ha jól tudom részvényesként bárki belenézhet a rv könyvbe...gondolom, ha valakit érdekel a hivatalos adat, akkor a BIF is szolgáltathat egy válaszlevélben, bár kétlem, hogy mász mondanának mint ami a bét-en van
A "ha van egy kis esze" kitételben kételkedünk páran, ld 2000-es szórás a limites napon. Én addig kivárok (nem adok el, nem is veszek) amíg nem tájékoztatnak normálisan, hogy mennyi a közkézhányad most, hogy tervezik eladni (intézményi befektetők, aukció is jó ötlet).
., Gyerekek !! ha a cég tőzsdén adna el azt nem úgy teszi h ráborítja a könyvre ( már ha van egy kis esze) nagy tételről van szó !! több százezer vagy millió db.... !!! Véleményem szerint TŐZSDEI AUKCIÓ LESZ !!!!! annak idején a mol, otp... más kisebb cégek is csinálták ezt...
A cikk alapján én duplán szerencsésnek érzem a a vásárlást a jelenlegi szinteken, ha valaki nem akar duplázni 1 hónapon belül, hanem konzervatívabb, de ugyanakkor az 5 éves állampapírnál lényegesen magasabb hozamot akar elérni hosszútávon. Mivel nagyobb tételt akarnak eladni a közkéz miatt a tőzsdén, ezért jól be lehet vásárolni ebből a kevésbé líkvid papírból 1-2 hónapos távon. Aztán ez a jövőben szép osztalékhozammal kecsegtet.
Igen pont ezt beszélgettük csüt este itt a topikban. A hírek fundásan csodásak, csak tőzsdén el kéne adnia 3550ezer db részvényt (jelenlegi adataink alapján, mert persze okt 30 óta nem frissült a közkézhányad, tehát nem tudhatjuk, mennyit kell eladni a 25%-hoz).
Az a baj,hogy nagy a pánik,ha lefele adják a papírt! Egyik látja a másik után,aztán szórja is ki. Elkapná a nagy speki, mint a nordot,akkor lehetne pár napos felfelé limit. Szerintem 2800-ig is mehetne,de csak akkor,ha nagy forgalommal párosulna,mint anno a válság idején az Otp lement 1240 körülire. Soros úr elintézte;utána nem egyből,de 2800 ft körül állt meg első körben. Hasonló lehet a Biffel is valakikek,valakiknek egyből kellene a nyerő,ezért,ha van lehetőségük borítanak. Lehet a ez a cég a közkéz miatt,lehet nagy speki és csatlakoznak a kisbüfik is,mert hát látják,hogy esik egy két százalékot vagy többet és dobják is. Magyarán szólva pánikoknak,pedig türelmesebbnek kellene lenniük.Szerintem,akinek a tőzsdén van a pénze az nem az utolsó fillérje. Szóval kockáztat,nyer vagy veszít. A válaszom,ha elkapják simán 2000 fölé mehet a választásokig,persze rá kellene harapni a nagy spekiknek a papírra...
Az a baj,hogy nagy a pánik,ha lefele adják a papírt! Egyik látja a másik után,aztán szórja is ki. Elkapná a nagy speki, mint a nordot,akkor lehetne pár napos felfelé limit. Szerintem 2800-ig is mehetne,de csak akkor,ha nagy forgalommal párosulna,mint anno a válság idején az Otp lement 1240 körülire. Soros úr elintézte;utána nem egyből,de 2800 ft körül állt meg első körben. Hasonló lehet a Biffel is valakikek,valakiknek egyből kellene a nyerő,ezért,ha van lehetőségük borítanak. Lehet a ez a cég a közkéz miatt,lehet nagy speki és csatlakoznak a kisbüfik is,mert hát látják,hogy esik egy két százalékot vagy többet és dobják is. Magyarán szólva pánikoknak,pedig türelmesebbnek kellene lenniük.Szerintem,akinek a tőzsdén van a pénze az nem az utolsó fillérje. Szóval kockáztat,nyer vagy veszít. A válaszom,ha elkapják simán 2000 fölé mehet a választásokig,persze rá kellene harapni a nagy spéciknek a papírra...
BIF tulajdonosok topikja