Hivatalos definició szerint a bika piacnak akkor van vége, ha az előző csúcsnál alacsonyabb csúcsra megy és aztán a két csúcs között elért mélypontot alulmúlja.
Ez akkor fordítva is így lenne:
Az előzőleg elért mélypont felett fordul és aztán felülmúlja a korábban csinált csúcspontot.
Tudom ezen még vitatkoznak a tudósok, és semmi nem indokolja.
Ez akkor fordítva is így lenne:
Az előzőleg elért mélypont felett fordul és aztán felülmúlja a korábban csinált csúcspontot.
Tudom ezen még vitatkoznak a tudósok, és semmi nem indokolja.
Felező
Nevezetesen hatalmas technikai apparátust vonultatnak fel egyesek (nem én) azért, hogy ez alapján egyszerű következtetéseket vonjanak le.
A helyzet olyan, mintha
.........
Rövid kirándulásunk közben elszeretnénk jutni a hegy túloldalára és ahelyett, hogy követnénk a turista ösvényt, mi szerződünk az Útépítővel azért, hogy fúrjon egy alagutat ?!
Miközben támadnak az indiánok, mi egy egész harckocsi dandárt vetünk be és közben nem vesszük észre, hogy milyen sok benzin megy veszendőbe ?!
Amikor egy pulyka kakas támad ránk, mi felszállunk az Enterprise ürhajóval, hátha fentről jobban látjuk a terepet és nem vesszük észre az ufonautákat, akik orbitális pályán keringenek ?!
...
De félre a tréfával, lássuk miről is van szó !
--->
Például, hogy egy index, egy instrumentum mikor fordul, melyik szinten ?
Véleményem szerint a felező szabály a legtöbb esetben egyszerűen alkalmazható józan paraszti ésszel áttekinthető és követése biztonságot ad.
azaz
A puding próbája az evés:
A Dow most éppen az Obama rally (9600 pont) és a 7500 körüli mélyponty felezőjében van, természetesen egy hajszállal túllőtt rajta (mindíg ezt csinálják velünk).
A felező szabály szerint innen fordul vissza !
Ez alapján én shortot fogok indítani !
Természetesen van egy olyan opció is, hogy nem ez történik !
Akkor ez egy igen erős jel a shortok felszámolására, mert a fundamentumok dacára (átmenetileg) egy még komolyabb korrekció jöhet.
Öveket becsatolni !
Pontosabban:
Turista bakancsot felcsatolni, irány a hegy teteje !(Akarom mondani az alja:-)))