Ahogy látom ez a 1.1430 a naposon behúzott(2018.03.27-ről) korábbi ereszkedő trendvonal visszatesztje is egyben... + az utolsó emelkedés 1.1485-ről jövő korrekciója a 38-as fiboig jött le most, ha jól látom hármas szerkezetben az lehetne az "A" viszont ha most "B" lenne az már nekem kusza mert nem flat(de majd az okosak megmondják)...csinálunk egy háromszöget(?) abból mindkét irányban ki tud jönni... lefelé + ichimoku felhő alja H1 és H4 is 1.1410-nél van... illetve az emelkedés 61 fibója valahol 1.1395 Úgy vélem a 9:00 belindulás dönthet egy irányról-majd meglátjuk- most azt mondanám lefelé akkor is korlátozott a beírt szintekig
lehet,hogy 1.1485 környéke megfogja,de amíg nem jön short jel addig azért várok a beszállóval,múlt héten írtam,hogy hetesen 1.17 a favoritom,lehet,hogy a "tréfás fiúk"odaát felnyomják odáig minden nemű vissza teszt nélkül
Küldetés teljesítve 1.1463-nál. M1-m5 szerint tetőzhetett, m15 és afölötti momentumkép alapján még mehet feljebb, nagyobb esés feltétele jelenleg 1.1433 törése lesz. További jó kereskedést.
Ismét helyes volt a diagnózis és elindult a várt fel kör, ami picivel magasabbra, 1.1447-ig ment.
Az 1.1306-ról épülő alakzat szerkezete alapján jelenleg nem zárható ki, hogy átmeneti tetőt láttunk és 1.145x - 1.146x körül alakul csak ki a tető, ahonnan már mélyebb, 1.139x - 1.135x körülig tartó esés indulhat. Egyelőre továbbra is az a valószínűbbb, hogy 1.1309 fölött elhaló korrekcióknak tekinthetők még az esések. utána 1.152x - 1.153x körüli célárakra lehet spekizni. Korai, csak jelzem.
1,1310-ről ez (a fel) még mindig lehetett csupán egy ABC.. Óvatossan, mert mindkét irányra vannak értelmes verziók közepes TF-en. Lehet, hogy érdemes várni a további megerősítésre azoknak, akik nem kis TF-en, illetve aktívan kereskednek..!
Törölt felhasználó2019. 01. 06. 14:55
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ha jól sejtem akkor az éves nyereséged 20 % alatti körül lehet ezzel a technikával,így legalább 20-30 milla kell ahhoz,hogy meg is tudjon valaki élni a tőzsdézésből,amit leírtál az egyfajta befektetés jellegű kereskedés és nem aktív kereskedés,ahol elég akár jóval kisebb összeg is az összehasonlíthatatlanul magasabb nyereség miatt. Azt persze elismerem,hogy az aktív kereskedés nem mindenkinek fekszik,vagy azért mert nincs a kezében egy jól használható kereskedési technika vagy azért mert pszichésen nem bírja a nyomást.
Szia Vadász! Köszönöm! Igen emlékszem, figyelem. Nem az a setupom, amit mutattál anno, de vannak közös területek. Nálam az esetek kb. 10%--a körül fordul elő, hogy ennyire oldalaz a setup és nem a stop viszi el (de kicsi az intraday minta, amikor néztem nem találtam szabályszerűséget). A setup megbízhatósága 60-70% kis tf-n. Azon gondolkozom és ezért is kérdeztem, hogy érdemes lehet-e egy nagyobb elemszámot megvizsgálni, hogy valamilyen money management rendszer mellett nagyobb profitra tegyek szert vele (teljes stop helyett fele, pl, de ha tévedek, akkor a profitot is korlátozom, kell a statisztika). Birger használ egy időkorlátot a setupjaira, ez adta az ötletet. Nagy meló adatbázist építeni, elkezdtem, bevontam ezt a feltételt is.
EUR/USD