Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:30

Drága a Sziget-jegy? - A számok nem hazudnak!  

Ugrás a cikkhez
A "Szigetelés" beindulásával érdemes egy pillantást vetni a dübörgő Sziget Fesztivál minden látogatója számára releváns kérdésre, nevezetesen a jegyárakra. A grafikonok tanulmányozásakor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az árak emelkedése a minőség javulásával, a választék bővülésével is párosult.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=57452
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 08. 13. 02:47
a programok sokszínűsége miatt nem drága.+ tényleg rengeteg közhasznú sátor megjelenik ilyenkor a romasátortól kezdve a mozgássérűltek életét bemutatón át a ilyen olyan mentális problémával küzdökkel foglalkozó etc etc.
Szóval támogatásra szükség van nemcsak emiatt,hanem pld mert Európában is egyedülálló,hogy 1 hétig tartson egy fest,és rengeteg külföldi jön ide.
A sziget egyébként sok sok évig veszteséges is volt tehát nem mondani,hogy meggazdagodtak volna belőle.Konkrétan nem tudom mennyi a költségvetése a szigetnek(3milliárd körül talán),de nem hiszem,hogy 50-100 milliós haszon sok lenne.
Egyébként pedig,hogy a sziget nem drága,és nem duskálnak a pénzben arról is le lehet mérni,hogy egy-két viszonylag nagyobb névnél sose tudtak többet leszerződtetni egy évben.
Viszont a kajáldások tisztelet a kivételnek rendesen megszedhették magukat a magas áraikkal.
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 21:03
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
És mikor volt nem olcsó?
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 20:58
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
most is olcsó! itt rengeteg programot kapsz 5000-é, máskor egy koncert kerül 6-15ezerbe'
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 20:43
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Mikor volt olcsó a szigetjegy?
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 20:16
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
ha kimondanák általánosságban, hogy profitprientált cég nem kaphat támogatást akkor oké. De annyian kapnak, innentöl nem érdekel, ök legalább értelmes dologra kapják.
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 11:58
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
tény, általában nem teázni mennek ki a legtöbben, de ha lehet választani a füstős-bűzös kocsma vagy egy városi disco és a sziget között, akkor egyértelmű a választás. nagyobb az esély, hogy a koszon és a füstön kívül egyéb is ragad az emberre a szigeten mint a "város"-ban. a fogyasztás így is úgy is meglesz, akkor már inkább a sziget.
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 10:14
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
az első jogos, a második én szigorúan annaka programnak a valós költségeit téríteném meg nekik, az arra a területre eső elmaradt hasznot nem.
s nem a Kft hanem a Sziget nyerségéről van szó..... arról mondta száz millát...
más programok és zsírosan állami támohgatásban részesülnek....
olya n fűszag volt tegnapelőtt este egyes helyeken, szóval ez a leszoktatásos duma sztem nem műxik, úgysem lehet senkit alkoholról, cigiről és fűről leszoktatni kényszer nélkül. egyik szemmel propaganda, méásikkal meg eltűrika dolgot, sztem ez álszent..... ők is szívnak.... olyan mintha a Quimby drogellenes rendezvényen lépne fel.
senki sem mondja kell a Sziget...
a rossz idő meg az ő kockáaztuk, ingyen kapják kben a Fővárostól a terepet....
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 09:59
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
-szerintem nagyon kell, hogy legyen sziget
-óriási kockázata van, hiszen elég 1-2 esős nap is pont annyivel kevesebb látogató megy ki, hogy vastagon veszteséges a buli
-állami támogatást akkor adnék, ha ezért ilyen-olyan ellenszolgáltatást kapok (szelektív hulladékgyűjtésre "tanítás", drogokról és dohányzásról történő leszoktatás, környezetvédelmi "nevelés/propaganda " piaci alapon nem biztos, hogy megtérülő kulturális programok támogatása, egyéb ismeretterjesztés, országimázs, stb.) ezek szerintem egyre jobban megvalósulnak, ezért indokolt.
-azt hiszem az egyéb programok miatt nyereséges a Sziget kft, hiszen van még jónéhány más fesztiváljuk, parádéjuk.
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 09:36
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
meg az is benne vagy hogy bőven infla felett emelnek.... a FNben benne van hogy 70 millát akasztanak, idén meg 100 misit, és közben állami támogatást is igénybe vesznek. miért kell egy jól megtérülő céget támogatni?
és ez nem sárga irigység, mert ha én nonprofit dolgot szervezek, kuncsoroghastnék maniért, itt meg öntik utánuk, s cserébe kimennek apolitiqsok oda mutogatni magukat és fontoskodni
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 23:19
Szerinted egyébként drága a sziget?Én nem tudom,mert nem járok.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 22:33
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Naná, hogy kevés...;) Promóciós cuccként egy csomó cég (vagy média) küld ki ingyen jegyeket... a saját VIP sátorukba meghívva a kedves, aranyos újságírókat...>:)))
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 22:08
én azt olvastam ki a cikkből, hogy nőnek az árak és változik a napi/heti jegy arány. Tehát ebből még az se jön át, hogy változik mondjuk a vásárlóerő, infláció stb. A te példád akkor releváns, ha tudjuk hogy pl. az átlag honpolgár hány munkaórát áldozott fel a tizenhárom év során, hogy egy Suzuki/Mercedes boldog tulajdonosa legyen. Aműgy meg kevés újságíró vesz jegyet tudomásom szerint a szigetre.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 20:58
Ezt így hogy a jegy drága,szerintem nem lehet kijelenteni,mert ez általánosítás.Attól függ mihez képest nézzük,kinek mi drága ma?Van akinek persze ez csak példa,de így kell nézni mindent szerintem,anyagilag drága ez egy suzuki-személygépkoc si.Valakinek egy 20-millás mercedes meg sem kottyan.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 20:52
nem állítom, hogy a sárga irigység motíválta a jegyzetet, de azt merem állítani, hogy komoly közgazdasági ismeretekkel nem lettem gazdagabb elolvasását követően. A bombasztikus címmel együtt pedig leginkább bulvárirányba mutat, ami azért eddig nem volt jellemző a portfoliora. Hogy mi olcsó vagy drága, azt elég sok szempontból lehet vizsgálni egy rendezvénysorozat jegyárai kapcsán (pl. a főtt kukorica évek óta 200 forint), számomra kevéssé érthető a napi/heti jegyek körüli maszatolás. Ugyanakkor a sziget minden bizonnyal érdekes történet.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 20:26
Előzmény: #1  portfolio
A drága vagy olcsó kérdés nem a cikben leírtakból itélhetö meg, hanem látogatottsági adatokból.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 20:24
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Az a fránya sárga irigység egy magyar sikersztorinál.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 18:00
Előzmény: #1  portfolio
két kérdés még, ezek után is van állami vagy akár implicit fővárosi támogatás (ingyen területhasználat a Szigetre), s mit várnak el ezért politikusainak?
s miért dörgölőznek oda kormánytagok, s esetleg van-e vmi politikai kapcsolata a szervezőknek, s apró pénzre váltják-e!

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek