Topiknyitó: ecofun 2023. 01. 02. 14:12

EU korrupciós ügyei  

A brüsszeli mocsár: legalább 60 uniós politikus lehet érintett a hatalmas korrupciós botrányban
Elképesztő korrupciós botrány tört ki múlt héten az Európai Parlamentben. Az EP számos csúcspolitikusa idegen külföldi érdekek szolgálatába állt. Előbb az derült ki, hogy óriási pénzekért Katar érdekében dolgoztak, aztán az is, hogy a marokkói titkosszolgálat is alkalmazta őket. A hatóságok számos házkutatást tartottak, több millió készpénzt és ajándékokat foglaltak le. A botrány főszereplője Eva Kaili, szocialista EP-képviselő, aki egyben az Európai Parlament alelnöke is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ecofun ma, 17:16
#386
Legújabb: Kuvaitból is kaphatott korrupciós pénzt a letartóztatott brüsszeli EP-alelnök
A baloldali korrupt politikus aktív lobbista volt a Kuvaittal való kereskedelmi kapcsolatokért, amely Katarhoz hasonlóan előnyben részesült egy olyan vízummentességi szavazáson, ahol nem is volt testületi tag - írta a V4NA nemzetközi hírügynökség. 
Eva Kaili, az Európai Parlament egykori alelnöke az európai parlamenti korrupciós botrány kulcsfigurája Kuvaitnak is lobbizhatott, erre utalnak legalábbis azok a tények, amelyek egészen tavaly októberig vezetnek vissza. A korrupcióval vádolt és fogvatartott baloldali görög képviselő ugyanis ezen a napon találkozott Ahmad Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah kuvaiti miniszterelnökkel. A tárgyalásokon az Európai Parlament alelnökét kísérő küldöttség is részt vett, a hivatalos közlemények szerint a kölcsönös érdeklődésről és az együttműködésről esett szó.
Karvalytokes
Karvalytokes ma, 15:09
Előzmény: #382  ecofun
#385
Kivàncsi vagyok Stella Kyriakides ügyeit mikor kapirgatjàk meg megint.
remete53 ma, 14:44
Előzmény: #328  boxer22
#384
Tévedésben vagy!
A Transparency nem a mi adóforintjainkból él.
Karvalytokes
Karvalytokes ma, 14:21
Előzmény: #382  ecofun
#383
Föleg hogy màr ezt is kinzàsként àllitjàk be.:))
ecofun ma, 08:41
Előzmény: #381  Karvalytokes
#382
Pontosan így úszák meg az EU intézményeiben működő rendszerszintű korrupciós hálózatának lebukott tagjai. 
Karvalytokes
Karvalytokes csütörtök, 13:22
Előzmény: #379  biffco
#381
Sok kelet európai nyaralàsnak élné meg azt a fogdàt.:)))
ecofun csütörtök, 13:21
#380
AZ EP-KORRUPCIÓS BOTRÁNYÁNAK EGYIK FŐSZEREPLŐJE VÁDALKUT KÖTÖTT
Már ma szabadon bocsáthatják Antonio Panzeri feleségét és lányátA belga hatóságokkal kötött „együttműködési megállapodás” keretében, a brüsszeli korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottja, Antonio Panzeri egykori olasz európai parlamenti képviselő lányát (Silvia Panzeri) és feleségét (Maria Dolores Colleoni) már a mai napon szabadon bocsáthatják a házi őrizetből – írta meg az Italian Post.
Mint ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, az egykori olasz baloldali európai uniós politikus vádalkut kötött, beismerő vallomást tett, továbbá ígéretet tett arra, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal. Sajtóinformációk szerint az alku szigorú: ha kiderülne, hogy bármit rejteget, az egész megegyezést ejtenék. Együttműködése miatt várhatóan legfeljebb öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat, amiből egyet, ha rács mögött kell tölteni, emellett pedig várhatóan egymillió euró bírság megfizetésére is kötelezhetik.
A nyomozást lefolytató brüsszeli bíró, Michele Claise hivatala már tegnap megküldte a bresciai fellebbviteli bíróságnak a két nő átadásáról és bebörtönzéséről szóló belga hivatalos lemondó nyilatkozatot, amellyel véget érhet a korrupcióba keveredett politikus családtagjainak a december óta tartó házi őrizete. A La Libre belga lap arról számolt be, hogy a két nőt annak ellenére engedhetik szabadon, hogy „teljes mértékben tudatában voltak a volt EP-képviselő illegális tevékenységeinek”.
biffco csütörtök, 11:31
#379
komoly topik...a fideszesek miért ilyen buták?:D komolyan ez a  narrativa h brüsszel korrupt...ott lebuknak és egyböl fogdára küldik a résztvevöket...nem ugy mint itthon ugye.
signal2
signal2 csütörtök, 11:16
Előzmény: #377  ecofun
#378
Jöjjenek csak, de attól még mindig nem lesz redszerszintű. Rendszerszintű az, amit maga a szabályozás teremt meg. Tehát pl telepakolja kivátelekkel a közbeszerzési törvényt. Eltörli a pályázatok értékelésének megismerhetőségét a pályázók számára, stb. Na ilyen intézkedésekből tucatjával van Magyarországon, de nem jellemző az EU-ban. Alapesetben az átláthatóság biztosítja a minél ksiebb korrupciót, az átláthatóság csökkentése, a közadatokhoz való hozzáférés nehezítáése, a nyomozóhatóságok függetlenségéne ks éhatáskörének szűkítése, a titkosítások biztosítják a terepet a nagy korrupcióra.
ecofun csütörtök, 11:02
Előzmény: #375  signal2
#377
Jönnek itt még új EU politikusok a dutyiba, akár 60 főről is lehet hallani.
ecofun csütörtök, 09:56
Előzmény: #375  signal2
#376
Katargate: szorul a hurok a gyanúsítottak nyakán
Megvan a koronatanú, a vádlottak is dalolnak, így a belga hatóságokat már csak az erős bizonyítékok megszerzése választja el a nyomozás sikerétől, amin az ország és az EU becsülete is múlik.14 órája | Szerző: Nemes TamásDecemberben még sokan kételkedtek abban, hogy a belga rendőrség képes lesz-e felgöngyölíteni az Európai Parlamentet (EP) behálózó korrupciós botrányt. Pár hét alatt azonban az ország büntetés-végrehajtó szervei egymás után több áttörést is elértek, az ügyészeknek pedig egyre könnyebb lesz a dolguk – írta a Politico.
signal2
signal2 csütörtök, 08:56
Előzmény: #373  ecofun
#375
Továbbra sem tudtál, még nyomokban sem, rendszerszintű korrupcióra utaló jelenséget bemutatni. Ugynazt az egy ügyet rágod, hogy Katar lefizetett egy volt és egy mostani EP-képviselőt - korrupciós mértékkkel nézve bagatell összeggel, hogy jobb színben tüntesék fel Katart. 
Tehát eddig pont azt bizonyítottad, hogy nincs rendszerszintű korrupció az EU-ban.
Köszönjük!
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso csütörtök, 08:38
Előzmény: #373  ecofun
#374
jah es akkro te miert nem irsz a magyar korrupcios ugyekrol am ia nerhez tartozik mert abbol van dogivel?Az nem bantja a szemedet?Csak az a par nev amit felsoroltam neked.
ecofun csütörtök, 08:36
Előzmény: #371  Csakegyolvaso
#373
Már többször leírtam itt, hogy alapvetően ez a fórum az EU intézményekben működő rendszerszintű korrupciós hálózat ügyeiről szól, de nyugodtan lehet itt magyar korrupciós ügyekről is írni bármelyik oldalt érintse is.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso csütörtök, 00:06
#372
nyugodtan szallj bele Volnerbe Schadl-ba Meszaros-ba Tiborczba Jaszaiba es meg sorolhatnank xD
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso csütörtök, 00:04
Előzmény: #370  ecofun
#371
valamit nem ertek nalad xD eddig azt szajkoztad eu-s korrupcioval foglalkozol kozbe mar magyarorszagrol is linkelsz ha igen akkor mident is ne csak azt ami tetszik neked xD
ecofun szerda, 18:53
#370
Botrány - Egy budapesti elit gimnáziumban pénzért árulják az iskolai helyeket
500 ezer forint vesztegetési pénz kell ahhoz az Eötvös József Gimnáziumba, hogy azok a diákok is felvételt nyerjenek, akiknek nem sikerült a felvételin az írásbeli vizsgájuk. Az igazgató és iskolához tartozó alapítvány vezetője működteti a korrupt beiskoláztatást, akik a pénzes szülők gyerekei számára szabad iskolai helyeket tartanak fenn.
Metropolhoz eljuttatott hangfelvétel alapjaiban rengeti meg ezt a látszatot: kiderült, hogy az elit középiskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor a nyolcszoros túljelentkezés ellenére is fenntart iskolai helyeket arra, hogy az írásbelit elbukó pénzes szülők gyerekei is felvételt nyerjenek, persze a megfelelő összeg befizetése után.Ez az összeg a hangfelvétel szerint minimum félmillió forint.
ecofun szerda, 16:02
Előzmény: #368  signal2
#369
Ezzel mi a gond? A németek is Katartól fogják venni a gázt.
signal2
signal2 szerda, 09:16
#367
"öbb százmillió forintnyi megrendeléshez jutott Balatonalmádi fideszes polgármesterének cége a múlt hétvégén elstartolt Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat forrásaiból.
A Fabó Péter tulajdonában álló Berill Reklámstúdió Kft. két közbeszerzési pályázaton is befutó volt. A társaság – egy másik céggel konzorciumban – rendezvénytechnikai eszközök és szolgáltatások biztosítására nyert először 114 millió, majd 581 millió forint közpénzt.
Az állami és önkormányzati forrásból megvalósuló programsorozatot a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. bonyolítja le, amelynek tulajdonosai közt megtalálható Balatonalmádi önkormányzata is. A város 11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a társaságban, amelyik közbeszerzési tendereken választotta ki kulturális főváros rendezvénysorozatának szolgáltatóit."
Tehát a részben az önkori tulajdonában álló cég által kiírt közbeszerzésen a polgi cége nyert 700 millió Ft-t.
 Fincsi. Katasztrófa ez az ország.
Verona szerda, 08:57
Előzmény: #365  ecofun
#366
ecofun szerda, 08:53
Előzmény: #346  El_Kebir
#365
A Katargate ügyben kiderült EU intézményekben működő rendszerszintű korrupciós hálózatból még senkit nem ítéltek el csak nyomozati szakasz van. Akit gyanúsítanak az is luxus börtönökben van jelenleg még az is lehet, hogy felmentik őket.
ecofun kedd, 10:51
Előzmény: #363  signal2
#364
Várjuk a Schadl-ügyben is a fejleményeket és a EU intézményekben működő rendszerszintű korrupciós hálózatról is.
signal2
signal2 kedd, 08:45
Előzmény: #362  ecofun
#363
Ga már rendszerszintű: ugyebár a Völner-Schadl-ügyben most nyivánosságra kerültek az ügyészség által lehallgatot teéefonbeszélgetések, amelyben elhangzik, hogy akár 60-70 képviselőt is fel tdna nyomni Schadl. Ez ugye a 132 "bátor" ember fele...
ecofun kedd, 08:42
Előzmény: #354  boxer22
#362
Sok sikert a tőzsdézéshez, de itt mindig szeretettel várunk bármely korrupciós üggyel kapcsolat akár magyar akár az EU intézményekben zajló rendszerszintű korrupcióval kapcsolatban.
ecofun hétfő, 17:06
#361
És szembe jön az valóság: a nyugati cégeknek még a tizede sem hagyta el Oroszországot
Tavaly a Yale egyetem készített egy felmérést arról, hogy mennyi nyugati vállalat hagyta el Oroszországot. Az eredmény szenzációként járta be a világot: több mint ezer vállalat hagyta ott a Föderációt, együttes értékük pedig a GPD 40 százalékát tette ki. 
Most kiderült, hogy túlzottan is optimista volt a becslés (értsd: a felmérésen keresztül a média rásegített a szankciókat támogató narratívára). Egy friss felmérés szerint a nyugati cégek alig egytizede fordított hátat az orosz piacnak.   Simon Evenett, a St. Gallen Egyetem professzora és Niccoló Pisani professzor közös tanulmánya szerint az ukrajnai háború kitörése után az Oroszországból kivonulást ígérő nagy nyugati vállalatok közül csak minden tizedik távozott az országból. 
Igaz, az ott maradt vállalatok többsége német.   Ez nem is csoda, több mint 10 ezer német vállalat működik Oroszországban – az uniós szinten második legtöbb vállalata a Föderációban Franciaországnak van, messze kevesebb, mint a németeknek, cirka 1000.   A tanulmány szerint az EU és a G7 országainak 1400 nagyvállalata közül csak 9 százalékuk szánta el magát a háború kitörése után, hogy legalább egy leányvállalat kivonja az orosz piacról.  
 Egy másik felmérés, tavaly augusztusból azt állította, hogy a nyugati cégek 28 százaléka vonult ki, miközben a kínai és indiai befektetések megugrottak Oroszországban.   Nem mellesleg a világ 200 legnagyobb vállalata közül 122 még mindig Oroszországban működik, és ezeknek csak negyede ítélte el a háborút.

Topik gazda

ecofun
4 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek