Topiknyitó: Portfolio 2014. 02. 17. 13:35

"Fel kell számolnunk a roamingdíjakat"  

Ugrás a cikkhez
Az Európai Bizottság megbízásából 28 ezer uniós polgár körében végzett felmérés alapján a felhasználók közel fele a másik uniós országba való utazáskor sohasem használná a mobil internetet, csupán tizedük használná ugyanúgy e-mailfiókját, mint...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=195475
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 02. 18. 08:48
Előzmény: #4  kardkovacsi
Nem csak a roaming díj konkrét összege izgalmas a felszámolásukban, hanem a piacszegmentálásra gyakorolt hatása. Ha megszűnik a roaming, akkor sokkal nehezebben lehet ugyanazt a szolgáltatást a határ egyik oldalán drágábban eladni, mint a másikon, és kiegyenlítődhetnek az EU-n belül az szolgáltatási árak.
cumi01 2014. 02. 18. 08:31
Előzmény: #3  elemes
Tiszta lehúzás.
kardkovacsi 2014. 02. 17. 23:59
Előzmény: #2  elemes
Szakítanak ám rendesen. Pontosabban most már nem annyira mióta lett egységes uniós szabályozás. Előtte azt tudom, hogy mondjuk egy westel idejében a teljes profit 10-15%-át a roaming díjak hozták.
elemes
elemes 2014. 02. 17. 14:24
Előzmény: #1  Portfolio
ja, érdemes tudni, hogy egy roaming hívás egészen jelentéktelen többletköltséggel jár a szolgáltatók számára (telefonhívásnál EU-n belül 1 forint per perc körül van az extra költség, de unión kívül is általában 5 forint alatt, egzotikus országokban lehet 20-30 forint).

szóval a magas roaming tarifák célja tisztán a lehúzás.
elemes
elemes 2014. 02. 17. 14:19
Előzmény: #1  portfolio
nem tudom, hogy mennyi pénzt hasítanak (összességében) a roaming díjakon a szolgáltatók, egyrészt azt gondolnám, hogy nem sokat (az átlag előfizető 99%-ban belföldön van és a magas díjak is riasztják, amint Nelie Kroes is mondta). másrészt, biztosan van valami oka, hogy bár az EU csupán MAXIMÁLTA a roaming díjakat, ritka az a díjcsomag, amely a maximumnál alacsonyabb tarifákat kínál.

pedig szerintem a sokat utazó, tehát a prémium ügyfeleket meg lehetne fogni a belföldivel megegyező roaming tarifákkal.

a kartell nem engedi?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek