Topiknyitó: Portfolio 2014. 09. 19. 09:48

Ez Orbán Viktor legújabb terve  

Ugrás a cikkhez
Új közigazgatási koncepció készül Budapestre, ezek szerint a kerületek élén 2019-től már csak helytartók állnak - írja pénteki számában a Népszabadság saját forrásaira hivatkozva. A napilap úgy tudja, hogy a Budapest-törvényjavaslatot az október...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=14&i=203895
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 09. 19. 12:54
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Szerintem is jó koncepció, Budapest egy nagyváros, mégis a kerületi kiskirályok uralják, ez volt a gondja Demszkynek és most Tarlósnak is ez. Ráadásul a kerületek mesterséges egységek ma már.

Szvsz a fővároshoz hozzánőtt településeket is oda kellene csatolni. Miért? Mert Budapest egy munkaerőpiac és egy fogyasztói piac, ahol nem mindig ott realizálódnak a helyi adóbevételek, ahol laknak, akik megtermelték és fordítva, nem mindig ott veszik igénybe a szolgáltatásokat, ahol adóznak az emberek, cégek. Vannak tipikusan ipari övezetek, kereskedelmi övezetek és alvóvárosok. Teljesen jogos lenne, ha mondjuk az alvóváros infrastruktúrájába beszáll a kereskedelmi és az ipari övezet, hiszen az alvóváros lakói dolgoznak ott, és nem pedig mint a jelenlegi gyakorlat szerint van, a gazdasági gócpontok relatív kevés lakója élvezi a magasabb adóbevételek nyújtotta előnyöket. Ezt pedig csak központosítással lehet igazságosan kivitelezni.
Törölt felhasználó 2014. 09. 19. 11:21
Egyetértenék a miniszterelnök koncepciójával, ha nem lenne számos egyéb ismeretem és tapasztalatom. A város ugyanis többek közt azért nehezen irányítható, mert nagyon sok érdek és akarat ütközik, melynek bizony gyakran igen rossz eredményei vannak.

Csak ne Orbán mondta volna, mert így bizony nekem is olyan érzéseim vannak, mint az előttem szólóknak. Nem beszélve arról, hogy az is sokszor értésünkre adta, hogy Budapest nem tartozik a kedvenc városai közé. Ebben a kontextusban értelmezve én sem számítok sok jóra.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 09. 19. 11:04
Előzmény: #2  Dodo34
Kapzsiság és telhetetlenség kézen fogva járnak és a tisztesség legnagyobb ellenségei,amiből még senki nem gyógyult meg magától!
Dodo34
Dodo34 2014. 09. 19. 09:59
Előzmény: #1  portfolio
helytartók? mint a Római Birodalomban? ő meg már nem is király, hanem császár lesz? nagyobb elmeháborodott rohadt geci őrült, mint Nero vagy Caligula! bízom benne, hogy ezt a dátumot már sem az ország élén, de jobb esetben már az élők sorában sem éli meg....

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek