Szerintem meg nem - Park már kiszállt, a jelenleg elvileg meglévő nagytulajokat (akik a gyakorlatban meg nincsenek meg), úgy hívják, hogy Globterm (nem BCS, hanem Neuman) és Bakai Mátyás. A fő kérdés, hogy ki lesz.
Vagy igen vagy nem. Ezt a részvénykönyvből sajnos ma már nem lehet megállapítani. Papíron igazolható, 5% feletti nagytulaj jelenleg nincs a tulajdonosok között ahogy én láttam.
Azért annyit csendben megjegyeznék, hogy jelenleg nincsenek nagytulajdonosok a cégben kizárólag kisbefektetők, ha a részvényszámokat tekintjük. Számomra éppen ez a legnagyobb talány, és márcsak ezért sem lehetséges szembemenni a nagyok érdekeivel.
Az sem véletlen, hogy a világon a társasági és pénzügyi jogokban szabályozták a gazdasági társaságok és az üzleti élet jogait és kötelezettségeit, mert nem egyenlőek a felek lehetőségei és a kockázataik, és mit ad isten, a hosszú évszázados gyakorlati tapasztalatok valahogy inkább fordítottan arányos a kockázat a befektetett tőkével. Ezt a látszólagos ellentmondást szabályozza a törvény. Ha Ön mindennek aláveti magát, az az Ön személyes életfilózófiája. De akkor vesse alá magát annak is, hogy másnak nem. :)
Dehogynem. Csak látni kell a sorok között. ;) Kezdődik a csuklóztatás. És ez egy relatív nehéz tárca, mert nagyobb a kudarc esélye, mint a sikeré. És ha kudarc lesz, az a biztos kudarca lesz, ha siker, az pedig az EU-é. És ha eredményeket akarunk elérni, akkor olyan nyilatkozatokat és tetteket kell megtenni, amelyek (még inkább) ellentétesek lesznek a belföldi narratívával. Trócsányi személye pedig ebből a szempontból indifferens, persze neki is szólt, de nem elsősorban.
Egyetértek, annyival kiegészítve, hogy nyilván szükséges a kisebbségvédelem, de az nem mehet a társaság érdekeivel szemben, annak rovására. Amit itt írtak egyesek, az minden szempontból a saját befektetésednek a kiherélése. E helyett tényleg jobb eladni és állampapírba fektetni.
Pontosan ezt tartom én is veszélyes hangulatkeltésnek. Hozzátéve, hogy egyesek összekeverik magunkat (a kisbefektetőket) az nagy tulajdonosokkal. Az Nyrt. mindig is befolyás mértéke szerinti demokráciáról szólt. Vannak jogaink, persze. Mi vagyunk a közgyűlés, a tagság. De az sem véletlen, hogy egy részvény egy szavazatot ér. Akinek a legnagyobb a befolyása, aki a legtöbbet kockáztat, annak a véleménye számít igazán. Sőt! Nincs általános választójog egy Nyrt. közgyűlésén sem, ergo csak az szavaz, akinek van papírja, azaz azzal is már voksot tettünk le, hogy van papírunk. Hitelt adtunk a cégnek, a vezetőségnek. Aki ezt a bizalmat nem adja meg és kételkedik, szíve joga eladni a papírjait és nem gyötörni magát tovább. Aki tartja, az pedig elméletileg bízik a vezetésben és aláveti magát a többség akaratának. Én ezt teszem.
Igen? Ezzel mit is akarsz mondani, mert engem ugyan nem cáfol ;-) A tárca Magyarországé, hogy ki viszi az mellékes és figyeld majd meg hova fog "bukni" Trócsányi.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A