6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .
NNa...nem lett ez olyan rossz. Ha ezt a választási időszakot (melynek következtében a r.csökkentés létrejött) így ki tudja húzni, akkor rendben leszünk. Nem fog örökké tartani ez a rezsicsökkentésnek álcázott piacrombolás.
"Eredmény
2012. elsı negyedévében az ÉMÁSZ Nyrt. magyar elıírások szerinti adózott
eredménye 5 523 MFt, mely a magyar elıírás szerint osztalék meghatározás alapját
képezi és tartalmazza a leányvállalatok 2011. évre vonatkozó osztalékát is.
A társaságcsoport az IFRS elıírásainak megfelelıen készíti konszolidált
beszámolóját. Az IFRS-elıírások szerinti adózás utáni eredmény -436 MFt, mely
alacsonyabb a bázis idıszakhoz képest."
Na akkor most döntse el valaki, hogy nyereséges, vagy veszteséges volt tavaly az első negyedév!
Nálam az értékmérő az egy rv-re jutó saját tőke. Továbbá, hogy ez az érték növekszik, (tehát nyereséget termel) vagy csökken (veszteséges).
Az első negyedéves jelentés vízválasztó lesz az rv. jövőjére nézve. Ha ilyen környezetben is tudna legalább nettó egymilliárd Ft nyereséget felmutatni, akkor kissé megnyugodnék. Ha nem akkor irány dél!
Bár attól tartok, ha sikerül továbbra is nyereségesnek maradni, akkor azt kormányunk újabb adókkal, rezsicsökkentéssel honorálná.
persze nem sokat, de valahol mégiscsak egyfajta értékmérő. Legalább fejben. :)
Nyilván ez nem minden cégre igaz, de ezek legalább "stabil" pénztermelők.
jaja, én is nagyobb eresztést vártam, jobb is h nincsen.
Egyébként meg eleve a névérték 10 rongy.
Szóval eléggé ajándéknak tűnik ez az egész ELMű/émász sztori.
Nagy kár csak 2 dolog:
gyér közkézhányad --> kissé illikvid
és nagyon kevés papírom van :P
Nem vonom kétségbe, amit írsz, egy oldalon állunk.
Én arra tippelek, hogy az rwe nem fogja eladni a részesedését. Ez a rezsicsökkentési mizéria a következő 1 évre vonatkozó szavazatvadászat és ennyi. Az energiaszolgáltató pedig több évtizedre tervez.
Ha most becsúszik két veszteséges év, hát istenkém. Mellesleg nekem is felmegy a vérnyomásom, amikor a hírekben meghallom a rezsicsökkentés szót.
Ezt a 2012 3. negyedévi beszámolóból vágtam ki.
"Eredmény
2012. elsı háromnegyed évében az ÉMÁSZ Nyrt. magyar elıírások szerinti adózott
eredménye 4 951 MFt, mely a magyar elıírás szerint osztalék meghatározás alapját
képezi és tartalmazza a leányvállalatok 2011. évre vonatkozó osztalékát is.
A társaságcsoport az IFRS elıírásainak megfelelıen készíti konszolidált
beszámolóját. A társaságcsoport operatív eredménye az elızı idıszakok
összehasonlításában jelentıs romlást mutat. Az év közbeni jogszabályi változások a
látens adó fizetési kötelezettséget nagymértékben javították, ennek hatására az
IFRS-elıírások szerinti adózás utáni eredmény 8 609 MFt."
Itt egyértelműen fogalmaz, hogy a Magyar számviteli szabályok a mérvadóak az osztalék megállapításánál. Szerintem egy esetleges kivezetésnél is a Magyar számvitel szerinti saját tőke érték számítana.
Sőt, már mint korábban írtam, ezek szerint az eredménytartalékban is van kb:20000 Ft/részvény.
Ami nem semmi. Ezt a pénzt a Friccek nem fogják Viktornak odaadni!!! És ha kiveszik a cégből, abból nekünk is jut!!!
Attól Függ!!!
Nemzetközi számviteli szabályok szerint ennyi.
DE!!!
A Magyar számviteli szabályok szerint (ami alapján az osztalékot is számítják) Kb:30000 Ft!!!
A kérdés az, hogy akkor melyik a mérvadó???
ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT
ÉMÁSZ osztalékalapú árazása – 12 HÓNAPOS CÉLÁR 30.000 FORINT
(A leírtak objektív tények, a forrásokat megjelölöm – a legvalószínűbb verziójú árampiaci szabályozás alapján íródtak a megjelölt elemzések):
.
.
1.) 2006. augusztus 01-én hatályba lépett a kompenzációs rendelet, ÉMÁSZ jövőbeni osztalékalapját alaposan megnövelte.
.
.
2.) Raiffeisen elemzője (2006. augusztus 04-i Portfolio cikk):
„2006-OS OSZTALÉKALAP 1800-2000 FORINT RÉSZVÉNYENKÉNT.”
.
.
3.) 2006. augusztus 04-i Portfolio cikk:
A 2007-ES NETTÓ EREDMÉNYT TÖBB, MINT 4 MILLIÁRD FORINNTAL NÖVELHETI A SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSA.
.
.
4.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio cikkből:
„Ha a 2007-re várt 2.200 -2600 FORINT KÖZÖTTI OSZTALÉK TARTÓSAN FENNMARADNA, AZ ÁRFOLYAM 25.000-30.000 FORINT közötti szintre kerülhetne.
.
.
5.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio elemzésből:
„Az Émász részvényei 150-250 bázispontos prémiummal forognak a kockázatmentes állampapírokkal …. szemben.”
.
.
6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .