Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 08. 14:02

Befektetési alapok (OTP, vagy más), tippek  

Azért jött létre ez a topic, hogy azok, akik nem tőzsdéznek, de időről időre keletkezik befektetni való pénzük, megvitathassák, éppen mit érdemes kezdeniük vele.

Forint, Dollár, Euro, kötvény, részvény, hazai, nemzetközi, pénzpiaci, ingatlan?

Ha most lenne pénzed, mit vennél?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 14:51
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
gufoo,
link
jegybanki alapkamat www.mnb.hu, ksh.hu, stb

ha arra gondolsz, hogy mindezeket egy ábrába betéve kiköpi valami okos oldal, hát azt nem hiszem.
Az utolsó kérdésedre: ennek az elmagyarázására nem hiszem, hogy vállalkozik valaki, a közgázon néhány év alatt meg lehet tanulni, bár ennyi idõ alatt autodidakta módon is sikerülhet.
Persze, lehet, hogy egy hozzáértõ az alapokat röviden is el tudná magyarázni, nem is lenne rossz, ha valaki megtenné
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 09:36
Előzmény: #63  Boros_investment
Sejtettem, hogy ezt fogod írni. De ez nagy butaság.

Már eleve milyen szöveg, hogy "kb. annyit ér". Ilyen nincs. Az időközbeni árfolyamváltozás mondja meg mennyit ért.

Ha tavaly pl. májusban 285-ös EURHUF-nál EUR alapba tettem a pénzem és az eddig háromnegyed év alatt hozott 10%-ot, akkor a jelenlegi 255-ös árfolynál Ft-ban BUKÓBAN vagyok. Betettem 10 milliómat Ft-omat, ami akkor 35e euro volt, most 38.5e eurot lett az alapban, ami 9.8 millió Ft.

(mivel tavaly erősödött a Ft, a példabeli 15%-os EUR hozamod biztosan kisebb enneél Ft-ban).
Boros_investment 2007. 02. 01. 09:27
Ha külföldön befektetsz 2,5-3% on Euro-ban kb. annyit ér mintha forint alapon dolgozna a pénzed 6%-os banki kamaton.
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 09:11
Előzmény: #61  Boros_investment
(2,5% hozam Euro alapon kb. = 6% HUF hozammal)

Ezt megmagyaráznád?
Boros_investment 2007. 02. 01. 09:08
Üdv mindenkinek!

A topik címére hivatkozva szeretném közzétenni az alábbi web címet

www.esfonds.com

Egy kis magyarázat...

Egy Magyarországon még újnak számító (2005, PSZÁF engedély), de Ausztriába már 85' óta működő cégről van szó. A befektetési alap neve amibe fekteti az "ügyfél" pénzét: PIONEER - ez a befektetési alap több más befektetési alapot foglal magába. Így kb. 1000-1500 cég részvényeiben van az illető pénze. Ez a befektetési alap 1928 óta működik és még nem volt soha 8% alatt az éves hozam, tehát nincs garantált hozam. Átlag 12%. Az előző két év, vagyis 2005/06 15%-os hozamot hozott a befektetőknek. Mindez EURO alapon értendő (2,5% hozam Euro alapon kb. = 6% HUF hozammal) Az ügyfél pénze nincs lekötve, bármikor hozzányúlhat bármiféle levonás, számlakezelés, stb. nélkül, úgy, hogy a benntmaradó összeg tovább kamatozik neki. Az első ilyen lehetőség Mo-on ahol havi megtakarítást lehet elkezdeni már 15.000 HUF vagy 60 Euro/hó-tól. Az egyösszegű befektetés esetén min. 500.000 HUF-tól lehet befektetni.

Amiért ekkora hozamot tud biztosítani az a transzfer bank hiánya. Mintha az ember nem a kiskereskedőtől vásárolna, hanem egyből a nagyker-től.(Nincs bank ami lenyúlná a nagy hozamot).

Ha valaki több információt szeretne megtudni írjon nyugodtan, vagy nézze meg a fennt említett honlapot.

Boros Roland

boros.roland@freemail.hu

Tel.:70/3164794
Törölt felhasználó 2007. 01. 26. 22:10
Van arra lehetõségem, hogy letöltsem valahonnan az elmúlt pár év adatait (BUX, jbanki alapkamat, infláció, kövtényindex, állampapírok, stb.) ?

Jó lenne együtt látni ezeket. Tudnátok ajánlani szakirodalmat, hogy megismerjem a befektetések mûködésének hátterét? A napi tõzsdézésre sem idõm, sem hozzáértésem nincs. Inkább ahhoz keresnék anyagot, hogy meg tudjam könnyebben ítélni, 3-4 havonta hogyan variáljam befektetési alap portfóliómat.

Mely tényezõk, miért, hogyan hatnak a egymásra. Mely befektetés típsoknak, mi kedvez és mi nem.
Törölt felhasználó 2007. 01. 26. 21:54
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
Gufoo

bnetgzu@freemail.hu

Február első hetére ígérik a bázist annak a 170 főnek aki a héten felmondott.
Utána már publikus mindennemű infó, és meg is szándékozom osztani veletek.
Törölt felhasználó 2007. 01. 26. 21:36
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
Szia!

Ha privátban mehet, kopatt@gmail.com-ra lszi.

Köszi
Törölt felhasználó 2007. 01. 24. 01:07
Jelenleg Privátban sem mondhatok sokkal többet.
De ha kész lesz minden, felteszem a fórumra.
szász 2007. 01. 24. 00:41
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
walderama@freemail.hu
kösz
Törölt felhasználó 2007. 01. 24. 00:40
Nem írhatok még sok mindenről! (titoktartási nyilatkozatok)
Februártól kezdünk ezerrel és akkor már minden nyilvános lesz!
Ha érdeklődő lesz, akkor reszletesen beszámolok mindenről és aktuális ajánlatokat is felteszem majd!
szász 2007. 01. 24. 00:25
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
szivesen hallgatjuk, amit mondani akarsz. vagy szükebb körben gondoltad?
Törölt felhasználó 2007. 01. 24. 00:23
Email megy.
Törölt felhasználó 2007. 01. 24. 00:01
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
Tudsz bővebben erről írni? Én is Attila csapatában voltan, és tetszik a stílusa!!!
nagyonkezdo@freemail.hu
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 23:54
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
jaj, bocs, ez a peti-nél van a webbrókeres megbízásnál, elkerülte a figyelmemet, hogy pf-s vagy
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 23:53
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
wagnersa, nem volt előtte valami más megbízásod?
mert ha igen, akkor az előző tétel leokézésa után kinyilik egy másik fekete ablak, ahol a rendbent le kell okézni, mert különben nem tudod a többit ügyletedet módosítani, visszavonni
nézd meg az internetes oldalak között nincs-e valami security lap, mert azt ha rendbeteszed, akkor fog működni
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 23:48
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Tisztáznom kell egy két dolgot:

Szerettem a Bnetnél dolgozni, és szerintem a legjobb pü. tanácsadó cég Mo.-n.
Az Avivás termékük pedig egyszerűen remek, csak ajánlani tudom mindenkinek.
De minden cégnél lehet vmin javítani, csiszolni. Egyszóval nincs egy tökéletes cég sem a világon.
Egy most induló cég ajánlata miatt közös megegyezéssel mondtam fel(170 társammal együtt), remélem jól döntöttem.
Náluk ígéretet kaptam arra, hogy sokkal több szakmaiság lesz és egy komoly ügyfélmenedzselési rendszer, széles pénzintézeti skálával.
Miután mindent tisztázok leírom az ottani lehetőségeket, ha van rá igény.
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 16:05
Üdv!

A Portfolión tõzsdézek,el akartam adni 2 Richter részvényt és meg is jelenik a nyitott megbízásban,de nem tudom visszavonni.Rámegyek,h jelölje ki,aztán semmi.Nem tudok ráklikkelni a \"visszavon\"-ra. Ez miért lehet?
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 13:21
A brókernetes befektetésekről tudok infókat adni ha érdekel vkit.

Most már teljesen objektíven mert tegnap felmondtam.(1.5 év után)

Éljen a munkanélküliség!
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 12:19
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
Mind a három alapkezelője mérséklésre intett a legutóbbi összejövetelen. Ez konkrétan azt jeleni, hogy 30%-ra csökkenteni kell a portfoliot. Nem mindig kell hinni nekik, de nem várnak olyan növekedést mint tavaly. Ennyit tudok.....................
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 11:44
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Kösz Bika70!
Remélem kitart még egy ideig az ázsiai emelkedés.
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 11:25
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Csak bef. alapot tudok, Pioneer, K&H, Bnet, nagyon jók voltak az elmúlt években.
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 11:05
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Tudja valaki, hogy hogyan lehet nálunk kínai részvényt venni?
Törölt felhasználó 2007. 01. 23. 10:50
Sokat törtem a fejem ezen az EURO alapú bulin, de végül elvetettem. Nem mintha kevésbé kockázatosat választottam volna. A végeredmény egy olyan befektetési alap, melynek referencia indexe (tanul a paraszt :) ):
- Fél rész CETOP20
- negyed rész BUX
- negyed rész RMAX

A kockázatot enyhíti, hogy ez a befektetési alap összvagyonomnak csupán 25%-a (a többi ennél lényegesen biztonságosabb alapokban van.). A kockázatot súlyosbítja, hogy elképzelhető, kb. egy év múlva hozzá kell majd nyúlnom.
No sebaj, igazából örülök, hogy belevágtam, mert legalább elkezdek kicsit komolyabban foglalkozni vele, utánaolvasok, stb.
Már így is ragadt rám ezaz, kiemelve a fórum látogatók értékes hozzászólásait. Ezt ezúton is köszönöm, javaslom folytassuk ebben a szellemben.
Jah, és ha nagy hülyeséget csináltam, még szólhattok ;-) Hajrá alapozók!
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 14:55
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Az árfolyamnyereségadót nem lehet megúszni, mivel ha EU-n belül, vagy Svájcban fektetsz be, akkor is a hazai adók alapján adózol a kettős adóztatás tilalmáról szóló egyezmény miatt. Amúgy is, Svájcban 30%-os az árf. nyereség adó...

Topik gazda

gufoo
5 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek