2017.08.02. óta összesen 407.849 db részvény tranzakció volt a tőzsdén, ami 33.987db/nap átlag forgalmat jelent. Ha a vételi ajánlat eredményének megismerése utáni első napot leszámítom - amikor is kiemelkedő volt a forgalom:170.882 db, 540 Ft körüli átlag árfolyamon - akkor a mai napig összesen csak 236.967 db részvény forgalommal számolhatunk mely 19.747 db/nap átlagforgalmat jelent.
Azon agyaltam,hogy honnét vesszük mi azt,hogy nem vették eddig a tőzsdén a takarékok? Strómanok útján miért nem vehették? És még fogják is sajnos,úgyhogy szerintem a 3 hónap alatt 2-3 millió db simán összejöhet nekik. A maradékot meg egy max. 600-ig történő megrántással megoldják.
Folyamatosan van egy ilyen kommunikáció is pl: link Szerintem nincs értelme a kivezetésnek. A torta meg van a morzsa már nem számít. A kiszorításos preszúra elég szépen bejött.Ha logikusan végig gondoljuk több milliárd forintot elköltöttek egy cél érdekében (a teljes tortára). Nem hittem volna, hogy nagyobb befektetőket is megveszik pl: clear. Megtették... ha akarnák a kiszorítást, akkor ezt a pár milliárdot kifizették volna.Kérdésem, ha minden a kezükben van, akkor miért vezessék ki a tőzsdéről? Nem rossz dolog a tőzsdei jelenlét, ez a hitel minősítőknél (nemzetközi piacon) is pozitív dolog, azaz még többet érhet a torta...
Egyetértek. Bár az emberi számításaik nagyon másként működnek. Sokkal egyszerűbb, gyorsabb és tiszább lett volna, ha a) tesznek egy új ajánlatotb) megveszik pár hét alatt a piaconehelyett látjuk mi történik...
Sok más mellett én is ezt írtam, mert igaz (így szól a jogszabály). Az más kérdés, hogy miért tennék, ugyanis emberi számítás szerint nem áll érdekükben. Ha ugyanis kivezetik, akkor sokkal nehezebben tudnák összeszedni a 90 %-hoz hiányzó részt!
Kivárják a pillanatot, vagy csak utasításra mernek lépni?Én már kivarom mi lesz itt, úgy hozzamnőtt a pakkon. Esküszöm, hiányozna, ha likvidalnam bukoban.
A gyorsjelentés szerint: "A Diófa Alapkezelő alá tartozó MPT Ingatlan Alap a második negyedév során egymaga 21,4 milliárd Ft-os növekedést tudott felmutatni, így netto eszközértéke 173 milliárd Ft-ra emelkedett, emellet az MPT Harmónia Vegyes Alap is jelentősen 3,4 milliárd Ft-ra növelte a vagyonát(NEE. 8,9 milliárd Ft), a Takarék FHB Apolló Részvény Alap vagyona pedig 1,5 milliárd Ft-tal gyarapodott(NEÉ: 2,6 milliárd Ft) ami negyedéves viszonylatban 131%-os növekedésnek felel meg. Az idei első félévben az MPT Ingatlan Alap ingatlan-portfoliója egy városi logisztikai ingatlannal, a Dél-pesti Üzleti Parkkal bővült, amely 90% feletti bérbe adottsággal és további fejlesztési potenciállal rendelkezik. A negyedév során a prémium vagyonkezelési üzletág is dinamíkusan növekedett." Az FHB Diófa Alapkezelő Zrt leányvállalata korábban is jó termelőképességű cég volt. 2017.07.28.-án jelentette be a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., hogy a Diófa Alapkezelő Zrt-vel megállapodott, hogy a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű DiófaBefektetési Alap kezelését az MNB e tárgyban kiadásra kerülő engedélyének hatályával átveszi. ( A gyorsjelentés zárását követő események sorában a gyorsjelentés ezen eseményt nem szerepelteti...) ML. újabb szeget vert az FHB koporsójába, vagy valami másról van szó ?
link
FHB:Most vedd!