valami idióta broki adhatta 2000-en....abban a hangulatban hagyni kellett volna menni 3-4 limites napig...illetve húzni.lsd Nord..milliárdos forgalma volt egy forintos rv-nek..és még mindig 50 Ft...
Ahhoz képest hogy tegnap belengettek egy 7-10% osztalék hozamot és 30 milliárdos projektet ennek kb 0 árfolyamhatása volt, kiváncsi leszek, mikor esik le nekik, hogy így nem fog menni a közkéz növelés tőzsdén.
Köszi. Igen akkor jó esetben 20%-os veszteséggel meg lehet úszni :) Nagy esélyt én se látok rá de időköziken azért kikaptak sokszor, ki tudja. Trump megválasztása miatt is esést jósoltak a tőzsdéken és emelkedés lett, így azért mindig van benne kiszámítathatlanság is, ML papírok és Bif biztos betonba állnak, de a többinél csak átmeneti pánik lenne remélem.
Áprilisban lesz választás, még 100 nap sincs, ennyi idő alatt kormányváltást lehetetlen levezényelni média nélkül. Szóval szerintem verd ki ezt a fejedből.
Nem számoltam, csak saccolom, kb. 1000 forintra. Jelen környezetben, hangulatban semmi kirívó nem lenne benne, ha a fair érték dupláján, vagy akár tripláján forogna.
Te hogy számolod a fair értéket? Én 1200 alá számoltam, pedig minden +-ot beletettem amit beletudtam. Jó ezzel a 30 milliárdos projekttal nem számoltam.
Erről van szó. Két tényezőt kell figyelembe venni:
1. A Bif kormányközeli cég, így gyakorlatilag ingyen kap hiteleket, amelyből nyomott áron vásárolhat ingatlanokat - a fundamentális értéknövekedés betonbiztos (persze mindent el lehet baltázni, ha nagyon akarják).
2. Mivel osztalékfizető cég lesz, a kitárazás, ami zajlik már egy ideje (erőszakoltan beleadnak minden emelkedésbe), véget fog érni, mivel a nagytulajnak sem érdeke, hogy 25 % fölé menjen a közkéz. Minden tulajdonos, aki cégvezető is egyben, saját magának szeret osztalékot fizetni!
BIF tulajdonosok topikja