom, esetleg azt ki is tudom írni magamból, vagy ha másképp nem megy felállok és abbahagyom a kereskedést.

Topik gazda

R2D3
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek