Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 11. 27. 10:46

Bábel tornya..  

Kedves Háziasszonyok, felhívom figyelmet arra, hogy a HOLDAT nem parcellázzák tovább, kattant a bilincs!

Viszont parcellázzák a sivatagot, és lehet öko-házat is építeni, a napkollektor és napelemgyárosok már felverték a sártukat!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 07. 15. 20:02
Előzmény: #159  Törölt felhasználó
Japán amilyen zseni nemzet, olyan buta. Ez az örökös harakiri mánia. Ha egy shogunt vagy hűbér urat megöltek, a szolgák, - a szamuráj szó szolgát jelent- kötelességüknek érezték hogy szégyenükben kövessék urukat a halálba. Akár tehettek róla akár nem . De a köznép körében is így viselkedtek,fazekas mesterek, ikebana mesterek, vagy kardmívelők szolgái . Ezt a buta mentalitást generációkon keresztül már csecsemő koruk óta belenevelték az emberekbe. Nem csoda hogy a legnagyobb öngyilkossági halálozási ráta Japánban és Magyarországon van.

Japán az 1800-as évekig teljesen elzárkózott Európától. Ha külföldi hajó kötött ki náluk, egyszerűen lemészárolták a tengerészeket. Az
idegeneket ugyanis gaidzsinnak-barbárnak, kívülállónak nevezték. A kultúrájuk-a vallást kivéve ugyanis még mindig messze meghaladja minden népét. A fürdőzés,teázás,
öltözködés,fegyverkészítés. Biztos megfigyeled majd a filmben, hogy a szobák mennyire egyszerűen vannak berendezve. A Tehetősebbeknél is max. egy váza, kispárna és mini asztalka van. Mindig a földön aludtak. Ők a szépséget a mindennapi tevékenység tökélyre fejlesztésében élték meg.

Minden úrnak voltak ninja szolgáik, akik az egyszerű paraszti népből kerültek ki, tökéletességre fejlesztve a kémkedést, orgyilkosságot, álcázást,változatos fegyver forgatást. A film egyik erénye hogy a rosszak nem színtisztán egysíkú rosszak. Az egyik Saru
nevezetű ninja és annak felettese pl. lelkiismeretes,és nemesi tulajdonságokkal rendelkezik.

Érdemes megfigyelni még az ízléses és praktikus japán öltözetet. Nem olyan hivalkodó és olyan hogy fűbe-fába beleakad a viselője, ellentétben a kor európai öltözetével.

A legnagyobb butaságuk viszont az a hitük miszerint a japán császár isten. Persze a császár környezete tudta hogy nem isten, és ezt titkolandó, csak függöny mögött volt látható és nem beszélhetett, mert akkor lelepleződtek volna a tökéletlenségei. Még a 2. világháborúban is istenként imádták. A kamikaze szó jelentése : isteni szél. Sokan haltak meg emiatt.

Luigiano ad e-mail cím. Írod hova én viszem,vagy küldöm a műsort .Hamarosan ugyanis vásárolni készülök.

Te ! Te lyány ! Csak nem azt gondolod amit
én ? Hogy te meg én....... és én meg azért hogy izé. Na hát biztos tudod már mi van ?
Majd kézzel írott levélben leírom hogy ez miért biztos nem úgy van.
Törölt felhasználó 2010. 07. 15. 08:12
Előzmény: #146  Törölt felhasználó
nemnem, erre nem a válaszom, mert a fórumon ilyeneket nem kell hogy mindenki olvasson.
Törölt felhasználó 2010. 07. 15. 08:11
Előzmény: #156  Törölt felhasználó
attya világ, te nem apróztad el :DDD
ennyi információt.
Na jó kezdem az elején: :DD

Jók az autók amiket belinkeltél, ha már nagyon rászorulnék, akkor a golfnál maradnék, bár nem hiszem hogy a közeljövőben sor kerül rá hogy akár egy ilyet a kezeim közé kaparintsak, mert egész másra gyűjtök, arra meg nagyon komolyan. Még szinte sehol nem tartok a végeredményhez képest, de legalább körvonalazódik a horizonton egy fehér vitorla.
A jobbkormányos változat is jó, hátha egyszer eljutok valami angol területre. De akkor vissza se jövök az tuti :)

Annak hogy nem lett semmi bajod, tényleg örülök, ne is legyen.

A filmeket köszi de a kung fu panda és a wall-e megvan, ez utóbbit minden embernek alapműként kéne megnéznie, no nem feltétlenül a sztori miatt, hanem az értékrend miatt amit képvisel, és egyébként 10 emberből max 2 van aki ezt fel is fogja utó magyarázat nélkül. A Japán filmet meg tényleg jó lenne megnézni, szeretem a kultúrájukat. (bár helyenként nem értem, ahhoz meg nekem kéne valaki aki elmagyarázza, de már így is túl sok információ van a fejemben, szerintem túl fogom élni enélkül a tudás nélkül :)

A rólam szóló leírásodat csak azért nem javítom ki, mert nem feltétlenül kell hogy a többiek akik olvassák ezt is, tudniuk kéne hogy hogyan nézek ki. De több ponton nem stimmel :))

Huha, most így első körben többminden nem is jut az eszembe.

Jja talán még annyi, hogy jó, majd az erősítőre amiket írtál jobban elolvasom, aztán párommal valahogy megoldjuk ezt a szitut. Ami biztos, hogy szerelőhöz tényleg el kell vinni sajnos, mert tényleg bekrepált :))))
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 22:16
Előzmény: #155  Törölt felhasználó
Jó estét Mr.
Miben segíthetek ?
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 22:15
Előzmény: #147  Törölt felhasználó
link
1. generációs WV Golf
Ilyen volt az első autóm, csak ezüst színű. 1600 köbcenti turbódízeles. Hibátlan, masszív felépítmény. Bármilyen motorválasztékkal is takarékos. A váltó kényelmes hosszú áttételezésű. 50-nél is elég hármasban haladni anélkül hogy a motor túl pörögne. Megbízhatóan működik még 20 év múlva is, ha rendszeresen karbantartották.
Ha lelkiismeretes,becsületes tulajdonost fog ki az ember, 150-250 ezerért kaphat egy ilyet,mert rengeteg van belőle az országban .

De én a helyedben kimennék vásárolni Angliába használt autóért. Persze jobb kormányos lesz, de szinte fillérekért megkapod. És nem kell regisztrációs adót fizetned sem. Ha meg lejár a forgalmi Csehországban meglehet újítani, szintén reg. adó nélkül. Itthon is forgalomba helyezhető,csak drágábban. Hátránya hogy egyszerre kell bal kézzel koncentrálnod a seb. váltó és az index kezelésére. De ha automata
váltós modellt veszel a dolgod jelentősen megkönnyebbül.

Nos a felsorolt modellek a legjobbak amik, elérhető áron jó minőségűek . Persze rengeteg
típus létezik, de nem olcsón és kisebb-nagyobb típushibákkal.
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 22:01
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
Szia, mégnem olvastam a többi hsz.t,
de Server error volt a link-en
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 19:51
link
link
Toyota Iq
Motorja és gyorsulása ugyanaz mint az Aygoé.
De csak 2,90m hosszú és a belső tere is mint az Aygoé. De csak elöl . Sokkal kisebb a forduló köre. városi fogyasztása 4,1 liter.
Új ára 3 500 000 ft körül. Drága viszont full extrás és minimum 4 légzsákos alap modellben is .
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 19:35
link
Toyota Aygo
Toyota Sajtkukac japánul
Különlegessége a világ legkönnyebb alumíniumból épített 67 kg 1000 köbcenti motorja.
Emellett az mégis nagyon erős 69 le. Mínőségi anyagokból épített, belül még a 185 cm magas
embernek is bő az utastere. Szintén kis fordulókör, jó kiláthatóság. Az egész csak 3,40m hosszú és 750 kg súlyú, ami azért jó ha elakad, csak két ember kiemeli . Szintén jól gyorsul, városi fogyasztása csak 4,6 liter
Új ára kedvezményesen 2 200 000 ft .

Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 19:09
Előzmény: #144  Törölt felhasználó
link
Nissan micra k11. 1000 köbcentis motorja van a legkisebb változatnak, ami egyedülállóan a kategóriában 4 hengeres. Ez rezonancia és zajmentes motorhangot eredményez. A váltó pontos, egyetlen zavaró tényezője, hogy rövid áttételezésű és 50km/h sebességnél már négyesbe fel kell kapcsolni. Nincs holt tere, tágas a kilátás,a hátsó ülések teljesen vízszintbe lehajthatók . Gyártottak kuplung nélküli, úgynevezett lábérintéssel működő változatot is. Vagyis csak kettő pedál van benne.

Fogyasztása kicsit magas, 7-8 liter városban, viszont 10 éves állapotban is megbízható és nincsenek típushibái . Kanyarban nem billeg be, álló helyzetből gyorsan kilő és kicsi a forduló köre. Belül csendes az utastér és minden kézre áll . 10 éves példányokat már meglehet kapni 400 000-600 000 forintig.
forintig
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 18:36
Előzmény: #146  Törölt felhasználó
Elfelejtettem mondani. Alapszabály hogy a sub a hallgatási ponttól minél távolabb legyen . A hanghullámok ugyanis úgy terjednek ,mint mikor kavicsot dobsz a víztükörbe és a középponttól egyre nagyobb körkörös hullámok terjednek .
Vagyis annál teltebbnek hallod,minél távolabb vagy tőle. És nagyon fontos hogy a sub szilárdan álljon . A berezonálás, beremegés ront a hangminőségen.
Tehát a tévét használva erősítőnek és hangszórónak a dvd lejátszót rákötve és subbal megcukrozva = yammi
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 18:27
Előzmény: törölt hozzászólás
Ha az erősítőn vannak szellőző nyílások, a beáramló és lerakódó por túl melegedést okozhat. Ugyanígy ha be van préselve egy polcba, a tetején könyvekkel és nem tud szellőzni.
Addig is meglehetne próbálni hogy a televíziód hangkimenetéhez kötöd a subwoofert egy valószínűleg rca nevű csatlakozóval. A subwooferek hátoldalán szokott lenni egy crossover frekvency feliratú, magyarul keresztezési váltó, tekerhető gomb, amit állíts 120hz-re. A tévék kis méretű hangszórói ugyanis nem tudják reprodukálni az ilyen mély frekvenciákat . Ha a subon van magas frekvenciás szűrő, azt kapcsold on állásba.
Ezután már csak a sub hangerő gombját kell finoman ahhoz a hangerőhöz állítanod amin általában a tévét hallgatni szoktad.
Meglátod ,így még a tv híradót is élvezettel hallgatod olyan basszus érzést fog nyújtani .
Én is meg csináltam így az enyémet.

Luigiano biztosan ért ehhez. Kérd a segítségét!
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 17:35
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 16:39
Semmi nagyobb baj mint eddig. Ne pánikolj ! Nekem felszabadító és békés érzés volt .

De mondani akartam valamit . molnta írásai előtt felajánlottam neked egy pár filmet,amikből úgyis kettő van . Ha nem olvastad, olvass vissza és úgy válaszolj . De bővült a repertoár. Egyéniségedre figyelve, talán örülnél a WALL-E , Kung-Fu Panda,
A BOLDOGSÁG NYOMÁBAN c. megtörtént eseményeken alapuló filmnek ami tőzsdei szempontból is érdekes lehet neked. Nem emlékszel ? Az econetben írtam róla ? Az első kettő meg oscarra jelölt animáció---a kedvenceim !

Aztán van egy Azumi c. japán film aminek a szigetországban komoly kultusza van . Nagyon erős az érzelmi töltete. Azumira, -aki egy kislány- egy kardforgató mester talál rá 6 éves korában amint édesanyja holtteste felett magányosan sírdogál. Felneveli 9 másik kisfiúval együtt és gyilkosoknak képezi ki őket.
Azoknak a shogunoknak lesznek gyilkosai akik a feudális Japánban háborúkat akarnak kezdeményezni . Azumi ránézésre törékeny,mégis Ő lesz a legtehetségesebb. Ám inkább szeretné békés kislányként élni az életét mint orgyilkosként .

Bár európai szemmel, nekünk minden japán egyforma, de ebben a moziban a legtehetségesebb szinészek játszanak, akik kardforgató tréningen is rész vettek a forgatás előtt. És legnagyobb erénye a filmnek,hogy a szereplői háromdimenziós karakterek. Mindegyiknek van egyénisége ami élővé és megkülönböztethetővé teszi őket. A zenei aláfestés és operatőri munka oscart érdemelne ha Ázsia nem esne ki Hoollyvood látóköréből.

A lemez dts japán hangsávot kapott. A dts hangsávról annyit kell tudni hogy négyszer több helyet foglal el mint a dolby digital ,ami több tisztábban hallható hangot eredményez. De a tévék hangszórói sajnos nem tudják dekódolni a dts-t,és sima sztereót adnak helyette.
Egy piros tónusú fémtokos kiadásról van szó, amit alkalomadtán sütis doboznak is használhatsz, bár annak kicsit vékony .

De ha úgy érzed hogy nem eredeti japán hanggal, hanem magyarul nézed !!!! akkor nem adom oda ! Az olyan mintha a sört nyári melegben langyosan innád,vagy a fagyit olvadtan lefetyelnéd. De nagyon megéri japánul hallgatni . Olyan dallamosan beszélnek mintha énekelnének.
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 15:36
Előzmény: #145  Törölt felhasználó
huha :) itt meg kell kérdezzem mire is akarsz kijukadni :)
Remélem ez csak egy sztori, és nincs semmi bajod! Minden esetre, akkor ha így állunk ne is írj végrendeletet, legalább legközelebb is kiállsz magadért!
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 15:35
Előzmény: #144  Törölt felhasználó
Kereskedés vége után írd meg az életed előzményét .Dióhéjban is elég, de inkább rád bízom mennyire dióhéjnyi -amire korábban utaltál. És azt is mi a hibája az erősítőnek .
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 15:30
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
Képzeld ! Egy falevéllel játszottam az egyik barátommal . Nem is figyeltem a másikat . Tudni kell azt, mindkettő kan, és rengeteget időt úsztunk, kergetőztünk, mentünk új barátokat keresni . De mindig külön . Nem ismerték egymást és mikor az egyik gazdája meghalt, magamhoz vettem. Az otthoni mikor hazavittem
egyből nekiugrott és ez azóta így van . Olyankor nehéz szétszedni őket mert ha ráharapnak egymásra , elnem engedik amit megragadnak. De azért megvan a technikája.

Szóval miközben faleveleztünk, féltékenységből nekiugrott a másik. Nagy nehezen szét szedtem őket de közben az egyik át harapta az ütőeremet több helyen . Nem hibáztatható érte, már többször is előfordult. Ilyenkor nem érzékelik mi kinek a testrésze . Lényeg,hogy spriccelt a vér és szép halál is lett volna,de eszembe jutott,hogy nem is írtam végrendeletet. Úgyhogy nyomókötést tettem a sebekre és szorítottam .

Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 15:23
Előzmény: #143  Törölt felhasználó
Ó tee, de drága vagy, na figyu, én nem vagyok olyan "gazdag" hogy csak a zene miatt legyen egy szobám :)))) az ahol ez van, ott van a konyhám, ebédlőm, gardróbom, és a nappalim egyben :))) oda nem kell hogy jó hang legyen, de majd ha arra kerül a sor, hogy így állok, nagyon komolyan megígérem hogy szólok!!! Egyébként tényleg el van romolva épp, úgyhogy a szerelőre vár, cca fél éve :) Egyszer eljut oda is :DDDD
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 15:06
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
Hát itt vagy ? Te ebben szakértő vagyok. Add meg az erősítő, hangfal, sub, dvd, típus számát.
Ha nem bánod egy átfogó szkennelt képet a hallgatási szoba adottságairól, falak, függöny, parketta. Tudod a minőségen sokat lehet javítani az anyagok megválasztásával. A kemény felületek érdessé és visszhangzóvá teszik a hangzást,míg a szőnyeg, bútor,függöny puha kellemes basszust eredményez mert nem pattan le róla a hang. link

azon az oldalon autodidakta módon sokat tanulhatsz a beállításokról bal oldalon.
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 14:30
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
Hahó :)
Ez jó szám. :) van egy jó kis 5 pont 1-em, csak carrá ment az erősítőm, azóta se kép se Hang :))
Majd a szöveget is áttanulmányozom ;)
Törölt felhasználó 2010. 07. 14. 14:27
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
Szia .
Van füled a hallásra ?link
Ha a fenti számot tisztán érzékeled minden frekvencián, magasan és mély basszuson is . Be indulsz tőle ?
Ezzel a demontsrációval egy minőségi hang és lejátszórendszer beszerzésére akartalak buzdítani . Olcsón is lehet találni a piacon . Nem biztos,hogy a drága a legjobb.

Topik gazda

keg900
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek