A korábbi ígéreteknek megfelelõen az Európai Bizottság megjelentette válaszait a magyar kormány legújabb plakátkampányára, nemzeti konzultációjára. Ebben tételesen cáfolja a kormány állításait. Szerda délben jelentette be az
Niedermüller: Nehéz lehet félelemben élni
„Miniszterelnök úr, azt kell, hogy mondjam, bizonyos mértékig együtt érzek önnel. Nehéz lehet úgy élni, ahogy ön él. Állandó félelemben, mindenütt ellenségeket látva. Ön fél a demokráciától, a nyílt társadalomtól, a vitáktól, az Európai Uniótól, a menekültek befogadásától, a civil szervezetektől, a független médiától, a szabad oktatástól, mindentől, amire Európa a második világháború után felépült” – olvasta Orbán Viktor fejére Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője.
„S félelmében nemcsak szisztematikusan leépíti a szabadságjogokat, hanem elárulja, semmibe veszi a magyar társadalom legalapvetőbb érdekeit. Ön Magyarországból második Oroszországot akar csinálni. De a budapesti utcákon európai zászlókat lengető tüntetők nem ezt akarják. Ön meg akarja állítani Brüsszelt, pedig önt kell megállítani. Mert az ön illiberális demokráciája gyűlölet- és félelemkeltésre, ellenségképekre, hazugságokra, korrupcióra, a közpénzek ellopására épül. De mostanra ön és a politikája zsákutcába került. Már saját párttársai sem támogatják fenntartás nélkül önt. Mi pedig nem fogjuk cserben hagyni az európai Magyarországot” – mondta.
Miért "exmnb" nem magyarként kapja a pofonokat? Én neki mondtam és nem a fideszt meg az OVt azonosítottam volna, mint ahogy te is teszed, most is! Talán bekajáltad te is?
" Úgy látom örömmel tölt el, hogy jó magyarként kapod a pofonokat."
Ez egy régi trükk, a Fideszt vagy OV-t azonosítani Magyarországgal ha őket bírálja valaki kívülről. Ezt már csak a leghülyébbek kajálják be...
Úgy látom örömmel tölt el, hogy jó magyarként kapod a pofonokat. És még többet is akarsz kapni, mert várod, hogy csattanós legyen!
Nehéz itt igazságot tenni, ha csak pofonokkal lehet!
ez azért nem annyira csattanós.
(egy eurokrata számára lehet, hogy az, de ezek a szerencsétlenek még mindig csak a saját koordinátarendszerükben tudnak mozogni.)
Csattanós választ adott Brüsszel a kormány plakátjaira
Ugrás a cikkhez